Annons

En veckomatsedel

Fick en idé om att blogga varje dag den här veckan. Kanske lite trevligt nu när så många är hemma om kvällarna och gör absolut ingenting? Eller så har jag hybris … 😊

Jag efterfrågade önskeinlägg på Instagram (heter @florawis där men det vet du kanske) och flera önskade en veckomatsedel. Vad tror du om något sånt här?

Annons

Annons

Måndag:
Hummusfat i flera lager med saffranshalloumi, granatäpple och myntaolja á la Tuvessonskan. Inte provat men hallå, saffranshalloumi?! Taget. (Foto: Julia Tuvesson)

Tisdag:
Gnocchi med svamp, råstekt blomkål och salvia. Går fort (köp färdig gnocchi och stek den i panna i stället för att koka den) och är så så gott. Salvia ♥ (foto: Coop)

Annons

Onsdag:
Rostad tomatsoppa med tortellini (eller ännu hellre – med risoni i, och fetaost på toppen). Jag har inte testat just det här receptet men det är snarlikt den soppa som jag gör själv. Rosta några vitlöksklyftor ihop med soppan i ugnen ihop med tomaterna, med skal och allt, och tryck ut det mjuka vitlöksinnanmätet i kastrullen sen, innan du mixar. På så vis bränns inte vitlöken vid. (Foto: Coop)

Torsdag:
Krämig polenta med svamp och aubergine. En favoriträtt! Jag utgår från det här receptet, men adderar mer mjölk, olivolja och citronzest. Toppar med ugnsrostad aubergine i tjocka skivor och vitlöksstekta skogschampinjoner (eller varför inte trattkantareller!). Polentan ska vara riktigt mjuk och krämig, absolut inte stabbig, så tillsätt mer vätska om det behövs.

Annons

Fredag:
Grönkålspasta med ricotta och gröna ärtor, recept av Sofia Wood. Har ätit den här rätten tre gånger på två veckor. Så god. (Foto: Sofia Wood)

Lördag:
Bibimbap med vitlöksstekt svamp, tofu, picklad gurka etcetera etcetera.

Annons

Söndag:
Äsch, middag kan du hitta på själv men jag är sugen på att göra det här bananbrödet, är inte du? Bananbröd på svart sesam och vallmo med choklad och dulce de leche, recept från Sofia Wood. (Foto: Mira Wickman)

Skicka gärna receptlänkar i kommentarsfältet på sånt som du lagar ofta just nu. Kram hörs i morgon!

20 kommentarer till “En veckomatsedel”

  1. Johanna skriver: 16 november, 2020

    Alltså den där saffranshalloumin har vi lagat två gånger senaste veckan. Såååå gott!


  2. Maija skriver: 16 november, 2020

    Jaa mysigt med blogg varje dag!!


  3. Linda skriver: 16 november, 2020

    Saffranshalloumi lät ju supergott. Jag rostar brysselkål i ugnen, gärna en gång i veckan. Äter till allt möjligt, men gör en pasta på rostad Brysselkål som är en vinterfavorit!


  4. sara skriver: 16 november, 2020

    JAAA massa blogg tack! och gud vad gott då blir det hummus och polenta denna vecka dårå. puss


  5. Sara skriver: 16 november, 2020

    Yey bad om ett sånt här inlägg 🙂


  6. Cecilia skriver: 16 november, 2020

    Lyxigt med blogg varje dag!! 💓


  7. Anna skriver: 16 november, 2020

    Jaa blogga gärna varje dag! Är så uttråkad så det är inte klokt.
    Den där grönkålspastan med ärtor ska jag definitivt göra i veckan! Mums. Ikväll blir det vegansk gulaschsoppa från portionenundertian.


  8. Hanna skriver: 16 november, 2020

    Blev också glad över varje dag-blogg! Rutinen att få läsa något varje morgon<3 Eller kväll! No pressure!


  9. Linnea skriver: 16 november, 2020

    Jaaa vad jag glad jag blir. Så mysigt med uppdatering varje dag <3


  10. Christina skriver: 16 november, 2020

    Fyfan va gott jag har inte ätit lunch än och började dregla
    Mot köket nuuuu!!!


  11. Eee skriver: 16 november, 2020

    Mmmmm mat! Denna veckan skall jag laga bl.a. någon variant på den rostade tomatsoppan från detta inlägg (tack för tips!), daal, teriyaki tofu wraps och aloo gobi. Kanske soppan i dag eftersom att jag känner mig måndagstrött. 🙂


    1. Flora Wiström skriver: 16 november, 2020

      Berätta mer om teriyaki tofu wraps! Har du recce?


      1. Eee skriver: 16 november, 2020

        Har inget recept tyvärr, wraps är nämligen min tömma kylskåpet -mat. 🙂 Men tänker mig tofu marinerad i teriyakisås som sedan steks krispig plus färsk spenat, gurka, riven morot, picklad rödlök och halloumi. Something like that. 🙂


  12. Alva skriver: 16 november, 2020

    Jaa jättemysigt med mera blogg!! Om du orkar <3 Ett önskeinlägg: att du ska skriva om och visa dina tidigare banners (vet inte om det heter så, men den högst upp i bloggen). Det hade varit jättekul att se de igen!!


  13. Ella skriver: 16 november, 2020

    Åh hurra vad kul med en bloggvecka! Saffranshalloumi ska jag testa 🙂 Jag är helt insnöad på kedjemat – alltså laga en rätt och spar en del(typ extra ris, en halv böntetra, en långkokt tomatbas) till en framtida måltid. Bra när en lagar regelbundet men bara till en, och att då göra som en sport av det 🙂


  14. Francis skriver: 16 november, 2020

    Kan inte du snälla göra en housetour?? Älskar ditt boende och drömmer om att få bo lika fint som du. Bor för tillfälligt uselt och önskar mer än något annat att ha en egen bostad. Förresten kan du inte göra en tidslinje över dina boenden och vilka du bott med. Hur tror du att du skulle vara som roomie? Min roomie pratar exempelvis hela tiden i telefon (alltså hela hela tiden ett konstant pratades i telefon) hur tror du att du skulle hantera det? Oka, bye<3


  15. Vera skriver: 16 november, 2020

    Åh vad glad jag blir att det blir blogg varje dag den här veckan:) kram<3


  16. ylva skriver: 16 november, 2020

    Åh, najs med en matsedel! Jag skulle också behöva en sån haha. Hur gör du med antal portioner nu när du är ”ensamhushåll”? Bor själv och tycker det ofta känns som att man får äta samma sak i tre dagar oavsett hur bra man planerat hehe…


  17. Elin skriver: 16 november, 2020
  18. Agnes skriver: 17 november, 2020

    wow vad mycket gott jag vill laga allt! Tack för bra tips <3


Dela på:
Laddar
https://flora.baaam.se/sammanfattningar-och-listor/sondagslistan/