Annons
Annons


DEMO & UPPROP FÖR EN HUMAN FLYKTINGPOLITIK


släpp in flyktingarna

På lördag (27/2) anordnas demonstrationer över hela Europa för säkra flyktvägar och rätt till asyl. Stockholm, Malmö, Göteborg och Uppsala är några av de städer som ansluter sig till aktionen. Här hittar du info om evenemangen. Ju fler som kommer desto bättre.

Annons

Folkkampanjen för asylrätt startades av en rad olika organisationer som en reaktion och protest mot regeringens åtgärder och förslag för att minska antalet asylsökande i Sverige. Regeringens åtgärder innebär bland annat införande av tillfälliga uppehållstillstånd, att de som får korta tillstånd inte ska få återförenas med sin familj och att människor utan id-handlingar inte får åka båt, buss eller tåg till Sverige. Planen innehåller fler punkter, som alla går ut på att hindra eller avskräcka flyktingar från att komma till Sverige. Så kan vi ju inte ha det.

Folkkampanjen för asylrätt samlar alla som vill protestera mot dessa åtgärder.

Det här står kampanjen för:

☞ Människor på flykt ska inte hindras att nå Sverige.
☞ Familjer ska kunna återförenas utan att riskera livet. Därför protesterar vi mot transportöransvar och alla hinder mot familjeåterförening!
☞ Människor som behöver skydd ska vara trygga i Sverige.
☞ Barn ska bemötas med omsorg och framtidstro. Därför protesterar vi mot tillfälliga uppehållstillstånd och alla åtgärder som inskränker asylrätten och som strider mot barnkonventionen!

 

SIGNERA UPPROPET HÄR

& DEMONSTRERA PÅ LÖRDAG


flyktingar behöver skydd

4 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar