Annons

Eine kleine lista

Hur ser din skrivbordsbild ut?

Alcatraz. Gör att jag kommer i stämning när jag ska skriva på mitt manus.

Din senaste photo booth-bild:

Den här JÄTTEkonstiga som jag måste ha tagit av misstag?? I maj någon gång. Har bara 16 bilder/filmer i min Photo Booth.

Annons

Det tråkigaste som hänt dig i det senaste året:

Hänt mig-mig? Sög när Johan var i Schweiz förra hösten och restriktionerna var som tyngst och jag kände mig ensam och orolig och ledsen.

Annons

Det bästa som har hänt dig det senaste året:

Att jag fick vaccinera mig? Att sommaren kom och fylldes med vänner och det var underbart. Samt en rolig jobbgrej som vi får se vart den barkar.

Senaste sms:

Jag och Sara möttes på korvmojen innan vi skulle på konsert.

Tv-serie:

It’s a sin
(HBO). Hallå har ni sett den? Om aidsepidemin på 80-talet, i London. Man följer ett kompisgäng i tidiga tjugoårsåldern där sjukdomen smyger sig på bakifrån. Det är förstås nästan outhärdligt sorgligt. Grät mig igenom hela serien. Men den är samtidigt hjärtvärmande och rolig. Tycker mycket om de lite musikalaktiga elementen. Mina enda invändningar är att Jill vårdar och vårdar och aldrig sparkar bakut (det gör mig tokig!) och att kompisscenerna är lite vääääl gulligull och sockersöta ibland. I övrigt: en otroligt välgjord serie som gärna hade fått vara längre. Den är nämligen bara 5 avsnitt. Se!

Annons

Kläder:

Beställde precis en så himla vacker klänning till ett bröllop jag ska på i höst (och många fester framåt är tanken). Hoppas den sitter bra. Förra lyxiga klänningen jag köpte (ovan) har jag använt på såå många tillfällen och jag känner mig alltid så fin i den.

Mat:

Johan lagade helt galna burritos till oss i söndags. Fyllda med jasminris (riktigt smörigt med koriander och lime), pico de gallo, guacamole, cheddarost och vegobitar stekta i spice paste. Plus chipotlemajjo. Som fick ligga i pannan och stekas länge så att osten smälte och brödets vikta del liksom stektes ihop.

Ett jobb du aldrig kan ha:

MEN GUD VILKEN IRRITERANDE FRÅGA. Jag vet väl inte. Måste man ta ett jobb så tar man väl det? Skulle inte vilja jobba på en minkfarm nej det skulle jag inte. Och skulle inte heller vilja sitta och räkna på olika saker hela dagarna för siffror gör mig otroligt stressad.

Något du inte gillar hos andra:

Folk som bara höjer rösten och pratar över andra, i stället för att vänta på sin tur (jag är själv guilty till detta ibland).

Annons

En dålig sida med dig själv:

Att jag gärna vill bestämma.

En maträtt du är sugen på just nu:

Ovan nämnda burrito.

Helgplaner?

Ska på trettioårsfest ena dagen och ha hemmafest den andra. Kyrkoval och sängläge på söndag.

Annons

9 kommentarer till “Eine kleine lista”

 1. Josefin skriver: 14 september, 2021

  Åh ska också på bröllop i höst, kan du tipsa om klänningen du beställde till bröllopet? 😍


 2. Lisa skriver: 14 september, 2021

  Omg tack för burritoinspon har nämligen jasminris linser majs som måste ätas upp och tänker att det blir GÖTT i en burrito istället för i en ~bowl~ eller ~gryta~.


 3. Elin skriver: 14 september, 2021

  Behöver också finklänningtips pretty please blir galen på internets alla hemsidor!!!


 4. Linnea skriver: 14 september, 2021

  Älskar dina listor, Flora!


 5. Foffy skriver: 14 september, 2021

  Vad sjukt. Fick lite svindel av en av dina meningar: ”Jag skulle inte vilja vara någon som sitter och räknar på saker hela dagarna, siffror gör mig otroligt stressad”.

  Jag är civilingenjör och räknar på sakerna dagarna i ända och valde det yrket för att jag älskar siffror (tror jag? har liksom massor av Excel-ark jag använder privat JUST BECAUSE hur annars kan en planera semester och budgetera och projektleda köksrenovering) men fan vad din kommentar träffade mig ändå!

  Siffror(eller snarare script och formler) stressar mig med ibland, fan vad stressigt jobbet kan va, men kändes så befriande att ens tänka tanken att ‘aldrig kunna jobba med det’.

  Tänker ibland tvärtom, att jag inte kan något annat. Inte har något att ”sälja till arbetsmarknaden” förutom min mattehjärna. Fast det är ju inte sant och det finns tusen grejer en kan jobba med utan att räkna.

  Tack för svindel


  1. Elsa skriver: 15 september, 2021

   Känner lika fast jag jobbar inom nåt helt annat. Är pedagog och känner ofta att ” det enda jag kan” är att jobba med människor. Undervisa, pusha, peppa, trösta, styra upp, hålla om, vara sträng, vara snäll, ha tålamod, lösa konflikter, fixa, se alla. Älskar det och hatar det. Älskar det för att jag vet att jag gör något betydelsefullt, för att barnen jag träffar är skitroliga och jag vet att jag gör ett bra jobb, hatar det för att det stressar och suger musten ur mig ganska ofta. Fantiserar ibland om att ha ett jobb där jag sitter och typ…bokför? Eller nåt? Undrar hur det skulle kännas? Tror jag skulle vara helt okej bra på det också. Och livet är förhoppningsvis långt, kanske hinner man prova lite allt möjligt?


 6. Em skriver: 15 september, 2021

  HUR gör man smörigt jasminris så att de blir göttigt o just så smörigt som det ser ut att vara, tips mottages tacksamt!


 7. Olivia skriver: 16 september, 2021

  Vet inte vad det är specifikt att peka fingret på men alltså fyfan vad bloggen vart mysig på sistone <333 alltid underbart rum att gå in i såklart, men har nån slags morgonrutin innan jag slår på zoom då jag dricker te och hänger lite på internet på *mjuka* ställen och känns alltid SÅ pirr om jag klickar in på bloggen och ser en rubrik från ett nytt inlägg! POK!


 8. Emelie skriver: 19 september, 2021

  Är helt obsessed med den gröna klänningen i inlägget. Försökte och vara en snäll läsare som tar reda på vart den är ifrån själv men utan någon större lycka </3 Så om du orkar: do tell vart den är ifrån! Massa kramar <3


Dela på:
Laddar