Annons
Annons


Köpenhamnssöndag.


IMG_3388

I söndags vaknade jag upp i en ljus lägenhet med Alice, Johanna och My.

IMG_3386

Kolla gosiga <3

IMG_3387

Jag hade på mig samma kläder för tredje dagen i rad och längtade så intensivt efter en dusch, men vi steg upp och gick ut i ett regnigt Köpenhamn. Tre av fyra personer i sällskapet hade för övrigt likadana skor. Cute.

Annons

IMG_3393

Jag hade hört om det här cafét som bara säljer gröt (även risotto på dagen och kvällen) så dit ville jag absolut gå. Vädret var fruktansvärt så det kändes dessutom helt rimligt att värma sig med något varmt och kladdigt. Det engelska namnet för den typen av mat heter comfort food, men vad heter det på svenska? Tycker SAOL får jobba på det.

IMG_3389

Jag beställde havregryn- och quinoagröt kokat i sojamjölk med kanel, socker, hasselnötter och päron. Ni ba ”jaja, det smakar väl som vanlig gröt”, men nej…

img_6179_5484a8c7e087c33fada6556b

det var helt sjukt gott, som bilden skvallrar om. Den här bilden är förresten Johannas och Alices. ← mysig Köpenhamnsblogg.

IMG_3390

Ni vet när en instinktivt gillar någon asmycket. Så känner jag för dessa två.

IMG_3391

Sedan kramades vi hejdå och gick till bussen för att återvända till Svearike.

DSC_9798

Jag och My lagade morotssoppa och stupade sedan i hennes säng. Tittade på serier och åt popcorn och glass innan Murre hörde av sig och föreslog att vi skulle ha spelkväll. Så det hade vi!

Translation: On Sunday, we woke up in Copenhagen and had breakfast at Grød, which is a café that only has oatmeal/porridge/risotto on their menu. It was delish. Then My and I said goodbye and returned to Lund where we made carrot soup, watched tv-series in her bed and played board games with her friends.

 

 

 

9 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar