Annons
Annons


CYKELTUR OCH KATTUNGEBONANZA


söndagsfrulle

Söndagen började med finfrukost: Smoothieskål toppad med chokladjordnötssmör (omg), müsli, kiwi, passionsfrukt, jordgubbar, hallon och bipollen. Plus det godaste jag vet nästan: Knäckebröd med jordnötssmör, banan och flingsalt. Plus kaffe dårå.

Annons

Sedan var vi hemma och städade. Slängde skräp och sorterade ut gamla lådor och städade badrummet och allt sånt tråkigt ni vet. Men känslan efteråt är ju oslagbar.

cykel

Nu till något annat: Jag har köpt en cykel! Det är en åttiotalsracer av märket Bianchi och den är kanske det bästa som har hänt mig. Jag susar fram som om jag aldrig gjort annat och det är frikkin fantastiskt. Men i söndags var jag fortfarande som bambi på hal is och kände mig rätt nervös inför det första åket, eftersom det är handbroms och framåtlutning och specialväxlar och hög ram och allt sånt.  Då föreslog Felix att vi skulle cykla ut till min mamma i Nacka, i stället för att ta bussen.

”Det är ett bra sätt för dig att bli trygg på cykeln, utan att behöva stanna vid rödljus var tjugonde meter.” Och jag ba: ”Challenge accepted.”

DSC_4929

Och så började det såklart spöregna. Våra jeans blev genomblöta och våra sneakers kippade av väta och allt allt allt blev blött.

cykeltur

Två mil senare anlände vi till mamma och Calle. Endorfinerna tjöt som sirener genom kroppen och vi var våta inpå skinnet.

DSC_4895

Men inte fick vi gå in i huset och värma oss inte, för vi skulle nämligen plocka brännässlor. Som mamma gjorde nässelsoppa på.

DSC_4817

In med byxor och tröjor i torktumlaren och på med lånekläder. Ett glas champagne? Ja tack!

DSC_4893

Katten Uma hade precis fått ungar och vi kunde knappt bärga oss. Kattungar är ju livet som ni vet.

felixkatt

Den här kombon okej jag dör.

DSC_4819

<3

DSC_4824

<3!!

DSC_4860DSC_4865

Den här ser ut som en alien :’)

DSC_4879

Skrattade så mycket åt dem när de låg där och bara stirrade på mig utan att röra sig ur fläcken. Fyfarao vad gulliga.

DSC_4919

Sedan var det middagsdags. Nässelsoppa med ägghalvor och Calles hembakade bröd med chevreost på. Japp det var sanslöst gott.

DSC_4934

Fina lilla middagsgänget.

DSC_4914

Till efterrätt åt vi rabarberpaj!

DSC_4924

Två favvokillar.

DSC_4948

Sedan satt jag en stund i mammas knä (blir aldrig för gammal för det ni vet) och så gosade vi lite mer med katterna. När vi cyklade hemåt hade det slutat regna. Gatorna var tomma och det doftade sött av sommarregn.

Psst. Här kan ni se lite fler bilder på mammas och Calles hus.

Translation: Sunday. A bike ride in pouring rain, kittens and nettle soup at mum’s. <3

22 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar