Annons
Annons


Guide: Klubbar och barer i Stockholm.


Jag får ganska ofta mail och kommentarer från folk som frågar om bar- och klubbtips i Stockholm. Jag är inte den bästa personen att fråga, jag föredrar i nio av tio fall hemmafester och vinmiddagar med vänner, men här kommer i alla fall en guide till er som ska upptäcka Stockholms nattliv.

Annons

Stockholm är en ganska sugig feststad ärligt talat. Megastrikta åldersgränser och ofta ganska stifft och liksom creddigt. Men det finns undantag:

965647_501922689880664_1510743726_oBildkälla.

Fasching. Kungsgatan 63.
Det här är min bästa Stockholmsklubb just nu. Här dansar du som om det inte finns någon morgondag till soul, funk och hiphop. Har haft bra kvällar här, och när jag säger bra kvällar så menar jag sådana där kvällar när tiden försvinner och dansen tar över varenda millimeter av kroppen.

Wollmars. Wollmar Yxkullsgatan 12.
Billigt och halvsunkigt ölhak där alla Södermalms 93:or och 94:or hänger. Eller hängde? Det var länge sedan jag var där nu. Vill du ha något ännu billigare kan du gå till Wok me, Dovas eller Lion Bar. Lökighet utlovas.

Debaser Hornstulls strand. Hornstulls strand 4.
När jag var yngre fanns det ingen klubb som var så cool som Strand. När Jaana fejkade en stämpel på min hand och jag kom in trots att jag var femton. Det här var innan det blev uppköpt av Debaser, då det fortfarande fanns pingisbord och gamla soffor som stod här och där. Men okej, det är fortfarande en bra klubb. Dansvänlig musik, roligt folk och om du blir hungrig kan du beställa pommes med aioli i baren. Systerklubben Debaser medis är också bra, speciellt om de har någon kul spelning där.

bara_bistro_bar(4)Bildkälla.

Bara Bistro. Östgötagatan 33.
Det här är det bästa haket för dig som vill gå ut och dricka öl på ett trevligt ställe UTAN att det är dyrt. Här kostar månadens öl 39 kr och inredningen är kitchig och mysig.

1527650_448167398643236_1557378254_n

K Karaoke. Odengatan 87.
Här brukar jag och mina gamla klassisar hamna när vi har varit ute och druckit öl. Då bokar vi ett eget rum, dricker öl ur pints och skriksjunger till gamla hits tills det stänger klockan 3. Älskar det.

Kåken. Regeringsgatan 66.
Hit går du om du gillar att röka för många cigaretter och prata med främlingar på en fullsmockad terrass. Ibland kan det bli lite för creddigt för min smak, men jag har haft riktigt bra kvällar där också.

60ab9e9730c3205ed55851d30dff36c3_1670x1018_85_s_v4

Orangeriet. Norr Mälarstrand Kajplats 464.
Typ den vackraste baren jag har sett. Tända ljus överallt, nedsuttna gamla möbler, citrusfrukter på stora fat och knäppa inredningsdetaljer här och var. Dyrt och med ett äldre klientel.

Södra teatern och Mosebacke. Mosebacke Torg 1
På Södra teatern är det nästan jämt konserter och roliga evenemang. På sommaren kan du sitta på Mosebackes uteservering med resten av Södermalm.

e58fe5ea615074899f38327e5a6ade39_1670x1018_85_ns_v4

Musikaliska. Nybrokajen 11.
Detta är en sommarklubb på en innergård som är på gränsen till att bli bratig. De är rätt hårda med sin åldersgräns (23 tror jag), men har du tur så kommer du in ändå. Dyrt inträde, dyr alkohol, men jäkligt fint.

Little Persia. Östgötagatan 32.
Persisk restaurang med en mysig bardel där du sitter på dynor. Ett glas vin för 55 kr!

tjoget(6)Bildkälla.

Tjoget. Hornsbruksgatan 24.
Svartvitrutigt golv, trångt och bara så jäkla fint och mysigt. Om restaurangdelen är full kan du sitta i bistron som ligger vägg i vägg. Klassiska finölspriser runt 65 kr.

Är du 18? Då finns det väl egentligen bara Baba sonic där de spelar Shoreline och Håkan Hellströmhits varje kväll. Lätthånglat och öppet på onsdagar. Om du går ut med någon som är äldre så brukar det vara lättare att komma in på klubbar med högre åldersgränser. Ibland går det även att hitta under 20-listor på klubbarnas evenemang på Facebook.

Fler guider hittar du här:
Caféguiden.
Restaurangguiden.
Stockholm på en dag.

Translation: Clubs and bars in Stockholm that I like. Translate the guide here.

9 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar