Annons
Annons


EFTERMIDDAGAR PÅ VÅR TERRASS


palinuro flora wistrom-51

När jag tittar på Palinurobilderna så blir jag lätt förvirrad. Var det här onsdagen, eller torsdagen, eller till och med fredagen? Den lyxen. Att dagarna bara flyter ihop till en enda havssaltig soppa av: skriva och läsa högt för varandra, dricka rosé, duscha i uteduschen, hoppa undan för ödlor, blöta ner boksidor, peela sig med sand intill strandkanten, skära upp körsbärstomater, smörja in sig med after sun, smutsa ner golvet med blöta fötter, dra på sig en klänning över en solkrämskladdig kropp. Sådana saker.

Annons

palinuro flora wistrom-52

Här är i alla fall en eftermiddag med oliver och mousserande och jordgubbar och chips med tomatsmak och vatten förstås. Yrsa har fått mig att dricka så. Jävla. Mycket. Vatten. Kände mig som en levande vattensäng under hela resan.

palinuro flora wistrom-53

Sen plockade vi basilika i rabatten intill huset,

palinuro flora wistrom-54

och lagade tomatsås med någon asgod färsk pasta. Helsike alltså.

palinuro flora wistrom-55

Den här personen fyller förresten år idag. Tack Yrsamamman och Yrsapappan för att ni skapade en så strålande människa. Och grattis på födelsedagen Yrspyrs. ♥

palinuro flora wistrom-56

Åter till Italien. När jag stod med händerna i diskvattnet så ropade Yrsa:

– Flora, kom, du måste se solnedgången.

– Kommer snart!

– Nej du måste komma NU. Kom NU.

palinuro flora wistrom-57

Tack babe det var ju förjävla tur att jag kom ut och tittade på detta.

palinuro flora wistrom-58

Och när solen gick ner fortsatte vi skriva lite olika grejor. Exempelvis en krönika men även en massa nya ord som kanske kan bli något någon gång. Hoppas ju kunna hålla på med att skriva böcker! Får se! Hoppas!


Translation: Another day in Italy. 

12 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar