Annons
Annons


FRÅGOR OCH SVAR #21 – OM ATT HÅLLA KONTAKT MED VÄNNER, DRICKA PROSECCO OCH ATT PROBLEMATISERA SIN KONSUMTION


Skärmavbild 2015-05-29 kl. 11.34.24

Hej! Var är din tisha ifrån? Söker den perfekta och din ser ut att vara just det! 🙂

Whyred. Det är det mjukaste plagg jag någonsin ägt. Älskar den!

Hej fina du! Jag har en situation nu. Jag har haft ett långt förhållande tidigare i mitt liv (13-17) och sen efter det dejtat killar men aldrig fastnat påriktigt. Och min första kärlek var jag nog inte heller på riktigt kär i utan det var mer en trygghet pga att jag hade en krokig uppväxt på annat håll och bodde med honom och hans familj. Sen nu. Nu har jag träffat en kille och jag har blivit sådär löjligt jävla kär. Så som jag brukar skaka på huvudet åt, så som i dina krönikor. Så som jag trodde inte fanns på riktigt. Och allt har gått så himla bra och varit så fint men i helgen skulle vi träffa mina vänner på fredagen och hans mamma på lördagen (hans intiativ) men han ställde in på fredagen, skrev ”vi hinner inte” angående lördagen och nu har vi inte hörts av. Jag skriver och han svarar inte. Jag mår skitdåligt och är jätteledsen, vi är ju i princip tillsammans. Men jag vet inte hur man sätter gränser. Vad ska jag säga till honom? Vad är det som händer? Jag har aldrig varit kär detta är känslor som jag inte förstår mig på, hjälp Flora! Kram du e bäst <3

Annons

Hej finis! Han beter sig ju jättekonstigt. Kan de ha hänt något särskilt som gör att han inte hör av sig? Det är svårt att ge något råd när jag inte vet omständigheterna, men jag tycker absolut att du ska sätta ner foten och säga att du tar illa upp när han inte hör av sig. Att du blir orolig och nojig av att han zoomar ut sådär. Det är viktigt att du inte låter honom köra med dig. Stå på dig! Du förtjänar klarhet! Stor kram

Vad är det för objektiv du använder för dessa ”vardagsbilder”? för jag dör för dina bilder.

Fasen vad fint att höra! Jag använder Nikkor 50mm f/1.4. Här kan du läsa min fotoguide.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Hej! Vet du var Daniels shorts-hängselbyxor kommer från? Så himla fina!!

Japp det vet jag, han har köpt dem på Humana second hand i Lund. Men vet att det finns fina överallt på internet just nu. Kika på Asos exempelvis!

Hej! vilken p-dator använder du? och hur länge har du använt den? skulle gärna vilja börja men känns ändå osäkert på något sett.. kram

Jag använder Pearly sedan ett halvår tillbaka, men min mens är så oregelbunden att den absolut inte kan räkna ut när jag ska ha mens :((Om du har regelbunden mens är det dock ett jäkla KAP, pga hormonfritt och dessutom lärorikt. Satsa på Pearly eller Natural Cykles! Kram

IMG_7806

Hello! Hur har din hy blivit så HEMLA fin?? Är själv inne i samma akne efter slutat med p-piller grej just nu.. Och fan vad det suger kan inte ens träffa människor för jag tycker det är så jobbigt å det tar ju aldrig slut???

Jo men serru, jag har gjort en video om det: Hur jag blev av med mina finnar. Kika på den! Mitt bästa tips är krämen Acnatac. Den har gjort frikkin underverk för mig. Men du, det är KLART att du ska träffa människor trots att du har finnar. Var snäll mot dig själv, seriöst, du kan liksom inte vara din egen fiende. Jag vet att det är jobbigt att ha acne, men du är så jävla mycket mer än din hy. Visa dem bara, visa dem hur bra du är!

Hej Floris! Jag har en sak jag tänkt på som det skulle vara skönt att höra någon annans uppfattning om. Det här med att hålla kontakt med sina vänner via *mobilen*. Typ snapchat, whatsapp och alla andra sms/chattjänster som finns. HUR mycket ska man förvänta sig att vänner och bekanta hör av sig? Och hur mycket ska man själv höra av sig? Frågar mest för att ibland får jag lite ångest/blir orolig över att typ INGEN av mina vänner tar kontakt och det känns som att det är bara jag som tar initiativ och jag bara börjar grubbla över om något betyder något osv osv. Trots att vi också har kontakt ibland (eller typ varje dag) är det ändå något jag har ångest över typ… de flesta dagar i veckan. Är det bara jag som har ångest över sånt? Smsar alla andra MASSOR hela tiden? Kram

Hej där. Alltså det där är ju superindividuellt. Jag orkar exempelvis inte underhålla mina distansrelationer så jättemycket, vilket är ömsesidigt (vad jag vet hehe). Exempelvis så bor ju min bästis My i Lund, och vi hörs bara då och då. Någon snapchat här, något sms där. Men vi rings nästan aldrig, för vi båda föredrar det fysiska öga-mot-öga-hänget. I början när hon flyttade ringdes vi varannan dag och smsade typ konstant. Men nu har vi kommit överrens om att vi tar igen ordentligt när vi ses i stället. I allmänhet pratar jag i princip aldrig i telefon med kompisar, bara med mina familjemedlemmar, och sms är inte heller något jag sysslar med sådär jättemycket, i stället försöker jag träffa mina kompisar så regelbundet jag kan. Men Snapchat är svinbra för att hålla kontakten tycker jag! Där skickar jag något nästan varje dag. Det är så kravlöst. Jag tycker att du ska prata med dina vänner och liksom ”lägga upp en plan” för hur mycket ni ska höras. Det låter helt bisarrt, men det är faktiskt jäkligt skönt att veta att relationen är på samma villkor. Lycka till! Kram

DSC_6413

Åh vad vackert Öland är. Har aldrig varit där, men vill så himla gärna åka dit någon gång. I övrigt har jag även kollat lite på Ölands folkhögskola, design eller bild eller möjligtvis skrivande. Men hur känns det i övrigt att plugga på distans (bortsett från att det är lite ensamt med skrivandet ibland alltså)?

Eftersom bloggen är mitt heltidsjobb så funkar det utmärkt att plugga på distans. Hade jag bara haft skrivandet hade jag nog känt mig rätt ensam och liksom vilsen. Men att gå en distanslinje är liksom helt ojämförbart med att plugga i ett klassrum. Det senare är mycket roligare, mycket mysigare. Men det går inte att sitta i en skolbänk och skriva på något längre (vilket vi i distanskursen gör), utan då är det ju viktigt att kunna lägga upp sin egen tid. Så ja, det finns fördelar och nackdelar. Här finns förresten frågor och svar om skrivarkursen på Jakobsbergs folkhögskola.

Tycker verkligen det är så himla trist att så många bilder blir mindre än va de ska vara 🙁 Vet att du sagt att du inte ser det själv och att en borde uppdatera sidan men det funkar ej för mig. Har provat på flera kompisars datorer och det är precis likadant. Använder chrome på mac…. Massor av kramar!

I know! Teknikerna håller på att kika på detta men det verkar vara svårt att lösa så det kan ta sin lilla tid :(( Håll ut!

DSC_6651

Hej Flora! Måste bara fråga dig en sak angående Prosecco. Har inte testat just Prosecco själv men har varit nära då det nu satt sig som ett namn på min hjärna då många bloggare dricker just det i bubbel-väg. Känns som det blivit en grej? Eller är det bara himla gott? När du och en del andra bloggare skriver att ni dricker bubbel framkommer det genom att ni skriver ”Prosecco”. Men jag ser tex dig aldrig skriva att du dricker typ ”Carlsberg” när du dricker öl. Varför just nämna Prosecco? Lite nyfiken bara och även lite nyfiken på att köpa en flaska!

Jag ääälskar mousserande vin. Faktiskt. Cava eller Prosecco spelar egentligen ingen roll, bara det är bubbligt och relativt torrt. Inte sötsliskigt, vilket många andra bubbelsorter är. Och såhär: Carlsberg är ett märke medan Prosecco är ett namn på en druva (precis som Sauvignon Blanc eller typ Merlot), men det är mycket möjligt att Prosecco har hypats i bloggsammanhang.

Vilken penna använder du när du skriver förhand? Finns ju biljoner pennor att välja på bokhandeln men ändå skriver jag just nu med diverse graispennor pga förvirrad i penndjungeln. Är ute efter den perfekta bläck/kulspets!

Jag använder dessa gelpennor från Muji. De är uuuunderbara. Kladdar inte, ger tunna fina streck och är dessutom svinsnygga.

hallonröd jacka

Men åh! Den hallonröda jackan pratade du väl om i er podd härom sommaren? Har för mig att du sa att du haft den på en massa arbetsintervjuer? Blev nästan ledsen när jag såg att du skulle sälja den :((( Hoppas någon annan får arbetslycka av den!

Var det kanske i Bloggbusiness som jag pratade om den hallonröda jackan? Hur som helst: Det stämmer, jag har haft på mig den jackan på flera arbetsintervjuer för att jag får för mig att jag ser ut som en ”pigg och glad tjej” i den, mvh försöker leva upp till det vansinniga extrovertidealet. Ja, hoppas hoppas!

You’ve got a wonderful home. How many square kilometres do you live on?

Thank you! 24 sqm. Veeeery spacious :-))

Hej! Jag älskarälskarälskar verkligen din blogg, tycker den är så himla fin, mysig och inspirerande! Undrar därför om inte du kan tipsa om lite fler bloggar, liknandes din? Så jag kan få ännu mer mysigt att läsa lixom <3 Tusen kramar!

Hej fino. TACK för att du läser! Här kan du se vilka bloggar jag läser, många av dem är lik min egen:
Bloggar jag läser: A-E.
Bloggar jag läser: G-J.
Bloggar jag läser: K-M.
Bloggar jag läser: N-P.
Bloggar jag läser: R-U.
Bloggar jag läser: V-Y.

EPSON MFP image

Åh vilket härligt inlägg, vill typ leva i dina bilder?? En fråga lite off topic: jag ska tågluffa om två veckor (!!??) och ditt inlägg om dina tågluffar har typ räddat mig. Men min fråga är, du som ändå gjort det; hur enkelt är det att komma vidare från tågstationer? Är det svårt att boka biljetter/få plats på tåg? Finns det wifi på centralstationer (hur lätt är det att boka hostelrum i förväg liksom?). Har biljetter till Köpenhamn men vet ej hur vi ska ta oss därifrån egentligen…. Lite hjälp till en tågluffsrookie, helt enkelt 😛 tack för en fin blogg! <3

Hej hej hallå! Som jag har skrivit i min tågluffguide så är det en god idé att boka tågbiljetter (med sittplatser) några dagar i förväg, för de är ofta fullbokade i högsäsong. Vi brukade gå till stationen någon dag innan avfärd och boka tågbiljett då, och hostel bokade vi innan vi anlände till en ny stad, genom att använda det wifi som fanns på det hostel vi bodde på just då. I allmänhet finns  det ofta wifi på caféer och typ McDonald’s, så det bör inte vara några problem! Lycka till <3

ÅH ÄLSKAR STOCKHOLMSDEBATTEN! <3 Jag är så sjukt förtjust i Sthlm, men har aldrig bott där och kommer nog inte heller göra det. Uppvuxen i ”Norrland” (=Hälsingland) och jobbandes i den svenska glesbygden så är det Stockholms/storstadsperspektiv som finns så himla intressant. Som meningen ” Så jag tycker att jag visar att Stockholm är en stad som alla andra – en stad där jag har kul och njuter av restauranger, klubbar och fik, men även en stad där jag sitter hemma i lägenheten och trycker med oro i kroppen.” – det blir så konstigt, för det är verkligen INTE en självklarhet att dessa saker finns i en stad. Bara genom att vara i stockholm och skriva i stockholm så har man ett sådant övertag om den information som syns i Sverige. Norrlandspodden må heta norrlandspodden men den handlar minst lika mycket om icke-storstadsfrågor generellt. Rekommenderar ALLA att lyssna på denna eftersom Po Tidholm och Sofia Mirjamsdotter är genier (jag håller verkligen inte med jämt, men i överlag så himla bra!), framförallt senaste avsnittet där Stockholms-makt-perspektivet diskuteras rätt ordentligt. Dagens tips! Och din blogg är en sådan fin plats Flora, var stolt!

Du har såklart helt rätt i att det inte finns klubbar, restauranger och fik i alla städer. Läskigt hur jag, utan att tänka på det, skrev städer men menade storstäder. Gud. Här får en lära sig. Intressant med Norrlandspodden! Jag tyckte även att Kobras program i två delar, Stad och land var sjukt intressant. Och ögonöppnande. Rekommenderar starkt! Kram!

acai bowl

Ser såå gott ut! Önskar jag var lite mer frukostmänniska alltså. Känner mest att frukost är ett nödvändigt ont som liksom konkurrerar med en kvarts extra sömn.. Stör mig dock lite på att det ska ges nya/creddiga namn när det liksom är… en smoothie? Varför inte bara kallade de acaismoohie då liksom? haha. Obs! Inte illa menat mot dig utan jag menar nu ”generellt” att det liksom blir en grej sådär. Asså jag menar typ fil är ju fil oavsett om jag äter det ur glas eller skål. Jag kanske är lite bakåtsträvande nu haha men men. Anyways, gillar din blogg megamycket så keep up! Puss!

Haha I know. Felix och jag pratade om det här idag. Anledningen till att jag skriver acai bowl är för att jag tror att fler personer googlar på det än på acaismoothie. Så det är ett rent strategiskt val! Puss och tack för fina ord!

Hej! Kan inte hjälpas att lockas av dina fina bilder och beskrivning, helt klart att en vill äta hälsosamt och vara snäll mot sin kropp. Kan dock inte hjälpa att fundera över de negativa effekterna acai-trenden får för miljön. När jag googlar runt inser jag snabbt att det är precis som jag misstänkte, redan hotade och pressade miljöer som dessa bär växer i (främst Amazonas) och västvärldens hälsotrend och acai-upptäckt skapar en efterfrågan större än utbudet kan matcha. Vilket leder till att marknaden för anlagda acai-odlingar boomar, vilket gör att regnskog skövlas och pesticider (bekämpningsmedel) används med alla de negativa effekter detta får för miljön, djurlivet och människorna i regionerna. Det är lätt att tänka att en är värd det bästa, men till vilket pris. Som du tipsar om finns svenska nyttigheter så som blåbär och nypon, fulla med antioxidanter som en kan konsumera utan att ha ekologisk ojämnt utbyte på sitt samvete. Att uvecklingsländer dräneras på sina naturresurser för västvärldens konsumtion är inget nytt men glöms lätt bort och avfärdas med argument som ”utveckling gynnar alla” och ”grön kapitalism”. Läs gärna ”den vite konsumentens börda”: http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/den-vite-konsumentens-borda/ . Visst är det svårt att leva i denna globala tid med så många frestelser som en borde avstå och jag vet att du gör många bra val (vegetariskt osv osv) och verkar rätt insatt. Propsar inte på dig någon ”förebildsroll” för det tycker jag inte är rätt och klankar absolut inte ner på dig som person, för ingen gör alla rätt (absolut inte jag heller). MEN! Kände ändå ett behov av att (vara störig jag vet) och kommentera att en kanske kan försöka tänka lite på alla de människor som får skövlad och dränerad natur och mer kontakt med bekämpningsmedel pga att västlänningar unnar sig ”superbär” som de så klart ”förtjänar”… : ) Och än en gång YEY för blåbär och nypon och svenska ”superbär” som i alla tider varit mer än tillräckliga och att handla schyssta sådana gynnar dessutom den lokala ekonomin. Win-win! Och tack för en superfin blogg! Och ber om ursäkt igen för något störig och dryg kommentar, läser humanekologi och det har helt klart gjort mig till en större party pooper, på både gott och ont. : ) Ha det fint /Sofie

Hej Sofie och tack för bra och viktig kommentar! Jag håller såklart med dig. Det svåra med det här är att typ all mat vi äter har en negativ inverkan på miljön. All frukt, grönsaker, baljväxter osv som fraktas över hela jorden. Nästan allt. Jag vet inte, acaibäret kanske är ett sämre köp rent ekologiskt än typ kiwi, men det är svårt att veta. Men ingen klagar på mig för att jag köper kiwi. Jag känner mig lite förvirrad – och liten. Men konsumentmakt är viktigt, så heja! Hur som helst: jag hoppas att jag gör  i alla fall gör någonting för att göra den här världen lite bättre. Äter vegetariskt och till stor del veganskt (och sprider budskapet här på bloggen), köper en hel del ekologiska varor, källsorterar, cyklar osv. Tack för att du får mig att problematisera mina val! Kram Flora

Fröknäcke
Recept: fröknäcke

Hej Flora! Tack för en finfin blogg, tittar in varje dag och blir aldrig uttråkd! Men tänkte bara fråga, du som är så insatt vad gäller köttindustrin, miljön osv, vad du egentligen tänker angående problemet med den växande sojaindustrin? Jag menar, man hugger ju ner enorma mängder regnskog för att kunna odla sojabönor. Känns som att det är ju inte särskilt miljövänligt alls, men tänkte att du äter ju trots allt det. Vad är dina tankar runt detta?

Hej och tack snälla! I ärlighetens namn är jag inte så insatt. Jag tänker väl: hellre hugga ner regnskog än att hugga ner djur – men å andra sidan är det ju ologiskt med tanke på att djur (och människor) såklart behöver regnskog för att klara sig. Men jag är öppen för att lära mig, så enlighten me!

Hej Flora! Först: tycker så mycket om din blogg!!! Jag inte vegetarian men försöker äta vego mer och mer. Jag är ett stort fan av kaviar på tub och undrar hur du ställer dig till det? Är det ok eller ej?

Hej där! Rimlig fråga! Jag äter inte kaviar då fisken måste dödas för att vi ska kunna äta kaviar, medan höns lägger ägg naturligt. Samtidigt är det ju en knepig fråga, eftersom värphöns dödas förr eller senare också. Jag har testat tångkaviar, som helt enkelt är vegansk, konstgjord kaviar, men det var inget vidare. I ärlighetens namn avskyr jag kaviar på tub, så detta är inget större problem för mig. Hoppas du blev lite klokare i alla fall! Kram!

ljusstakar hugo gehlin

Hej! var kommer de söta ljusstakarna ifrån?

De är handblåsta av en släkting till Felix, Hugo Gehlin. Spana på auktionssajter och loppisar!

Hej! Hur gick det med ”omtöstningen” av mat-instagramkonto? Hade varit kul med det tycker jag! Har börjat äta vegetariskt sedan ett par månader tillbaka och hade vart kul med lite sån inspiration 🙂 tack för fin blogg o hade gött!

Jag bestämde mig för att inte göra ett enskilt matkonto trots att de flesta av er röstade på det, av den enkla anledningen att jag inte har tid just nu. Kanske i framtiden! Kika igenom min kategori matlagning för att hitta en massa smarriga vegorecept vetja 🙂 Kram!

Puss och tack för att ni läser hörni <3

24 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar