Annons
Annons


Frågor och svar.


Ni har varit frågvisa i kommentarsfältet på sistone (älskar det), så här kommer ett gäng svar i äkta Sandra-anda:

DSC_9343

Jag undrar bara, vad har du för jobb?

Jag förstår att det kan tyckas oklart, men mitt jobb är den här bloggen. Metro har sålt in annonser på bloggen, och jag får en del av annonsintäkterna baserat på antalet sidvisningar. Utöver bloggen så har jag gjort en del frilansuppdrag i form av artiklar och krönikor till Metro, illustrationsuppdrag till några olika företag och då och då gör jag samarbeten och uppdrag genom bloggen. Till exempel när jag hade butikseventet med Monki. Jag pluggar även skrivande på heltid, en distanskurs från Ölands folkhögskola.

Annons

Processed with VSCOcam with m3 preset

Ursäkta om jag förstör ditt lördagshumör här nu men jag tycker att du verkar vara en väldigt smart och rolig person som är medveten om dina val. Hursom, jag läser ofta på din blogg, och många andras i samma kategori, hur ni festar, dricker och osar alkohol varje söndag. Du verkar som sagt var väldigt medveten om vad du äter, att det ska vara ekologiskt, så lite kött som möjligt osv, men alkoholen verkar ingen kunna rubba. Eller? Jag känner ju inte dig, du kanske inte dricker speciellt mycket men jag undrar ändå hur du ställer dig kring det, alltså den romantiserade alkoholen. Sitt i fönstret och rök cigaretter och drick rödvin men den du gillar, åk ut i skärgården och drink prosecco på en klippa, bli full på billig öl och dansa bort natten. Alla dom scenarierna skulle för mig vara lika fina utan alkoholen. Visst är du ung, man kan inte vara perfekt, livet är till för att levas, men när du är så medveten om vad du stoppar i dig annars undrar jag bara hur du tänker kring detta. Förlååååt för lång kommentar, hoppas du kan skriva ett inlägg om detta eller så. Puss<3

Hej! Det har varit en del snack om detta i mitt kommentarsfält på sistone, så nu måste vi reda ut detta en gång för alla. Först och främst: jag dricker typ minst av alla jag känner. Jag går sällan ut och festar, men när jag väl gör det tycker jag att det är kul att dricka. Detta händer kanske två gånger i månaden, max. Utöver det så vardagsdricker jag i princip aldrig. Jag är ju jätteintresserad av matlagning som ni kanske vet, men jag dricker vatten till maten. Alkohol dricker jag om det är någon speciell orsak. Om jag har något att fira eller om jag ska gå ut på kvällen, om jag äter på restaurang eller kanske om jag möter upp någon kompis och tar en AW (okej har typ aldrig hänt, men gillar ändå tanken på det).

Av alla blogginlägg som jag skriver så handlar kanske ett av trettio om något som är fest- eller alkoholrelaterat. Jag tycker att jag är ganska tydlig med att jag gör en jäkla massa saker som inte inkluderar alkohol. Vi i mitt kompisgäng ses ofta utan att dricka en droppe. Sådant är viktigt tycker jag, att inte göra alkoholen till en självklarhet eller till en vana. Jag har en enorm respekt till alkohol och självklart finns det ett problem i att det romantiseras på bloggar, film och litteratur.  Ibland kan förebildsrollen (som jag själv inte har valt, men som jag ändå är glad att jag har) verkligen bli en boja. Det känns så konstigt att jag över huvud taget ska behöva förklara mig. Men såhär: jag tycker att prosecco är stört gott och festligt, men jag dricker det bara vid special occasions. Och det tänker jag fortsätta med, utan att behöva censurera mig själv. Kram!

DSC_9416

Men gud! Hur tusan vågar du tatuera in namn?! Fint men lite läskigt.

Alltså älskar att flera trodde att den var äkta <3 Det är bara en gnuggis.

Untitled-2

Vart är bikinin från? den är helt fantastisk!

Från Monki! De har asfina bikinis och trosor med hög midja. Tipstips!

DSC_9240

Hej Flora! Jag undrar om du gör dina falaflar själv eller köper du egna? 🙂 Kram!

Hej! Jag brukar oftast köpa färdiggjorda av ren lathet (så skönt att ha i frysen och bara steka på), men jag är SÅ sugen på att testa detta recept. Kram!

Neeej!! Död åt alla badkar!! Det är 100% onödigt miljöslöseri! Lägg dig och mys under en filt istället, jag och planeten Jorden tackar dig.

Du har förstås rätt. Jag ska inte överdriva badkarsbadandet i nya lägenheten, promise.

IMG_3110

Var har du fått tag i ljusslingan? 😀

Om jag inte minns fel så är den från Granit. Tyvärr är den flera år gammal och jag är osäker på om den finns kvar, men här och här och här finns det andra ljusslingor att köpa.

Hej Flora! Vill börja med att säga att din blogg är fantastisk! Jag undrar bara om anledningen till att du skriver ”en” istället för ”man” är för att det inte är jämställt, eller om det endast är för att du tycker att det låter finare? Ganska onödig fakta men jag är lite intresserad. Kram på dig!

Hej och tack snälla fina du! Jag skriver exempelvis ‘en blir tokig’ i stället för ‘man blir tokig’ för att ‘en’ är ett könsneutralt pronomen. ‘En’ blir liksom en motsvarighet till engelskan ‘one’ som ju inte heller är könsbestämt. När jag skriver skönlitterära texter använder jag dock ‘man’ eftersom att jag tycker att språket flyter lättare med det ordet, men här på bloggen är det ett feministiskt ställningstagande. I allmänhet försöker jag dessutom att undvika att använda ‘man’ av den enkla anledningen att det är generaliserande. I de flesta fall funkar ‘jag’ eller ‘du’ minst lika bra. Exempelvis: ‘jag blir tokig på henne’ i stället för ‘man blir tokig på henne’ (om någon gör mig tokig så är det ju min åsikt och ingen annans). Kram!

IMG_2370

Är det högt i tak? Bygg ett sängloft! Inte nån ranglig våningssäng utan ett rejält golv typ, jag har två dubbelsängar i ”taket” och golvytan blir mycket större där nere. (angående att inreda en liten lägenhet, i detta fall vår nya.)

Nej, taket är väl normalhögt skulle jag tro. Vi har lagt ner tanken på loftsäng för vi tycker att det tar upp för mycket av luften, när rummet redan är så yttepyttelitet. Det blir liksom som att sängen tar upp halva rummet då. Men hade det varit högre i tak så hade jag inte tvekat, så tack för tips!

Translation: Q & A. Translate it here.

28 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar