Annons
Annons


Att inreda en liten lägenhet.


På onsdag flyttar vi ut ur vår fantastiska Kungsholmenlägenhet och kommer att bo hos Felix familj i ett par veckor framöver. Den 16 december får vi nämligen tillgång till den nya lyan!

Trots att vi flyttar från 41 kvadratmeter till fjuttiga 24 så är jag pepp på att inreda det nya stället, men låt oss vara ärliga – det kommer troligtvis inte att bli en Pinterestdröm. Det är allt som oftast dammigt på golvet här hemma, kläder ligger slängda här och där och skåpen skulle behöva en ordentlig utrensning – vi kastar in saker för att sedan stänga skåpluckorna snabbt så att inget ska falla ner på golvet. Och på 24 kvadratmeter blir det nog ett bombnedslag innan vi hinner blinka. Det syns helt enkelt att det bor människor här.

Annons

Med det sagt, här är några saker som jag är sugen på till nya lägenheten:

collage1

Nya köksstolar. Två fina räcker, sedan kan resten vara billiga, hopfällbara varianter som vi tar fram när vi får gäster.

collage2

En bokhylla i taket. Eftersom vi kommer ha ont om plats är ju taket en eminent förvaringsplats, och visst är det fint med hyllor allra högst upp på väggarna?

collage3

Skenor ovanför köksbänken så att vi kan hänga upp durkslag, soppslevar, kastruller och liknande. Vår kokvrå är kanske två kvm så även där är ju väggförvaring guld.

collage4

Ett nytt överkast. Vi har haft detta i två år nu, men i nya lägenheten behöver vi något i en neutralare färg, dessutom är vårt nuvarande för litet. Jag gillar det från Afroart till höger.

collage5

Kuddar på sängen. Vi får nämligen inte plats med både en soffa och en säng så därför ska vi omvandla sängen till en soffplats om dagarna. Kuddar är A och O då.

collage6

Badrummet går i beigevita nyanser och är ett sådant där typiskt fult rum. Därför tänker jag att det är bra att pimpa med väldoftande tvålar och nya handdukar som går i ton med ett tjusigt duschdraperi. Och vi har ett badkar, hurra! Tänker ligga där och guppa var och varannan dag hela vinterhalvåret.

collage7

Blommor = första hjälpen när det kommer till inredning.

collage8

Ovanpå en förvaringsmöbel i sovrummet – eller snarare ”rummet” eftersom det är en etta – tänker vi lägga en betongskiva som vi gjuter själva med hjälp av min låtsaspappa. Betong bryter av fint till det färgstarka och mönstrade som vi gillar.

collage9

Ljusslingor och stearinljus ska vi ha såklart. Det är ju livsviktigt.

Bildkällorna hittar ni via min Pinterest. Hoppas att ni är pepp på att följa med oss i vår inredningsprocess! Om ni har tips på hur en bäst inreder en pytteliten lägenhet så är vi jättetacksamma för hjälp och råd!

Translation: Things I would like to have in our new apartment: new nice kitchen chairs, book shelves in the ceiling, a rod over the stove for all of our nice kitchenware, a new duvet cover, pretty cushions for the bed (instead of a sofa), nice towels and soaps in the bathroom, fresh flowers, a countertop made out of concrete, light chains and candle lights.

 

36 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar