Annons
Annons


LÖRDAG, KLOCKSLAG FÖR KLOCKSLAG: KONSTUTSTÄLLNINGAR, CAFÉJOBB, THE DARK WEBB OCH ANSIKTSMÅLNINGAR


DSC_9990

08.30.

Vaknar upp bredvid en varm pojkvän.

moka

9.00

Lagar frukost! Smoothie, ägg och kaffe bryggt med min sprojlans nya Mokabryggare som jag fick av min faster i födelsedagspresent.

DSC_9996

10.00.

Går ut i solen. Såhär ser det förresten ut när Felix ska hjälpa mig att ta en outfitbild. Jag ber honom stå på en viss plats och sedan ställer jag in ljusförhållandena på kameran. I det här fallet var ju Figges egen outfit mycket fin och bloggvänlig. Marimekkoskjorta, mockajacka och Freitagväska.

Annons

DSC_0003

Jag har på mig detta. Men det vet nu ju redan.

bibliotek

11.00

Vi blir upplockade av Felix kusin och åker ut till Danderyds bibliotek där Björn Berg (deras farfar/morfar) har en utställning. Ni vet, han som har målat Emil och Teskedsgumman. Mycket fint.

IMG_4217

12.30

Lagom till lunch är vi tillbaka i stan igen. Vi går på caféjakt.

DSC_0017

Men trots skrikande magar så stannar vi  till här och där för att kolla.

DSC_0019

Den här hemliga innergården behövde ju exempelvis inspekteras.

DSC_0021 DSC_0032 DSC_0035

Ut på Bondegatan igen.

DSC_0038 DSC_0042 DSC_0047

13.30.

Tillsist slår vi oss ned på Louie Louie. Det är en möhippa utanför, vilket förstås är mycket spännande.

DSC_0054

Vi beställer varsin sallad gjord på bulgur, hummus, avokado och ugnsrostad paprika. Servitören verkar hata sitt jobb och går med tunga steg och mungiporna pekande mot golvet. Vem vet, han kanske var ledsen.

DSC_0057

Dags att lördagsjobba. Jag behöver förbereda mig inför morgondagens webb-tv-inspelning och Felix klipper vårt senaste podcastavsnitt, som handlar om att må dåligt.

DSC_0064

18.15

Vips så befinner vi oss hemma hos Kajsa och Jakob! De har, tillsammans med Maja, lagat thaiwok med tofu och basmatiris. Fyfanken vad gott.

DSC_0069

18.30

Himlen är såhär fin. Den har verkligen varit helt överväldigande flera dagar i rad nu. Vad beror det på?

DSC_0083

19.30

Vi förflyttar oss till soffan. Mina kompisar har bakat äppelpaj, och Jakob blandar drinkar som ska smaka hallon- och lakritsdödskallar men som mest smakar hostmedicin.

DSC_0087

Sedan pratar vi om The Dark Webb, som tydligen är ett internet som väldigt få har tillgång till (det sägs vara 3000 gånger större än ”vårt” internet). Där säljs droger och en jävla massa sjuka grejer (något om en person som säljer döda småflickor omgjorda till dockor??) och jag håller på att upplösas av denna plötsliga information. Varför har ingen talat om för mig att det finns????? Jag sitter med ögonen uppspärrade och munnen gapande och sliter mitt hår.

DSC_0091

Sedan gottar vi oss i SJUKA SAKER hur länge som helst. ”Berätta mer” säger jag. ”Mer mer mer!” Rebecca pratar om filmen The Human Centipede, som handlar om en sjuk man som syr ihop människor mellan mun och anus så att det blir en enda lång organism, där bajs färdas genom allihopa. SÅ JÄVLA ÄCKLIGT. Kajsa och Rebecca demonstrerar.

DSC_0096

21.00

Sedan blir det dags för efterrätt nr 3 som Maja, Kajsa och Jakob har köpt ”på kul”. En jävligt äcklig jelloliknande sak gjord på drakfrukt, vars lukt för tankarna till sopor och vars konsistens för tankarna till förkylningsslem. Alla får ta en sked och därefter smaka på ett två tre. :))) Sedan visar det sig att den har gått ut förra året. Mums.

DSC_0108

Då behöver vi skölja ner äckelsmaken med den tredje efterrätten för kvällen. Nämligen mango lassi gjord på soyghurt, färsk mango, kardemumma och mangojuice. Så in i helvetes gott kan jag tala om.

DSC_0109

22.00

Eftersom min och Majas ansiktsmålningskväll varit en sådan succé så bestämmer vi oss för att göra samma sak igen. Men den här gången får alla skriva lappar som läggs i en burk. Sedan får var och en ta en lapp, fatta penseln och måla det som lappen säger på Kajsa, under två minuters tid.

DSC_0111

Hon blir mycket vacker som ni kan se.

DSC_0119

22.30

Kvällen avslutas med att Jakob förvandlas till sitt alterego: Göteborgaren.

Sedan utdelas hejdå-vi-ses-om-tre-månader-kramar. Kommer sakna dem så förbannat mycket. <3

Translated: A Saturday filled with art, work from a café and dinner at Kajsa’s and Jakob’s. We talked about The Dark Webb, had three different desserts and did face paintings on each other. I’ll miss them so, so much when I’m in San Francisco. 

15 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar