Annons
Annons


FRÅGOR OCH SVAR #20 – OM VÅRSKOR, ATT BO I STOCKHOLM, BILDRENSNING OCH GRÅTT HÅR


wowpreparty

Fy vad fint! Var är dina solglasögon ifrån? De är jättefina! 🙂

De är från Sunbuddies. Modell 04, Soft Brown.

Sånt här händer ju bara i Stockholm- allt utbud av kaféer, restauranger, nöjen, event och utsikt över takåsar. Men vad mer vill du höja Stockholm för? Som stad. Jag har förstått att du är kär, och blir gång på gång nykär i din hemstad, och jag förstår att det är drömmigt att bo där ibland. (…) Varje gång jag besöker Stockholm åker jag därifrån med en känsla av att jag verkligen, verkligen vill bo där nångång. Men det baserar jag ju (självklart) på fredag-lördag-söndagskänslan jag haft, med mysiga caféebesök, plankgolv och snygga människor och allt sånt- Det känns liksom inte som en tillförlitlig grund till att Stockholm skulle bli en bra hemstad för mig. Vilka mindre charmiga egenskaper har stan, som en kort helgvisit kanske inte visar. Vill du ge mig några kloka och sanna ord. Du är ju bra på listor och inlägg ”om” grejer. ”Om att bo i Stockholm” vill jag läsa. <3<3<3<3

Annons

Den här bloggen handlar ju om mitt liv, och jag råkar vara född och uppvuxen i en förort till Stockholm. Så jag tycker att jag visar att Stockholm är en stad som alla andra – en stad där jag har kul och njuter av restauranger, klubbar och fik, men även en stad där jag sitter hemma i lägenheten och trycker med oro i kroppen. Det är svårt för mig att avgöra var Stockholm slutar och jag börjar, eftersom jag alltid har bott här. Jag har aldrig bott i en annan stad. Jag har inget att jämföra med. Men såhär på rak arm kan jag ju säga några nackdelar, ej inbördes ordning: 1. Bostadsbristen. 2. De växande klassklyftorna. 3. Dyr kollektivtrafik. 4. Löjligt hårda åldersgränser på klubbar. 5. Svindyrt i allmänhet. 6. Dåliga cykelbanor. Men älskar den här staden så mycket. Puss!

Hej Flora! Först och främst, tack för bästa bloggen, med ständigt fina bilder och peppiga inlägg! Jo, det är så att jag letar efter ett par snygga/sköna tygskor till sommaren men är dötrött på låga converse.. Har du något tips? Kram!

vårskor

Jag gillar vita Supergas, Vans klassiska modell Old Skool, de tidlösa Adidas Superstar och grå New Balance. (adlinks)

Gud, vilken gripande text!! Vart finns den där boken att köpa? Skulle vara så himla fint att ha den i hyllan.

TACK, vad fint att höra. Såhär skriver Clara, som är redaktör: till er som vill köpa boken! den kostar 100 kr + frakt. maila [email protected] så bah löser vi det! <3 (all vinst går till FATTA!)

Hej Flora! Jag blir lite nyfiken vad du har för tankar om Zara Larsson och hennes frispråkiga feminism? Hon är ju inte så gammal men är ett ansikte utåt och en förebild för många tjejer, och har ofta inga större problem med att säga vad hon tycker och tänker, trots mångas åsikter och synpunkter på det. När Beyonce stod på VMA-scenen med FEMINIST i stora bokstäver bakom sig blev det hysteri för att hon inte var en ”riktig” feminist, utan bara kallade sig det nu för att det är ‘inne’. Vad har du för tankar om det? Jag tycker själv att det alltid är positivt när en offentlig person tar ställning mot de rådande strukturerna, oavsett ålder och erfarenhet. Blir bara nyfiken på vad du tänker om det, och om den kritik som dessa artister eller offentliga personer får ta emot. Tack för en fin blogg!

Jag ÄLSKAR Zara Larsson. Hon är svincool. Jag älskar hur kaxig hon är och hur hon jämt sticker ut hakan. Jag förstår mig inte på folk som klagar på att feminism är trendigt. Om feminism har blivit mainstream så är det något vi ska vara oerhört glada för. Det är en stor vinst! Den bästa trenden någonsin faktiskt.

Okej, superviktig följdfråga, HUR???? rensar en bilder på mac? Finns det något sätt en kan typ bara bläddra mellan alla bilder och trycka delete på dem som inte är bra? Tycker inte mig finna någon sådan funktion, och det är så tidskrävande att förhandsgranska en bild i taget för att se om den är bra och sedan ta bort den med ett högerklick. Förstår du hur jag menar?

radera bilder

Här kommer en liten guide!

1.  Importera bilderna till en mapp via Bildinsamlaren (ej iPhoto).
2.  Markera de bilder som är likadana. Jag hade exempelvis fyra stycken bilder på samma pommes frites.
3. Tryck på mellanslagstangenten. Då öppnas de bilder som du har markerat. Sedan navigerar du med piltangenterna för att bläddra igenom dem. Memorera namnet på den bild som är bäst (i mitt fall DSC_9472).
4. Klicka bort förhandsvisningen och avmarkera den bild du vill ha kvar (i mitt fall DSC_9472). Dra de övriga bilderna till papperskorgen. Klart! Fortsätt likadant med övriga bilder. Det här gör jag varje gång jag importerar bilderna till datorn.

DSC_6051

Hej Flora! Jättefint inrett i en liten lägenhet! Jag har jättesvårt att hitta fina krukor och undrar därför var din vita kruka till höger i bild tre kommer ifrån?

Tack ska du ha! Det är min låtsaspappa Calle Forsberg som har gjort den.

Alltså <3333 Så mkt drömmiga frisyrer, men du vart gör du dina ”kollage”? <3

Antingen i Photoshop eller på Pixlr.com/express!

Hej! Vad fint det blivit!! Var kommer er stringhylla ifrån? Tycker att min pojkvän behöver den i sin lägenhet!! Tack för en himla bra blogg! P.S. Måste bara säga fan vad bra du är som alltid försöker vara så inkluderande! Särskilt med det där inlägget om frisyer, du hade lätt kunnat bara utgå från dig själv och bara inkludera vita, blonda tjejer som alla andra gör. Jag älskar verkligen bloggarna jag läser men de har inte alls fattat det här, du står verkligen ut eftersom du alltid försöker inkludera olika typer av kvinnor och på så sätt går du emot det som anses vara normativt vackert. Så tack för det! Hoppas du kan inspirera dem! /Tjej med invandrarbakgrund som tycker din blogg är så himla bra <3

Tack för dina peppande ord, så glad att du känner så! <3<3<3 Stringhyllan är köpt på Designtorget.

Hej Flora, jag har en FETT konstig fråga haha, men varför har ni som bor i Stockholm inga gardiner? Haha jag själv bor 30 mil från Stockholm och här kan nog ingen tänka sig ett hus eller lägenhet utan gardiner hehe. Hoppas du inte tog illa upp eller så, för er lägenhet är GOALS!!!!!

Haha för mig känns det superwierd att ha gardiner i en lägenhet på 24 kvadrat. Vi drar ner persiennerna när vi vill ha skugga/insynskydd. Antagligen är det en del av vitt och fräscht-idealet som råder i Stockholm. Jag tror att gardiner är vanligare i villor och stora lägenheter. Roligt att du noterade det, jag hade inte reflekterat kring det tidigare.

preventivmedelmönster

Flora! Kan inte du berätta mer om dina frilansjobb? Hur har du fått dem? Är det enbart genom bloggen? Är du med på några ”frilanssidor”? och vet du i så fall några bra sådana? Puss på dig! p.s bästa bloggen, jag är här inne jämt!

Alla mina frilansjobb har kommit via den här bloggen eller via mina föräldrar, så det finns tyvärr inte så mycket att säga. Men skaffa en portfolio (jag har en på cargocollective) och länka den från din Facebook och Instagram och sådär, så att folk får nys om dig! Puss och kram och TACK!

Vet att du är sugen på att flytta utomlands i framtiden, men undrar hur det kommer sig att du alltid stannat i Stockholm? Förstår om det kan vara av personliga eller emotionella skäl eller annat du inte vill dela med cyberspace, men tänker att det kanske lätt blir så om en är uppvuxen i en storstad? Själv är jag uppvuxen i världens minsta stad och känner ju hur jäkla bråttom jag har bort från allt som har med min uppväxt att göra. Men kände du aldrig efter gymnasiet att flytta till någon annan svensk stad, bara för att få lite miljöombyte liksom? Puss fina.

Min pojkväns pappa var sjuk i tre år, så det fanns aldrig på kartan att flytta från Stockholm. Det gick liksom inte. Men nu så!

Hejhej! Har letat i evigheter i ditt arkiv efter en app du tipsat om, en som du och Felix använde till att skriva upp era utgifter i, för att ha koll på vem som betalat vad osv! Har inte hittat den, så vad var det den hette egentligen? Kram!

Appen vi använde förr heter Couples men nu använder vi Wunderlist, som helt enkelt är listor som synkas på båda mobiler. Wunderlist är toppen! Vi har en lista för saker vi behöver handla och en för utgifter. Kram!

Hur håller du håret så grått? Tips?? kram! : )

Jag använder schampoo och inpackning från Kevin Murphy som är lilapigmenterat och heter Blonde Angel. ÄLSKAR DET! <3

DSC_2535

Svarar på resten av frågorna i dagarna. Puss!

20 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar