Annons
Annons


Två vegetariska matbloggtips.


Sedan mitt sommarlov började har jag haft betydligt mycket mer tid till över. Det har resulterat i timmar och timmar i köket. Jag har promenerat till Fridhemsplan med långa listor i fickorna, gått in i flera olika matbutiker och letat efter de rätta ingredienserna och sedan släpat hem kassarna och satt igång med matlagningen. Det är roligt.

Annons

I takt med att mitt matlagningsintresse bara ökar äter jag allt mindre kött. Jag och Felix har inte köpt hem köttprodukter på flera månader och om det finns ett vegetariskt alternativ när jag äter ute så väljer jag nästan alltid det (eller ja, fisk äter jag fortfarande). Det började ur miljösynpunkt men numera känner jag mig nästan aldrig sugen på kött. Det är varken bra för mig, för djuren eller för miljön. Jag har inget behov av att sätta ett förbud, det är inte som ett godisförbud där jag inte får mina 1000 kr om jag äter godis, utan detta är en överenskommelse med mig själv. Jag kan äta kött ibland, men i allra största mån ska jag äta vegetariskt.

Med det sagt, här är två av mina största inspirationskällor när det kommer till vegetarisk och vegansk matlagning:
IMG_1924 IMG_2742
Vegoteket.
Förutom att layouten och fotografierna är sanslöst fina, bjuder Vegoteket på en massa veganska recept. Frukostar, luncher, middagar och efterrätter med lockande smakkombinationer och relativt lättlagade recept. Skärmavbild 2014-06-25 kl. 15.41.51Skärmavbild 2014-06-25 kl. 15.41.23Green Kitchen Stories.
Jag är tokig i den här bloggen som är skriven utav ett dansk-svenskt par. De lägger upp ljuvliga vegetariska och veganska recept och jag tror aldrig att jag har blivit så inspirerad av en matblogg förut. Fotografierna är otroliga, recepten är spännande, vackra och nyttiga och dessutom har de världens gulligaste dotter. Har inget att klaga på alltså.

Translation: Two amazing vegetarian food blogs. 

15 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar