Annons
Annons


Den stora San Fransisco-dagen, del 1.


DSC_3151På grund av jetlag vaknade vi tidigt den fjärde september och gjorde oss i ordning på hotellrummet i Castro, för att sedan promenera ner till Valencia Street som ligger i Mission. DSC_3156Det märktes att vi var i Amerikatt. DSC_3158San Francisco såg ut som jag hade tänkt mig. Mycket backar och smala, pastellfärgade hus överallt. Men också ganska slitet med många hemlösa människor.DSC_3195Vi började med att stanna till för kaffe.  DSC_3170På Four Barrel Coffee, där de rostar bönorna i samma lokal som de har ett café. Precis som ni hade skrivit till mig så var den här gatan megahipstrig. Ett typexempel på det var att det satt en kille vid ett bord med en kaffe och en löst rubikskub framför sig, inget annat. Bara sådär. DSC_3198Felix tog en cappucchino.1Några dörrar längre bort på samma gata låg Samovar, ett café för enbart te. Perfekt för mig som inte dricker kaffe längre!  DSC_3182Chaitet tillagades i kopparkastruller, på klassiskt vis. Helt crazy gott.DSC_3192Jag beställde veganvarianten gjord på mandelmjölk. Den smakade inte som något annat chaite jag druckit, så mycket mer intensiv och rund smak. Skulle nästan kunna göra vad som helst för en kopp prick just nu.DSC_3205Vi promenerade vidare längs med Valencia street och gick in i de få butiker som var öppna. Tittade exempelvis på fina flaskor.DSC_3212Och goda juicer. DSC_3215Frida Kahlo-street art. Briljant.DSC_3219Så här ser det ut i San Francisco, inga konstigheter! DSC_3220Lummigt dessutom. DSC_3236På kaffestället fick vi tips om den här restaurangen: Boogaloos.DSC_3232Jag beställde in scrambled eggs med spenat och tomat, frukt, iste och amerikanska pannkakor.  Jag bara gapade när pannkakstallriken ställdes framför mig pga så himla stor. <32Felix tog någon mexikansk variant av frukosttallrik och en mimosa (apelsinjuice + mousserande vin). Är det semester så är det!DSC_3224När vi hade ätit upp och fått lite stadstips av mannen vid bordet bredvid, gick vi ut igen. Passerade den här snygga bilverkstaden.DSC_3238Och slank in på Mission Bicycles. Dör vad fina. DSC_3241I vår ska jag köpa en ny cykel. Kanske en gul!DSC_3244Vi fingrade på lyxiga skjortor, DSC_3262för att sedan ta en taxi till Haight Asbury, som är de så kallade hippiekvarteren. Det luktade weed överallt där.DSC_3255Där tittade vi i second hand-affärer.DSC_3249Jag provade den här fina klänningen, som tyvärr inte satt perfekt.DSC_3264Jag tycker att vintageutbudet i SF var ganska bra, men inte ultimat (en är ju rätt så bortskämd med Stockholm, som råkar vara expertstaden på second hand). Antingen svindyra plagg eller halvsjaskiga kläder, i alla fall där vi var. Här inne fanns en del fint dock, ska visa er mina fynd snart!DSC_3258Jag hade ont i halsen och köpte en grön juice med förhoppningarna om att det skulle kännas bättre då. DSC_3261: D   DSC_3267Fint hus ja. DSC_3272I know!!!!DSC_3275Haight Asbury-hänget avslutades med några kulor glass från Ben & Jerry’s. Jag tog en kokosvariant och en med chokladpuddingssmak (!). Så goda, importera till Sverige tack!

Annons

Vad vi gjorde sen får ni se i morgon. Puss!
Ps. Har varit vaken sedan kl 4 i natt. Dumma dumma jetlag.

Translation: Our first day in San Fransisco. We had amazing coffee/chai tea at Valencia Street, ate breakfast at Boogaloos and strolled around in the Mission area. Then we took a cab to Haight Asbury to look in some vintage stores and eat ice cream. Tomorrow, I will show you what we did later on that day.

10 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar