Annons
Annons


Blomkålspizza.


DSC_2475

1 blomkålshuvud (ca 1 kg)
1,5 dl mjöl (jag tog grahamsmjöl och vetemjöl)
2 ägg
örter (jag tog oregano)
salt och svartpeppar

Jag har länge varit sugen på att göra pizza med blomkål som bas. Det var en ganska meckig men rolig process där jag mixade ett blomkålshuvud (jag har bara en stavmixer så det tog typ ett halvt sekel) tills det blir en grynig massa, sedan lade jag massan i en ren kökshandduk och kramade ur så mycket vatten jag bara kunde. Därefter blandade jag blomkålen med äggen, mjölet, örter, salt och peppar. Sedan var det bara att trycka ut blomkålsdegen på en plåt (min deg räckte till två pizzor) och förgrädda i ugnen på 225 °C i 35 minuter.DSC_2490
Sedan toppade jag pizzan med tomatsås, mozzarella, marinerade kronärtskockshjärtan och pinjenötter på rekommendation från Lisa. Tyvärr hade jag gjort för lite tomatsås så resultatet blev inte riktigt så smakrikt som jag hade hoppats på. Nästa gång ska jag ugnsrosta grönsaker (som jag gjorde här) och lägga på dem, samt ett stort lass med karamelliserad lök. DSC_2486Det var kul att prova blomkålspizza. Det smakar inte som vanlig pizzadeg, men det är inte heller meningen. Blomkålspizza och vanlig pizza är helt enkelt två olika rätter och den ena ska inte utesluta den andra. Är du glutenintolerant är detta för övrigt en utmärkt rätt, då kan du bara byta ut grahamsmjölet mot mandel- eller bovetemjöl.

Annons

Translation: The other day, I made cauliflower crust pizza. Next time I’ll do it with some other toppings that taste more, however, this crust is really fun to make and delicious too. 

8 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar