Annons
Annons


OM ATT SPRINGA


DSC_3574

Jag har alltid varit rädd för sport. Rädd för att få handbollar i huvudet och tappa mitt tennisracket och sparka snett. Jag har skyllt på mens och ett svagt knä och huvudvärk för att slippa idrotten i skolan och alltid fått omdömet ”Flora sprider god stämning i gruppen men bör öva på bollsporter.”

Annons

Det enda jag känner mig bekväm med, förutom dans och koordinationsövningar, är att springa. I nuläget sitter jag uppkrupen som en ostbåge på skrivbordsstolen i snitt åtta timmar om dagen, och det är som bäddat för framtida ryggproblem. Och för att må dåligt psykiskt. Att springa hjälper mig att tänka klarare, att ladda ur, att bli av med stress och att bli starkare. För ett år sedan hade jag skrattat rakt ut om någon hade sagt ”Flora, om ett år kommer du kunna springa långt utan problem. Och du kommer älska det.”

DSC_3019

I juni ska jag springa en mil med Nike. Det blir mitt första lopp någonsin och jag är så himla taggad. För ett par veckor sedan åkte jag och ett gäng andra bloggare ut till Frihamnen för att peppa loppet, springa med Icona Pop och äta asgod mat. Innan vi började sa Sandra ”Du är väl sportig och kan väl springa fort? Du är ju som en gasell.” Jag bara skrattade, för benämningen sportig är liksom något helt nytt för mig.

DSC_1799

Ni behöver inte oroa er, det här kommer inte bli en blogg där jag delar med mig av mina resultat eller skriver om mina löprundor. Det hör inte hemma här. Vissa gillar att träna, andra gör det inte. Och det är helt okej. Jag mår bättre av att springa, men andra blir gladare och starkare av att dansa, promenera, spela musik eller baka. Det gäller bara att hitta sin egen energikälla. Men en sak är säker: Jag är så himla glad för att det går att springa utomhus igen, utan att frysa öronen av sig och halka på isen!

Translation: I love running. One year ago, I would have laughed if someone told me that I would feel this way in the future, but it’s true. In june, I’m going to run 10k with Nike and I am so pumped. Some people like to exercise, some people don’t, and that is totally OK. And to make it clear: this will never become a blog about exercise and results. I just wanted to tell you that running makes me happier, stronger and less stressed. 

17 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar