Annons
Annons


Att inreda en liten lägenhet #3


Att inreda en liten lägenhet #1
Att inreda en liten lägenhet #2

Nu har det hänt lite saker här hemma igen! Närmare bestämt i köket. Ljuset såhär års är ju helt bedrövligt så det här inlägget får vara i gråskala. 🙁

Annons

IMG_4350

När du kliver in i vår lägenhet har du köket direkt till vänster, avskild från hallen med några slags pelare.

DSC_1481

Eller ja kök och kök, det är ju en kokvrå. Alltså: en låda för bestick, ett litet underskåp och två trånga överskåp. Två köksplattor och ett minilitet kylskåp. Däremot finns det ganska mycket plats på väggarna.

DSC_1453

Därför valde vi att sätta upp hyllor där vi kan ha kokböcker, skålar och grytor. Hyllorna heter Grundtal och kommer från Ikea.

DSC_1446

Inunder satte vi upp en stång (Grundtal även den)  där vi kunde hänga upp en del av våra köksgrejor med S-krokar.

kök

Tycker att det blev väldigt fint! Under har vi hängt upp en sopborste med tillhörande skyffel (i stället för att ha en sopborste som står på golvet och tar en massa plats), plus en papperskorg från Ikea.

DSC_1422

Och på väggen mittemot får knivarna bo på en sprillans ny magnetlist (även den från Ikea).

DSC_1444

Har så fina diskgrejor nu för att göra det liiite roligare att diska. Trasa och borste från Iris Hantverk och diskmedel från Betonggruvan som luktar dödsgott.

Translation: Yesterday we put up shelves and a rail in our kitchenette, to make room for our pots and cookbooks and kitchen utensils. The shelves are from Ikea and are called Grundtal. 

18 kommentarer till “Att inreda en liten lägenhet #3”

 1. Det är så kul att se hur det blir, steg för steg! Tror att det kommer bli jättebra, man ska bara vänja sig vid att inte ha så mycket plats. Se det från den ljusa sidan! Ni får i alla fall borra i väggarna, så förvaring blir på så sätt inget super-problem. Vi får bara spika, så även om vår lägenhet (i andra hand) är 40 kvm, så känns den otroligt liten när man vill få in saker i den. Sen finns det inga andra större nackdelar, men det gör ändå rätt mycket. Man får bara lösa allting så gott det går helt enkelt! Kram Flora.

 2. Vad bra ni har löst det! 🙂 Så himla skönt att ni har högt i tak, det måste underlätta en heldel, och så grymt av dig att du liksom insåg att du behövde en kontorsplats innan ni ens flyttade in (det fattade inte jag och Carl när vi flyttade in i vår förra lilla lägis= därför vi blev tvungna att flytta).

 3. Var har ni köpt diskstället? (Vilken typiskt köksnördig fråga men alltså så mycket finare än en ”låda” i plast ju!)
  Sen undrar jag också hur ni löser arbetsytan? Precis som i min kommande lägenhet verkar de som byggt det en gång i tiden inte prioriterat det…
  Kram!

 4. Så roligt och följa er genom inredningsprocessen, superfint tycker jag det blir! Dessutom så intressant och se vilka olika ”perspektiv”/liv man har. Själv sitter jag med en pytteliten studentlägenhet på 12 kvm, med såväl toa som kökspentry medräknat. Folk skrattar alltid åt det när jag berättar, och ja visst är det litet och man går sig själv på nerverna ibland pga cirkus minimala ytor att röra sig på men det funkar även om jag självklart drömmer om något eget, större där man har mer möjligheter till att inreda och fixa. Och ett större kylskåp hade ju typ inte varit fel..

 5. Kanske litet kök men du har diskmaskin(?), ugn och diskbänk! Mitt kök är lika litet som ditt (om inte mindre) och jag har ingen ugn eller diskbänk. Inte heller någon plats för diskmaskin. Får ha ett utfällbart diskställ att ställa på spisen när jag diskar. Men jag har en stor och fin balkong i alla fall 🙂

 6. Mitt tips – ta bort ”pelarna”. Har sett lgh i samma hus, utan pelare.. Det gör köket större och mer öppnare. kram!

 7. Åh perfekt inlägg! Fick igår en yttepytte-lägenhet som jag ska dela med en av mina bästa kompisar. Är så pepp!!! Har suttit och lusläst alla tre inläggen om mini-inredning. Fint ni kommer få det!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar