Annons
Annons


Stuff, San Francisco. Den finaste butiken någonsin.


DSC_3451Ny dag i San Francisco! Men bara i några timmar, för sedan skulle vi ta bussen till Petaluma. Vi började med att äta frukost på ett veganskt ställe på Valencia Street som hette Herbivore. Felix tog pannkakor med banan och lönnsirap.DSC_3453Och jag tog en breakfast burrito med tempeh. Mycket smakligt, om än en ganska tråkig lokal.  DSC_3468Sedan gick vi till den bästa butiken för vintagemöbler NÅGONSIN. Stuff är namnet, och ligger på Valencia Street 150. Vi hade åkt förbi i taxi kvällen innan och konstaterade båda två att dit måste vi gå. DSC_3467Två våningar fulla med fantastiska prylar, möbler och en del kläder. Jag ville ta med mig allt till Sverige, men det kunde jag förstås inte. Okej, nu kommer ett gäng bilder med snuskigt snygga grejer, så håll i hatten:DSC_3456Den här förvaringsmöbeln JA TACK. DSC_3459Kläder en vill ha (plus söt kille). DSC_3461Ännu mer kläder en vill ha. Dessutom fina färgglada lampor. DSC_3463Min designexpert till pojkvän vred och vände på de flesta möbler. Här är tydligen en DCM-stol av Charles och Ray Eames, tillverkad av Herman Miller. Kostade så klart mycket mindre där än vad den skulle ha gjort i Sverige, vilket gjorde allt ännu jobbigare.   DSC_3475Jag berättade för en i personalen vad detta betyder på svenska, varpå han började skratta och sa ”brilliant!”.DSC_3487Ännu fler Eamesstolar som vi ville ta hem. DSC_3490 DSC_3493 DSC_3497En fin gardin. DSC_3498Och en lika fin bricka. DSC_3499Alltså ni fattar ju vad jag snackar om. Heaven. DSC_3500Hade jag bott i SF (ping Vicky, Froste och Dana) hade jag gått dit och shoppat upp min månadslön.DSC_3502Ångrar att jag inte köpta den här flippade skjortan. Så festlig. Tyvärr var den svartvita klänningen i bakgrunden för stor, annars hade ju den varit perf. DSC_3503Men en sak köpte jag! Den här finstickade, lavendelfärgade tröjan i mohair med kort ärm. Kostade 24 dollar = 170 kronor. Ändå bra!DSC_3505 Untitled-2Sedan, efter över en timme, var jag tvungen att dra Felix ur butiken för att vi skulle hinna till busstationen i tid. Vi hade garanterat kunnat stanna lika länge till. Om ni åker till SF, missa inte detta paradis till affär!

Annons

Translation: When Felix and I were in San Francisco, we went to the vintage furniture store Stuff. It is amazing. Two floors filled with fantastic furniture, art and vintage clothes. So sad we couldn’t bring anything back home. You have to go there if you ever visit SF.

6 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar