Annons

Bokklubbsguiden + skaffa en egen bokklubb!

– Hej Flora! Vore kul om du kunde berätta hur upplägget är på er bokklubb. Hur väljer ni böcker? Turas ni om? Hur lång tid läser ni varje bok? Har ni några standardfrågor att utgå från när ni analyserar boken? Turas ni om att vara värd för träffarna? Osv. Puss och tack! <3

Annons

– Åh jag undrar också de frågor som Linda ställde! Har precis blivit del av en ny bokklubb genom din blogg där ingen känner någon och det känns så fint!! Jag har läst ut första boken som vi valt och det blev Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri, men jag vet inte riktigt vad jag ska fokusera på att prata om på bokklubbsträffen nästa vecka. Har skrivit lite i mina anteckningar i telefonen (:

HejSAN!
Faktum är att jag skrev en bokklubbsguide för prick fyra år sedan. Vårt upplägg är typ detsamma fortfarande, men på fyra år har vi ju lärt känna varandra ordentligt. Vi började mer eller mindre som främlingar och nu är de några av mina absolut närmsta. <3

Publicerar den på nytt (med några tillägg)!

Varför du ska starta en bokklubb:

1. För att det är SÅ givande/spännande/kul att dela en läsupplevelse med andra. Att få svar och tolkningar på frågor som uppstår under läsningens gång, att diskutera de olika karaktärerna och att jämföra olika reaktioner på boken. Boken växer långt över boksidorna, att prata om en bok gör att den utvecklas till en hel värld som man liksom kan gå runt i.

Annons

2. För att det är nice att dricka rödvin en helt vanlig tisdag.

3. För att det är ett givet sätt att få nya vänner på, eller upprätthålla de vänskapsrelationer du redan har. Du kan exempelvis dra ihop ett gäng internetkompisar! Eller varför inte diskutera böcker över skype med en kompis som flyttat till en annan stad?

4. För att upprätthålla sin läsning! För att läsa nya genrer! För att läsa sånt som man annars kanske inte ens skulle kasta ett öga på i bokhandeln. I vår bokklubb har vi läst mer traditionella romaner men även skräck, fakta och prosalyrik.

Hur många är ett bra antal och vilka personer ska vara med?

Vi är nio personer (jag, Alexandra, Chrissy, Louise, Andrea, Hanna, Yrsa, Maria och Sara). Det funkar bra, men fler kan vi nog inte vara, för man vill ju få till ett givande samtal där alla kan få sin röst hörd. Självklart går det att ha en bokklubb på bara två personer också, men det är alltid kul att få några fler infallsvinklar.

När Alexandra sammanförde oss tror jag att hon utgick från vilka vänner hon har som är litteraturintresserade, men också vilka personer hon känner som skulle passa ihop. Jag kände bara två personer när vi hade vår första träff (Alexandra frågade Sara som frågade mig), men alla i vår bokklubb kom väldigt fort överens på ett socialt plan. Däremot tycker vi ofta ganska olika kring böckerna, vilket såklart är en fördel!

Idag bor Maria och Andrea i andra städer, så de hakar på när de råkar vara i Stockholm eller när vi åker på gemensam semester.

Annons

Hur kommunicerar vi med varandra mellan bokklubbsträffarna?

Vi har en facebookgrupp där vi snackar skit, diskuterar nya datum för att ses, länkar bokrelaterade artiklar, tipsar om litterära evenemang etcetera. Vi har en regel att vi inte pratar om boken förrän på bokklubben, även om vi skulle träffas däremellan. Det blir roligare så.

Om man har en messengerchattgrupp eller en facebookgrupp kan man göra en poll för att bestämma datum (när man är många så är det nästan alltid någon som inte kan komma </3, men då är det så).

Annons

Hur ofta ska vi ses?

Vi ses ungefär en gång i månaden (ibland kortare eller längre beroende på bokens tjocklek), vilket är utmärkt. Däremellan ses vi då och då för att dricka bärs eller åka på någon resa eller bara ligga i en hög i någons soffa.

Hur bestämmer vi vad vi ska läsa?

En bra grej är att först och främst prata ihop er om vilken typ av litteratur ni vill läsa. I vårt fall försöker vi växla mellan olika genres, åldrar, årtal och nationaliteter.

Annons

Vi skriver upp alla de böcker som vi är sugna på på en lista, och sedan får alla personer tre röster var. Den bok som får flest röster blir det! Därför är det en god idé att liksom sälja in böckerna till varandra. Typ högläsa en kort recension och berätta vad boken handlar om så att de andra förstår varför de ska lägga en av sina röster på just den boken.

Behöver jag förbereda mig innan en bokklubbsträff?

En bokklubb är inte en redovisning eller en plats där du ska bevisa hur påläst och smart du är. En bokklubb ska vara kul! Tycker vi.

Jag brukar göra små vik eller skriva en del anteckningar under läsandets gång, men mest för att markera ut favoritpassager och eventuella frågetecken som kommer upp. Det kan även vara en bra idé att markera ställen som fått dig att känna mycket. Det brukar nämligen vara bra utgångspunkter för diskussion. Men jag går inte runt och funderar ut smarta saker att säga om boken eller läser en massa bokrecensioner innan bokklubbsträffen, utan vi snackar fritt, på plats. Det ska vara lustfyllt, inte pressat!

Om jag vet att det ska dröja länge till nästa bokklubb, brukar jag skriva ner några anteckningar när jag läst ut boken. Jag tenderar nämligen att glömma det jag känt och tänkt om en bok om jag läser en annan bok emellan.

Annons

Var ska vi ses?

Vi går på feeling. Ofta är vi hemma hos den som har en skön soffa B-). Någon springer iväg och köper en BIB och så tar alla med sig egen mat.

Ibland åker vi väg på resor tillsammans, och passar på att bokklubba under tiden.

Vid jul brukar vi ha secret santa. Då köper alla varsin bok på second hand (eller plockar en från sin bokhylla) och så kommer tomte, och så leker vi julklappsleken!

Annons

Hur ser bokdiskussionen ut?

Vi brukar börja med att ge var sitt betyg på boken, mellan 1-5 (halvnummer är tillåtna). Sen räknar vi ut medelvärdet. Utifrån de olika personernas betyg brukar diskussionen kicka igång. Om någon har upplevt boken som en etta medan en annan person har upplevt boken som en femma så vill man ju förstås prata om vad det är som gör att personerna känner så.

Vi har ingen runda där alla får säga vad de tycker om boken, utan pratar fritt kring den. Vi pratar om bokens tematik, vad som har berört oss eller vad som har irriterat oss. Ganska ofta tycker vi olika, vilket bara gör det härligare. Vi snackar om språk, karaktärer, målgrupp, genre, titel, omslag, dramaturgi, tempo och om fan och hans moster.

Vi brukar också spinna iväg utifrån temat. Det är inte helt ovanligt att någon drar paralleller till sitt eget liv. Hur hade jag reagerat i den situationen? Och där kan samtalet spinna vidare åt hundra håll.

När vi känner oss färdigpratade om en bok så brukar vi dela med oss av favoritstycken (med högläsning).

Annons

En känsla jag ALLTID har efter bokklubbarna är att jag tycker om boken mer. Det är vad som händer när man pratar om den – man får syn på berättelsen från olika riktningar. Den växer, blir till en hel värld.

Vill du se vad vi läser?

Följ oss på instagram: @bookclubbabes

Vill du starta en egen bokklubb?

Skriv en kommentar nedan. Skriv vilken stad du bor i (gärna i versaler), vilka böcker du vill läsa och hur du vill bli kontaktad. Detta brukar bli en succé <3

76 kommentarer till “Bokklubbsguiden + skaffa en egen bokklubb!”

 1. Helena skriver: 12 februari, 2019

  GÖTEBORG

  Hej! Jag är sugen på bokklubb och kan tänka mig att läsa allt möjligt. En av grejerna som är kul med bokklubb är ju just att få vidga sina vyer vad gäller böckerna man läser. Jag gillar dessutom att skriva så vore roligt med folk som är intresserade av det också. Tänker att det gärna blir att man diskuterar böckerna utifrån ännu ett perspektiv då. Jag är för övrigt 26 (snart 27) år och gillar allt kreativt. Förutom att jobba och läsa spenderar jag gärna dagarna med att rita, testa öl och veganskt utbud på restauranger, lyssna på musik, gå på upptäcktsfärder och hänga med folk jag gillar.
  Vad väntar du på?! Det här blir kul! [email protected]


 2. Maria skriver: 12 februari, 2019

  STOCKHOLM
  Jag läser gärna lite av varje – även sånt jag spontant inte ”tänder på” för att tvingas vidga vyerna lite 🙂 lite fika, vin och mat, bra böcker och häng!
  Maila vetja!
  [email protected]

  Kram Maria


 3. Fredrika skriver: 12 februari, 2019

  MALMÖ
  Nämen hej!! Flyttar till Malmö i maj (bor utanför Helsingborg atm) och är så pepp på att skapa en bokklubb. Skulle ljuga om jag sa att jag slukar böcker varje vecka, men hade gärna gjort och behöver någon att göra det med! Skriv till mig på instagram (fredrika.persson) så styr vi ihop något <333


 4. Moa skriver: 12 februari, 2019

  MALMÖ
  Jag vill läsa allt utom deckare!
  Skriv på [email protected]


 5. Erica skriver: 12 februari, 2019

  LUND!!!

  hej!! Jag vill JÄTTEGÄRNA gå med i en bokklubb. jag läser nog mest svenska romaner och poesi just nu, men är pepp på att läsa MER & mer olika. det känns viktigt och fint.
  jag heter Erica, är 19 år och har precis flyttat till Lund för att plugga. längtar efter ett gulligt gäng att kramas läsa prata dricka vin/öl med. maila mig!!! [email protected]
  kram!!


 6. Molly skriver: 12 februari, 2019

  STOCKHOLM
  hej! Är 15 och har velat boklubba ett tag! Läser nästan allt förutom deckare (undantag agatha christie). Gillar klassiker lite extra men har börjat läsa mer olika och provar gärna nytt! Kram!!
  Insta: mofalk_


  1. Maja skriver: 18 mars, 2019

   Hej Molly! Jag läste din kommentar och tänkte ”Ha Ha! Vi är de enda femtonåringarna i denna chatt…”
   Sen skickade jag en förfrågan på instagram till daj 🙂 så om du vill kan vi ju snacka lite!


 7. Anna skriver: 12 februari, 2019

  STOCKHOLM
  Är en inflyttad tjej på 23 år som älskar att läsa. Dock är det få människor i min vardag som gillar böcker på samma sätt, att få träffa andra booklovers vore guld!
  Jag försöker variera mitt läsande med olika genrer, åldrar och länder. Just nu är jag dock inne på att beta av några av klassikerna.
  Vill du bokklubba? Maila [email protected] ?


 8. Linnea skriver: 12 februari, 2019

  STOCKHOLM
  Hej, jag är supersugen på att skapa en bokklubb tillsammans med ett härligt gäng!
  Just nu läser jag mest kurslitteratur men hade hellre ägnat mig åt självvalda böcker – därför tänker jag att en bokklubb hade varit berikande. Dessutom har jag bara bott här i Stockholm i ett år och vill gärna lära känna nya kompisar, det är inte så lätt att skaffa nya bestisar i nya städer.
  Om mig: gillar mat, träning och bubbligt vin. Läser allt och gärna, men när jag tittar på min bokhyllor så ser jag ett tydligt tema av kvinnliga författare.
  Maila mig på [email protected] så hörs vi!


 9. Hilma Lindskog skriver: 12 februari, 2019

  GÖTEBORG
  Hej! Jag är jättesugen på att starta bokklubb. Är 26 år och läser nog framförallt relationsromaner av olika slag, men även klassiker och allt möjligt ?. Hoppas vi kan få till ett gäng!


  1. Jonna skriver: 12 februari, 2019

   Hej Hilma!
   Jag tycker vi ska starta en bokklubb i gbg! Mejlade Helena som skrivit här ovanför också ? Jag heter Jonna, är 26 och pluggar skrivande! Hade varit guld med en bokklubb för att få ordning på snacket kring det en läser ju! Mejla mig på [email protected] om du vill va med!!


   1. Azra skriver: 12 februari, 2019

    Jag vill också vara med! Heter Azra, är 25 i år och läser ett masterprogram inom kommunikation. Finns på fb (lätt att hitta) om ni gör en fb-chatt eller liknande! Min mejl är [email protected] ?


    1. Klara skriver: 12 februari, 2019

     Hej på er!
     Bor i Göteborg och är jättegärna också med!!
     Mail: [email protected] ((:
     Också lätt att hitta på fb (:


   2. Johanna skriver: 13 februari, 2019

    Hej!!! Blev så sugen på att va med i en bokklubb! Jag heter Johanna och är 19 år och bor och jobbar i Gbg.

    Förhoppningsvis är ni inte för många redan<3
    Mail: [email protected]


   3. Jonna skriver: 13 februari, 2019

    Nu är min bokklubb full, så mejla nån av de andra!! Kram


  2. Amanda skriver: 12 februari, 2019

   Ååh, jag är gärna med på bokklubb jag med! ^^ 28-årig förskollärare som kan tänka mig att läsa det mesta.
   Går att nå mig på [email protected]


  3. Emma skriver: 12 februari, 2019

   Hej!! Även jag är gärna med! 23 år och pluggar till socionom på GU. [email protected], finns på fb också!


  4. Johanna skriver: 13 februari, 2019

   Hej! Om det inte är för många än så är jag också jättegärna med 🙂 Heter Johanna Lundkvist är 23 år och bor också i Göteborg.
   Mejl: [email protected] men finns på fb också!


 10. Elvira skriver: 12 februari, 2019

  MALMÖ/LUND
  Halloj, jag är sugen på att dra ihop ett mysigt läsgäng! Är en 22-årig stats-student och läser just nu mest kurslitteratur tyvärr men annars mycket relationsromaner, ganska mycket kvinnliga författare. Tycker vin eller fika eller take away mat o öl alla låter som bra koncept till träffarna. Maila mig på: [email protected] KRAM!


 11. Amanda skriver: 12 februari, 2019

  GÖTEBORG. Jag är 23 och läser för tillfället retorik på Göteborgs Universitet samt jobbar extra på sidan av. Har alltid varit lite av en ”bokmal” och plöjt igenom hur många böcker som helst genom åren, men nu känner jag att det hade varit roligt att diskutera dem med någon. Förutom att läsa så tycker jag om att skriva (surprise!), spela gitarr, gå promenader och umgås med min sambo. Släng gärna iväg ett sms om ni är sugna på 0761381578


 12. Tove Malmsten skriver: 12 februari, 2019

  STOCKHOLM
  Jag vill bokklubba! Ganska nyinflyttad 20åring som vill läsa mycket mer och också få kompisar! Tycker om att läsa det mesta egentligen så länge jag tycker om stilen/språket men relationsromaner + spänningsromaner/thrillers är nog det jag tycker mest om. Vill gärna läsa nytt och annorlunda och bli bättre på att inte ge upp halvvägs i böcker.
  Annars så dansar jag på halvtid, går skrivkurs på distans och vill gärna ha ett fint gäng att hänga med!
  @tove.malmsten på instagram eller [email protected] <3


 13. Anna skriver: 12 februari, 2019

  SKÖVDE!

  Är 30 år men 20-nåt mentalt. Jobbar som högstadielärare i språk och älskar människor, glädje, natur och kultur!
  Läser i princip vad som helst förutom deckare men vem vet, jag är öppen för förslag! Så länge det har substans och inte känns som ett givet upplägg från s1 vad som ska hända.
  Drömmen skulle vara att slå ihop bokklubbsträffar med middagar, vin och allmänt häng med intressanta diskussioner och högt i tak.
  Har velat starta bokklubb i flera år så maila gärna mig om du är intresserad! [email protected]
  Puss o kram!


  1. Charlotte skriver: 13 februari, 2019

   Hej!!

   Gud vad glad jag blev när jag såg din kommentar! Väntade mig inte det alls att se Skövde när jag förhoppningsfullt scrollade genom kommentarerna. Tycker att upplägget du skrev låter FANTASTISKT!

   Jag flyttar till Skövde nu i mars efter att ha pluggat i Lund i fem år. Är ursprungligen från Skara, men känner ingen häromkring längre. Jag har tänkt innan att nu när man flyttar till en ”ny” stad så vore det ju perfekt att starta en bok/vin/middagsklubb!

   Jag är 27 år, har en go hund som heter Pontus, gillar vin, natur, och hängkvällar med vänner, och ska precis börja jobba som AT-läkare. Skriver ett mejl till dig strax med, men tänkte att det var bra att skriva här också ifall någon annan skövdesjäl ser det. 🙂


   1. Anna skriver: 13 februari, 2019

    Charlotte!
    Så himla kul ju! Har fått fler mail men inte från dig? ☺️

    Jag gjorde en liten fb-grupp lite snabbt. Sök på Bokklubb Skövde, om du har facebook?
    Tänkte att det behövs nånstans att sammanstrålas först osv. ?

    Ha det fint!
    // Anna


  2. Emma skriver: 13 februari, 2019

   Hej Skövde!!

   Låter så härligt, jag är gärna med. Också 20-någonting, pluggar kognitiv neurovetenskap på högskolan, jobbar lite extra ibland och hänger med vänner. Saknar att läsa mer, skulle älska en bokklubb! Skickar ett mail till dig med.

   /Emma


 14. Filippa skriver: 12 februari, 2019

  GOTLAND

  Okej hej! Jag bor för närvarande i Göteborg men kommer i slutet av augusti flytta till Gotland (närmare bestämt Fårösund, men kan absolut tänka mig att åka någonstans för att mötas upp) där jag ska läsa skrivar/författarlinjen. Är supermegataggad, och undrar helt enkelt om det finns någon där som vill läsa och diskutera med mig? Kommer nog vara skönt att vara med några människor som jag inte bor med konstant på internatet… Jag fyller 18 i maj, läser väldigt mycket just nu och har alltid älskat att läsa och skriva. Vill jättegärna ”vidga mina vyer” eftersom jag gärna läser liknande böcker hela tiden annars. Några favoriter: Blixtra, spraka, blända; Call me by your name; Samtal med vänner m.fl. Men vill gärna ”tvingas” läsa mer klassiker och böcker som jag kanske hade undvikit annars. Tänker att kombon blir bokklubb + kaffe & fika eller bokklubb + middag & rödvin. Om du vill starta bokklubb med mig med start i slutet av augusti/början av september – hör av dig på [email protected]
  Pusssssssss


 15. Rebecca skriver: 12 februari, 2019

  STOCKHOLM
  HEJ! Jag vill bokklubba!
  29 år, föräldraledig med mitt andra barn. Läser typ ingenting längre, vill ändra på det. Eller jo bilderböcker, men vore najs med liiiite mer substans i läsupplevelsen så att säga 🙂 Gillar att läsa allt, är en allätare. Tycker det vore najs att bok-hänga med andra föräldralediga, typ förmiddag/lunch-klubba? Dvs äta gott, dricka kaffe och snacka böcker. Är du pepp? DMa mig på instagram @rebeccasarahmaria eller PMa på messenger, Rebecca Broodh


 16. Emma Kepka skriver: 12 februari, 2019

  MALMÖ
  Haj haj, heter Emma, är 25, vill jättegärna dra ihop en bokklubb för att läsa och diskutera och allmänt bara mysa! Är öppen för att läsa allt (tror jag). Brukade sluka böcker men nu känns det som jag inte hittat någon som får mig att fastna på ett tag 🙁 så behöver pepp!! skriv till mig på instagram eller facebook om ni vill hänga: emmakepka 🙂 puss & kram


 17. IdaByidagustafsson.se skriver: 12 februari, 2019

  VÄSTERÅS
  Ida heter jag och är 22 år. Jag flyttar till Västerås i juni och vill gärna starta bokklubb där. Är med i en bokklubb i Karlstad där jag bor nu och vill alltså fortsätta med detta i Västerås. Jag läser nästan vilka böcker som helst, kul att prova på något nytt som man inte läst innan eller annars skulle läsa. Någon mer som är intresserad? Maila: [email protected]


 18. Linnea skriver: 12 februari, 2019

  STOCKHOLM
  Hallå! Heter Linnea, är 25 och vill bokklubba! För tillfället jobbar jag som journalist och pluggar skrivande vid sidan av, men är jättesugen på att dra ihop en bokklubb. Jag läser lite av varje, men har på senare blandat klassiker med lite allt möjligt som publiceras just nu. Skulle vara kul att snacka böcker, dricka vin och hänga!
  @linneajarkstig på Instagram eller [email protected]


 19. Emmelie skriver: 12 februari, 2019

  ÖREBRO!!
  Jag heter Emmelie, är 31 år (men känner mig snarare som 21) och jag älskar att läsa, har alltid varit lite av en bokmal men nu på senare år blir har det mest blivit kurslitteratur då jag ska bli gymnasielärare. Men jag vill gärna läsa nåt annat än kurslitteratur. Därför är ju en bokklubb perfekt! Dessutom skulle jag gärna vidga min bekantskapskrets lite, vilket kan vara lite svårt i vuxen ålder. Jag gillar processo, hamburgare och HUNDAR! Läser allt mer eller mindre, allt från klassiker till chick-lit till deckare typ. Verkligen en allätare. Skulle vara kul att hitta ett härligt gäng att dricka vin (eller vad man nu gillar) med och snacka böcker och hänga!
  Intresserad? [email protected]


 20. Klara skriver: 12 februari, 2019

  UPPSALA
  Hej! Jag heter Klara, är 29 år och vill så himla gärna bokklubba! Är öppen för att läsa lite av varje, både sådant som ”pratas om just nu”, sådant man ”borde läsa” och sådant som jag aldrig har hört talas om men som väntar på att upptäckas. Både halvtungt och mer lättsamt. Vill väldigt gärna dricka vin, te eller bubbel till bokpratandet!
  Maila till [email protected]


  1. Ida skriver: 12 februari, 2019

   Hej Klara,
   Jag skickar mail till dig!! ?


 21. Amanda skriver: 12 februari, 2019

  NORRBOTTEN

  Hej! Jag heter Amanda och är 19 år gammal och läser min sista termin på gymnasiet. Till hösten ska jag plugga konst i Haparanda och vill se om det finns intresse för bokklubb i Norrbotten? Jag bor i Kalix och flyttar som sagt till Haparanda det här året, men åker gärna till tex Luleå för att mötas upp.
  Jag är inte superinsatt i litteratur för att vara helt ärlig men det börjar arta sig. Läste otroligt mycket när jag var yngre men intresset tog en ganska lång paus någon gång nu under sena tonår. Men jag jobbar på det.
  Jag läser väldigt gärna klassiker, feministisk litteratur och allt möjligt annat, tex Stephen King, Murakami och Alex Schulman. Jag är inte så petig.

  Skulle gärna vara del av en bokklubb där det inte är så hög press på att vara briljant på bokanalys?

  Mvh Amanda (@amanda.blomback på ig)


 22. Carolina skriver: 12 februari, 2019

  STOCKHOLM
  Hej!! Jag heter Carolina, är 20 år och har velat gå med i en bokklubb i flera år men aldrig gjort det så detta är ju perfekt! Är öppen för att läsa det mesta! Klassiker, deckare, självbiografier, you name it!! @c.arolinas på instagram eller [email protected]


 23. Ylva. skriver: 12 februari, 2019

  KÖPENHAMN (ROSKILDE)
  Den hobby min mamma har som jag är mest avundsjuk på är hennes bokcirkel. Vill egentligen bara läsa och diskutera, få upp läslusten och lära känna nya människor kring historier vi delar. Jag bor i Roskilde men är jobbar i ärenden så finns det nån här som vill ha en bokklubb och eller känner någon som är på att läsa med mig så är jag en gladis! Jag är 19 år och är lättast kontaktad på Instagram (@xylvaz) eller via mail på [email protected]


  1. Ylva. skriver: 12 februari, 2019

   Jobbar i Köpenhamn mena jag ju


   1. Sara skriver: 12 februari, 2019

    Bor också i Köpen och är sugen på bokklubb!!

    Drar ett mail till dig 🙂


 24. Malin skriver: 12 februari, 2019

  Halmstad
  Hej! Jag hade tyckt der vore så härligt med en bokklubb – jag läser verkligen det mesta men senaste året har det mest blivit biografier, politiskt, statsvetenskap (fack) o någon gammal pulitzervinnare. Läser just nu snart är det 1968. Hade en period med fantasy, austen och tonårsdraman innan dess (så det mesta haha). Hade varit kul med samma upplägg som flora skriver. Så skriv en rad ni andra från södra halland som med är sugna!

  Är 25 år, ursprungligen smålänning från IKEA-orten, men pluggade på högskolan i halmstad för några år sedan, flyttade till lund efter det och nu i januari flyttade jag tillbaka till halmstad ✨


  1. Malin skriver: 12 februari, 2019
 25. Sumaya skriver: 12 februari, 2019

  Eskilstuna! <3

  Hej! Vill hoppa på och ta denna chans! Just nu vill jag läsa mer, så en bokklubb skulle vara härligt!
  Läser mest skönlitteratur och non-fiction! Fast är så klart öppen till nytt!

  Om mig: Är 19 år och tog nyligen studenten! Jobbar lite för Röda Korset, när jag inte tar mig igenom någon filmer under kvällarna! Vill gärna skaffa nya vänner i år! Om du är intresserad är lättast kontaktad på Instagram (@sumaya_abdii) eller via mail på [email protected]


 26. Liz skriver: 12 februari, 2019

  KALMAR
  Åh vad pepp jag blev på bokklubb av det här inlägget! Finns det fler här som skulle vilja starta upp något i Kalmar? 🙂

  Jag är en snart (imorgon faktiskt) 26-årig tjej som bor i Kalmar. Jag tycker om böcker (såklart) men även fika och naturen! Jobbar som socialsekreterare så tycker alltså också om människor. Skrattar gärna och mycket! Har tidigare varit med i bokklubb och saknar verkligen att ha några att prata böcker med. Precis som Flora skriver här uppe blir boken så mycket mer när den får pratas om!

  Skriv till mig på FB eller [email protected] vetja! 🙂


 27. Fanny skriver: 12 februari, 2019

  GÄVLE

  Läser gärna allt hellre än inget och gillar opretansiöst häng med mat fika prat och mys !


 28. Matilda Lindberg skriver: 12 februari, 2019

  STOCKHOLM

  28 årig student som gillar vin och skönt häng. Är öppen för att läsa det mesta, men är väldigt förtjust i starka kvinnoporträtt. Hade varit trevligt med en bokklubb där man även så småningom kan ha t.ex. en söndagsaktivitet en gång i månaden eller liknande.

  Kontakta mig här eller på mail!

  [email protected]


  1. Lisa skriver: 19 februari, 2019

   Har mailat dig 🙂


 29. Anna Gårdlund skriver: 12 februari, 2019

  LUND!!!
  Hej! Jag heter Anna och är 18 år gammal och läser nu min sista termin på gymnasiet. Blev så otroligt peppad av att läsa detta inlägg och själv starta något liknande eftersom jag måste delvis vill lära känna nya personer, men även att jag måste få en anledning att prioritera min läsning som lätt tappas bort i gymnasiearbete och allmän framtidsångest!!
  Skriv till mig på Instagram @gardlunds vetja!!


 30. Linnea skriver: 12 februari, 2019

  STOCKHOLM
  hej hej!! Linnea heter jag och är 19 (fyller 20 i år) och jag vill jättegärna bokklubba men jag tänkte se om det finns något intresse för en Stockholmsbaserad bokklubb som mer eller mindre utgår från den digitala bokklubben Our Shared Shelf (dvs att vi väljer böckerna vi läser från de böcker den klubben valt de senaste åren/läser nu), skulle verkligen vilja jobba mig igenom den listan och det skulle ju vara mycket roligare om man hade en fysisk bokklubb att göra det med!!
  Om du är intresserad kan du nå mig här: [email protected] märk gärna mejlet med typ BOKKLUBB så jag ser dig!!


 31. Emil skriver: 12 februari, 2019

  GÖTEBORG

  Hej!
  Jag heter Emil, är 29 år och tycker att bokklubbar är en av de bästa fritidsaktiviteterna som finns. Arbetar som bibliotekarie, men trots mitt jobb tröttnar jag aldrig på att diskutera böcker i synnerhet och litteratur i allmänhet. Läser väldigt brett, en del klassiker och ganska mycket samtida litteratur. Mest på svenska, men på senaste tiden allt mer på engelska. Har svårt för deckare och fantasy, annars funkar det mesta. Diskuterar gärna böcker över en fika eller ett glas öl/vin.

  Intresserad? Hojta till emiloskarjohansson (snabel-a) gmail.com


 32. Kaylanouw.com skriver: 12 februari, 2019

  GÖTEBORG
  Halloj!
  Jag heter Kayla och fyller 20 i vår! Har älskat att läsa sedan barnsben och hade tyckt det varit superkul att läsa och snacka ihop sig med andra <3 Just nu läser jag mycket klassiker men tycker egentligen om det mesta, med undantag för fantasy tyvärr 🙁 På fritiden spelar jag bas och fotograferar lite, samt umgås med kompisar och dricker öl. Om någon är sugen så är det bara att slänga iväg ett mejl till [email protected]


 33. Malin@pakullenifragsta skriver: 12 februari, 2019

  HUDIKSVALL/HÄLSINGLAND
  Relativt ny i stan och söker både bokklubb och nya vänner. Fyller 29 i år. Läser gärna relationsromaner eller gamla 50-talsdeckare. Har ett konto på Instagram med hus/odling/drejning som heter @pakullenifragsta. Skriv till mig där!


 34. Sandra skriver: 12 februari, 2019

  STOCKHOLM
  Hallå där!
  Sandra heter jag och är 20 år (ja, om några dagar för vara mer exakt) Har länge drömt om att bokklubba men aldrig vågat riktigt ta steget, men nu så!!
  Kan läsa i princip vad som helst förutom deckare/thrillers (är en fegis) men skriv till mig på mail: [email protected], så kanske det blir av! <3


 35. Linnea skriver: 12 februari, 2019

  LINKÖPING
  Hej!
  Jag heter Linnea, är 27 och har alltid älskat att läsa. Jag har ganska nyligen börjat jobba efter att ha pluggat klart så har äntligen tid och ork att läsa skönlitteratur igen! Är pepp på bokklubb och är öppen för att läsa det mesta. Jag brukar gilla historiska romaner och läser mest samtida litteratur, men det krävs nog en del övertalning för att det ska bli fantasy eller någon deckare. Vill gärna diskutera böcker över lite vin och/eller en skål chips och helst i mjuka kläder. :)) Maila mig på linneaskogfors(at)gmail.com om du vill!


 36. Maria skriver: 12 februari, 2019

  MALMÖ!

  Haj!! Maria heter jag, en 23-åring som älskar vin och gött häng. Är väl ingen direkt bokslukare, men däremot pepp på att bli, aldrig försent jö! Flyttar till Malmö nu till våren (jobbar bara där nu) och är taggad på att lära känna staden och lite nytt folk, så varför inte över någon bok, vin, middagar och annat mys?? Skriv till mig på instagram: maria.svedenman eller facebook om du är pepp på detta!!


 37. Lisa och Cecilia skriver: 12 februari, 2019

  UPPSALA/VÄSTERÅS

  Vi heter Lisa och Cecilia, vi är 23 år gamla och bor i två olika städer (vad är väl inte bättre än lite miljö och stadsbyte då och då?). Vi är sugna på att starta en bokklubb. Kanske kan en bokklubb leda till ett härligt gäng som tillsammans kan skratta, dansa sena nätter, ta promenader, äta mat osv?!

  För tillfället läser vi egentligen helt olika genrer men vad gör det när vi kan demonstrera och inspirera till sådant en annan aldrig hade plockat ut från bokhyllan annars. Med andra ord är vi öppna för att läsa det mesta. Vi har inga tidigare kunskaper om hur en bokklubb går till eller hur litteraturhistorien ser ut, så önskvärt skulle vara att starta en bokklubb utan höga krav eller prestationer.

  UTÖVER att läsa och prata tycker vi om att äta mat, laga mat och köpa mat. Vi är riktigt bra på att dricka drinkar, blanda drinkar samt dansa fuldans fram tills morgonen gryr och det är dags att pausa för lite pommes i käften. Vi tycker även om att gå på teater och museum tillsammans och i sommar vill vi uppleva live-konserter.

  Att tillägga är att vi kan vara rätt spontana, känner vi för att dra iväg någonstans gör vi det. We are still young and a bit dumb, samtidigt som vi är mogna he-he. Känner vi för att ha bokklubb på något mysigt ställe (typ sommarstuga) eller i en annan stad, eller för att fortsätta bokklubbsträffen ute på dansgolvet, ja varför inte göra det då?

  Är du intresserad av att bilda bokklubb med oss? Hör av dig till: [email protected]


 38. Tove skriver: 12 februari, 2019

  FALUN

  Hej!
  Jag heter Tove och är 19 år gammal (fyller 20 i April). Jag pluggar till lärare så just nu läser jag mest kurslitteratur men skulle vara jättekul att komma igång och läsa annat igen. Läste mycket när jag var yngre men kom liksom av mig någon gång efter högstadiet, vilket känns så synd för jag tycker ju verkligen om det! Jag är öppen för att läsa lite vad som helst då jag vill försöka klura ut vad jag gillar nu eftersom att jag inte läst så mycket på ett tag. Om det finns någon mer i närheten av Falun som är sugen på att hänga och snacka böcker så får ni jättegärna slänga iväg ett mejl till: [email protected]


 39. Tove skriver: 12 februari, 2019

  FALUN

  Hej!

  Jag heter Tove och jag är 19 år gammal (fyller 20 i April).
  Jag pluggar till lärare så just nu läser jag mest kurslitteratur men det skulle vara jättekul att komma igång och läsa annat igen. Jag läste mycket när jag var yngre men kom liksom av mig lite någon gång i slutet av högstadiet, vilket känns synd eftersom att jag verkligen tycker om det! Jag är öppen för att läsa lite vad som helst då jag vill försöka klura ut vad jag gillar nu när jag inte läst så mycket på ett tag. Om det är någon mer i närheten av Falun som är sugen på att hänga och snacka böcker så får ni gärna slänga iväg ett mejl till [email protected]


 40. Bendte skriver: 12 februari, 2019

  Hejhej, apropos böcker: jag bor i Tyskland och läser svenska böcker. Det blir varje år svårare att få tag i svenska böcker om inte man åker till Sverige. Många som säljer böcker i nät levererar bara till svenska adresater eller då kan man bara betala med Swekort eller Swish eller andra saker som inte finns hos oss, eller då ska man ha personnummer vilket vi inte har i Tyskland. Kan du tippsa något – eller vet någon annan? Tackar!!


 41. Engla skriver: 12 februari, 2019

  STOCKHOLM

  Hej!
  Engla heter jag och är en (snart) 24-årig stockholmare som tycker om yoga, öl/vin och choklad. Läser det som jag hinner och som vänner/familj/media rekommenderar, dvs en blandning!
  Kan tänka mig att läsa nästan vad som helst (men vill också gärna känna mig bildad som blandar med ”klassikerna”) så länge det medföljer snacks eller valfri dryck.

  (Träffar gärna jämnåriga så man kan prata diverse vuxenångest och livskris också!)
  (Föredrar också ett liknande koncept som Flora skriver om!)

  Tack för mig!
  IG: englaj
  [email protected]


  1. Alice skriver: 13 februari, 2019

   Hej! Mejlar dig! ✨


 42. Gabriella skriver: 12 februari, 2019

  UPPSALA

  Jag heter Gabriella, är 23 år är med i en bokklubb i Uppsala som startade hösten 2017 (via Floras kompisinlägg, woho!). Vi är just nu ett himla mysigt gäng på 5 tjejer som träffas ungefär 1 gång/månad och har knytis och pratar böcker. På grund av medlemsbortfall i form av flytt, utbyten etc. så letar vi nu efter förstärkning i form av ett par nya medlemmar. Bokklubbssugna får gärna skicka över ett mail till [email protected]. Hoppas vi ses!

  KRAM


 43. Elsa Felicia skriver: 13 februari, 2019

  KARLSTAD
  Ja bokklubb! Elsa Felicia på 23 år här! Är mycket gulligt nervös och tyst tills jag lärs kännas, sen försvinner tystheten och en marginell bit av gulligheten när jag vågar säga vad jag tycker. Läser allt med ett språk som fångar och ger alla böcker minst 100 sidor som man lärde sig i skolan (Okej inte alla, men nästan). Jag älskar korta böcker, men hatälskar att de tar slut så fort.
  Finns det någon ogullig, eller gullig läsnos som vill bokklubba i Karlstad nås jag på [email protected] outlook.com.


 44. Maria skriver: 13 februari, 2019

  UMEÅ
  Hej! Jag heter Maria och är en 22årig student som flyttade upp till Umeå för snart tre år sedan. Jag har alltid älskat böcker och läser lite av allt möjligt (helst inga deckare). Jag har varit sugen på att starta en bokklubb ett tag nu så det vore kul att samla ihop ett gäng! Min mejl är [email protected]


 45. Maria skriver: 13 februari, 2019

  UMEÅ
  Hejhej, Maria heter jag! 22årig student som flyttade till UÅ för snart tre år sedan. Jag älskar böcker och lär lite av allt möjligt (helst inga deckare). Har varit sugen på att starta en bokklubb ett tag nu så det vore kul att samla ihop ett gäng! Min mejl är [email protected]


  1. Amanda skriver: 22 februari, 2019

   Hej, jag heter Amanda och bor också i Umeå. Jag hade gärna testat på en sådan här grej. Jag har några favoritböcker, till exempel Den hemliga historien, Ett litet liv, Jag vet allt det här, Maken osv. Min mejl är: [email protected] 🙂


 46. Moa skriver: 13 februari, 2019

  UPPSALA
  HEJ!! Jag heter Moa och är 18, snart 19 år. Har så länge velat hitta personer att diskutera böcker med o bara hänga! Läser för tillfället inte så mycket men är verkligen något jag vill ta upp och tänker, finns det något bättre sätt än en bokklubb? Tycker om de flesta sorters böcker och är verkligen öppen för att läsa i princip vad som! Skulle vara kul att vara ett gäng o ses någon gång per månad och snacka böcker o hitta på nåt kul. Maila mig på [email protected]
  Kram!!


 47. Rebecka skriver: 13 februari, 2019

  GÖTEBORG
  Hej! Jag (Rebecka) och en annan person (Linn) har blivit matchmakeade av en tidigare kommentarslämnare för att kunna starta en till klubb i Göteborg och vi letar därför efter fler medlemmar! Så om det är någon mer som är peppad på bokklubbande och kan tänka sig att läsa lite allt möjligt, skicka ett mail till [email protected]
  Kram!


 48. Marie skriver: 13 februari, 2019

  STOCKHOLM
  Hej hej,
  Jag och en vän har funderat på att skapa en bokcirkel/klubb med fokus Fantasy och urban Fantasy, är ni intresserade är det bara att höra av er på; Marie Boström (marie.bostrom50) på facebook.

  I övrigt älskar jag sällskapsspel, tv-och datorspel, träna på gym, äta god mat och dricka vin. Snacka om allt och inget eller bara hänga i soffan är också något som toppar min lista på good things in life.
  Hör av er! 🙂


 49. Maja skriver: 13 februari, 2019

  JÖNKÖPING

  Hej, om någon i jönköping är intresserad så kan du mer än gärna höra av dig <3 Är 19 år, läser (typ) allt mellan himmel och jord och är sugen på att hänga med nya människor.
  Min mail: [email protected]
  Kraaam


 50. Julia skriver: 13 februari, 2019

  ÖREBRO
  Hej! Vi är en relativt nystartad bokklubb som söker efter lite fler medlemmar. Vi brukar ses ungefär en gång i månaden och läser allt möjligt. Bland annat har vi läst Slutet av Mats Strandberg och Att föda ett barn av Kristina Sandberg. Vi försöker att turas om att välja böcker och på så vis blir det en stor variation. Gillar du att läsa och diskutera böcker och samtidigt vill träffa nya människor så hör av dig! Maila [email protected] och berätta lite om dig själv.


 51. Kit Nathalie Grimberg skriver: 13 februari, 2019

  BORÅS
  Hej! Flyttar till Borås om en månad (bor i Göteborg just nu) och tycker att det hade varit så fint med en bokklubb! Jag är 24 år, pluggar till bibliotekarie. Läser mest kurslitteratur just nu (tyvärr!!) men vill väldigt gärna komma igång med lust-läsningen igen! Är pepp på att läsa det mesta! Samt att jag inte känner så många i Borås och tycker det hade varit väldigt fint att lära känna nya personer där! Annars så är jag en starkt vänster, queer, tjock feminist som älskar att läsa poesi och sy färgglada klänningar, samt brinner för att i mitt framtida yrke som bibliotekarie ägna mig åt läsfrämjande arbete med ungdomar. Tycker även att fika är obligatoriskt vid bokklubbande! Om intresse finns maila mig gärna på [email protected]!


 52. Hanna skriver: 14 februari, 2019

  MALMÖ!
  Jag vill gärna vara med i en bokklubb! Jag heter Hanna, är 27 år, flyttade till Malmö för typ 3 år sen och gillar att vara med vänner, odla, träna, prova nya resturanger osv. Kan tänka mig att läsa allt möjligt!
  Skriv gärna! 🙂 Min insta: fannaherlin eller [email protected]


 53. Elsa skriver: 14 februari, 2019

  MALMÖ
  Bokklubb i Malmö finnes! Vi är tre som tänkt starta en, men vi söker fler medlemmar. Om du är intresserad är det bara att adda mig på fb (Elsa Felicia Svedin) så lägger jag till dig i vår chatt. <3


 54. Frida skriver: 18 februari, 2019

  GÖTEBORG!

  Hej! Vi är ett gäng som har bokklubb som har plats för en till. Så om du vill vara med, skriv! 🙂

  // [email protected]


 55. Ebba skriver: 19 februari, 2019

  BARCELONA
  Hej!! Vet att det bor många svenskar i Barcelona, vore kul att starta bokklubb här! Jag är 23 och pluggar en humanistisk kandidat här. Älskar mat (vegetarisk) och vin (alla sorter) och kan kicka ut min pojkvän ur läggan en gång i månaden! Gillar dystopier men allt är av intresse. Då det inte direkt finns stort utbud av svenska böcker här kanske engelska är enklast?
  Skriv till mig på [email protected]!


 56. Elisabeth Staël von Holstein skriver: 14 november, 2019

  Jag bor i Uppsala och gillat att läsa nyutkomna böcker men inte deckare. Allt möjligt som chick lir till feel good till djupare böcker. Skulle vara såå kul att ingå i en bokcirkel och träffas och diskutera böcker.


Dela på:
Annons
Laddar
https://flora.baaam.se/sammanfattningar-och-listor/veckan-da-flora-frida-podden-ska-ateruppsta/