Annons

Badplatser i Stockholm

Hej alla badjävlar.

Nä. Vad otrevligt det lät. Borde man sluta svära eller? Mina småsyskon tycker att det är hemskt att jag svär så mycket. Och dessutom snusar. ”Fy!!!” Säger de. Kanske är det lite pubertalt att gå runt och svära i varannan mening? Jag har liksom normaliserat ordet ”jäkla” så mycket att jag inte ens tänker på det som ett svärord, så när min lillasyster sa ”nu svär du igen!” så hajade jag först inte vad hon menade.

Annons

Men å. Det var inte det jag skulle komma till. Nej, dagens inlägg handlar om BADPLATSER I STOCKHOLM! Jag och Ia har prickat ut dem på en karta. Egentligen så är det ganska eländigt att bada i stan, eftersom det är folk precis överallt och vattnet kaaanske ger dig pink eye, men vad gör man inte när huvudet måste svalkas ner.

Annons

Hornsbergs strand

För den som inte gillar sand och gräs är Hornsbergs strand toppen. Här har vi trädäck med trappor och behändiga badstegar. Finns även många restauranger i närheten när magen börjar vråla. Väldigt mycket bada i stan-aura.

Fredhälls klippbad

Här får du leta dig fram till en bra badplats längs vattnet. Det kan vara lite bökigt att hitta en ergonomisk klippa, men det är värt det. Tänk att du är en bergsget. Fin utsikt!

Kristinebergsklipporna

Dunderfina klippor med pangutsikt. Kan vara knökat, så kom tidigt för att norpa en plats.

Annons
Obs. Bild från Kalifornien.

Smedsuddsbadet

Sandstrand i yttre änden av Rålamshovsparken. Det går även att ligga lite längre upp, på gräsmattan, och det finns några solbänkar utplacerade här och där för den som vill vara på det torra. Barnvänlig.

Långholmsbadet

Långholmen är det finaste Stockholm har! Lovar. På sandstranden är det fullt av barn, så om du ogillar skrik och hink och spade, ta dig vidare till det som är utmarkerat som ”vacker hörna” på kartan. Inte lika badvänligt men lugnare och lummigare.

Reimersholme

På Reimers finns ingen särskild badplats, däremot är ön omgiven av vatten så folk ligger och dräller lite här och var. Känns lite som en egen hörna av världen.

Annons

Vinterviksbadet

En vacker badplats som ligger utanför tullarna. Promenera från Aspuddens t-bana eller ta en cykeltur ut. Vill du komma bort från den värsta kötthögen kan du fortsätta ut på udden. Där finns en lian!

Örnsbergs klippbad

Har bara haft härliga badstunder här! Riktigt ägig badplats. Finns en brygga ute i vattnet där du kan leka med tolvåriga pojkar som har en konstant pågående piratfight. Rekommenderar kvällsdopp här.

Annons

Tanto strandbad/Årstaviken

Badet i Tanto är kanske den minst härliga badplatsen längs med viken, men den ger dig ett hum om hur du ska gå. Promenadstråket mellan Hornstull och Eriksdalsbadet har nämligen ganska många badvänliga bryggor. En är utmarkerad på kartan, som ”brygga”. Bra va. I närheten av Boulebar Tanto brukar det finnas ett gäng food trucks – trevligt! Och det är inte helt fel att ligga i närheten av Nyfiken gul, där kan du köpa glass och låna toa, även om du får ligga på en random gräsplätt (eller på någon av bryggorna om de mot förmodan är lediga).

Sickla strand

Runt Sickla sjö finns ett gäng goa badplatser. På Sickla strand-sidan är det sol, men på den andra sidan (alltså i närheten av Hammarbybacken) finns lite lummigare hörnor där du kan breda ut handduken.

Söderbysjön

Söderbysjön är en underbar sjö i Nackareservatet. Här får du verkligen känna mama earth, till skillnad från Hornsbergs strand. Ibland står en saxofonist och spelar på klipporna, och musiken ljuder över hela sjön. Om du kommer från Bagarmossenhållet så är det klippbad, snarare än strandbad. Men båda är toppen.

Annons

Tips på fler badplatser i Stockholm? Eller sådana man kan ta sig till med kollektivtrafik? Låt höra i kommentarsfältet!

Relaterad läsning:

Annons

24 kommentarer till “Badplatser i Stockholm”

 1. N skriver: 11 juli, 2019

  OBS att ”vinterviksbadet” om du menar udden heter rävudden, om du menar stranden längst in i viken ör det typ ett hundbad/plats de släppt ut en massa skit från nobels dynamitfabruk skulle ej rekommendera ngn att bada där haha och ”örnsbergs klippbad” heter örnberget eller apberget 🙂 så folk hittar rätt! Mvh uppvuxen i aspudden


  1. Sagasagaurora.wordpress.com skriver: 13 juli, 2019

   Hahaha jag tänkte också på den lilla hundbadsviken
   Mvh uppvuxen i Ekensberg


 2. H skriver: 11 juli, 2019

  Brunnsviken! Hållplats Universitetet


 3. Mathildeladybrun.wordpress.com skriver: 11 juli, 2019

  Flatenbadet! Det når man med buss från Gullmarsplan om man kommer från stan. ”Stadens största friluftsbad” är slogan och det får en hålla med om, kan vara mycket folk en varm dag, men det är stort och väl värt resan ut om en vill köra heldag (finns kiosk!)


 4. Renadressedwithsoul.com skriver: 11 juli, 2019

  Wow, there are really great places to swim in Stockholm!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com


 5. M skriver: 11 juli, 2019

  Hellasgården! Går att ta buss ditt från gullmars eller cykel från björkhagen/Bagarmossen. Vid Hellasgården finns till och med bastu och kiosk men rekommenderar stranden mitt emot hellas som heter något jag glömt bort, där brukar det va lite lugnare. Hellasgården ligger alltså också i Nackareservatet!


 6. M skriver: 11 juli, 2019

  Erstaviksbadet är underbart! Klippor, riktigt saltvatten, sjögräs, strand, björnbärsbuskar och ljung. Badet ligger i ett naturreservat och är ett äkta friluftsbad. Det finns en vindsurfskola där! Dock osäker på om det går att ta sig dit kollektivt.


 7. elsa skriver: 11 juli, 2019

  Trekanten ligger precis vid Liljeholmens t-bana och går alltså lätt att ta sig till kollektivt. Dock mycket barnfamiljer. Annars finns det massa bryggor vid Liljeholmsstranden (alltså mittemot Hornstull), och även en del restauranger om man känner för att äta sen. Jag är uppvuxen i norrort och brukade bada i Edsviken eller Rösjön.


 8. Emelie skriver: 11 juli, 2019

  Grisslinge havsbad (Värmdö)! Bussar från slussen hela tiden, tar 20 min. Busshållsplats PRICK vid badet. Lägg dig på stranden till höger, där är det lugnt å skönt. Perfekt om man bara med barn! Finns restuarant, kiosk, bageri, toaletter och som sagt svineklent att ta sig med buss!


 9. Emma skriver: 11 juli, 2019

  Oxhålsbadet på Stora Essingen! Buss nummer 1 från Kungsholmen in på ön och sedan en liten promenad. Var dock flera år sen jag var där förra gången, men då funkade det bra! Har flera bryggor och gräsplättar, en grillplats och toaletter.


 10. Jenny skriver: 11 juli, 2019

  Men va!? Saxofonist vid Slderbysjön!? Det har jag missat och har badat där typ varenda sommardag i tre års tid ?


 11. Jana skriver: 11 juli, 2019

  Långsjön i Älvsjö/Herrängen/Huddinge! Det kan vara ultrapackat precis vid stranden, men går man längre bort så finns det både lite klippor och gräsplättar och i och med att sjön är ganska stor kan man hitta allt möjligt.


 12. Alexandra Sidgwick skriver: 11 juli, 2019

  Brunnsviken! Badplatser på klippor, kanotuthyrning, koloniträdgårdar, nära botaniska <3


 13. x skriver: 11 juli, 2019

  wow första och sista bilden är så fina!


 14. Malin skriver: 11 juli, 2019

  https://www.youtube.com/watch?v=FuXNumBwDOM

  tycker det är nått med taylor swift i den här videon som påminner väldigt mycket om dig??


 15. Malin skriver: 11 juli, 2019

  Gröndal! Har en ny jättefin badbrygga. Ta tvärbanan dit!


 16. Mathilda skriver: 11 juli, 2019

  Hellas och söderbysjön är toppen


 17. Julia skriver: 12 juli, 2019

  Gröndals klippbad!!


 18. Aina skriver: 12 juli, 2019

  Mälarhöjdsbadet (fika på Lyran!) som ligger i Bredäng och Sätrastrandsbadet som ligger mer logiskt i Sätra. Båda fina stränder, Sätra större och folkligare. Mycket barn och ungdomar och stora sällskap som grillar. Men härligt! Och om man går lite längs med Skärholmens strandpromenad som passerar båda baden kan man hitta ner ostörda platser.


 19. Malin skriver: 13 juli, 2019

  Stora sand och lilla sand längst ut på Ingarö (Värmdö). Klippor och strand – mycket folk, men idyll!
  Annars klipporna vid Huvudsta 🙂


 20. Ajliajlimuller.se skriver: 13 juli, 2019

  Älskar att bada! Men bor i Umeå… så det blir väl inga bra tips från mina stränder ;D


 21. Sagasagaurora.wordpress.com skriver: 13 juli, 2019

  Ormberget i Gröndal! Källtorpsbadet!


 22. Lollo skriver: 15 juli, 2019

  Lilla Essingen!! Ofta inte så knökfullt utan jävligt najs! flera bryggor och en ”strand”.


 23. […]    Flora tipsar om badplatser i Stockholm. Denna badälskande varelse blev en hjärtemoji […]


Dela på:
Laddar
https://flora.baaam.se/tankar/nu-ar-vi-sambos/