Annons
Annons


Hur hanterar jag att min kille har tjejkompisar? Och andra frågor.


isak-5

Hej Flora! Har en liten fråga, hur tacklas du med avundsjuka i samband med att din pojkvän har bra tjejkompisar? Min kille lärde känna en tjej förra året (då hade vi varit tillsammans 2 år) och de festade tillsammans några gånger och hon sov över hos honom efter någon fest.

Annons

Trots att jag litar på min kille till 100 % och VILL att han ska kunna ha kompisar av olika kön hade jag i flera veckor en hård klump i magen varje gång jag tänkte på alla stunder de hade hängde tillsammans. Hur gör du för att inte känna så här? Kram

Hej! Alltså såhär: Jag älskar att min kille har tjejkompisar. Jag är övertygad om att det har gjort honom till den mjuka person han är, att han har nära till sina känslor (dessa är ju mer kvinnligt kodade personlighetsdrag), tar ansvar och är medveten etcetera. Det kanske låter konstigt, men jag tänker så ofta på det: att jag är ihop med en person och inte en snubbe. Att han är som vilken tjejkompis som helst. Och det är så jag vill att det ska vara. Jag brukar alltid råda tjejer som är hetero att satsa på snubbar som har många tjejkompisar. :-)))

Hur som helst: Jag är inte svartsjuk, i alla fall inte än så länge, sånt där kan ju växa fram med tiden. Men det är klart att det känns mer om ens partner plötsligt får en ny kompis som partnern potentiellt sett skulle kunna bli kär i. Det är väl sådana nya vänskaper som kan vara läskiga. Jag tänker att det är helt rimligt att du känner svartsjuka, vi är ju fostrade i ett samhälle där vi känner att vi ska ”äga” varandra. Jag tycker att du ska snacka med din kille och berätta hur det känns. Men sen tror jag också att ju fler gånger han hänger med en tjejkompis desto mindre problem kommer det bli. Det kommer troligtvis bli mindre laddat då. Svartsjuka är inte ett konstant tillstånd, det kan förändras och sannolikt jobbas bort. Kram!

frilansa flora wiström-3

Hej Flora! Vart har du köpt din vackra matta?

Den heter Sinnerlig och kommer från Ikea!

Flora! Hur gör man slut med den man bor tillsammans med, har det väldigt bra med och älskar men som man liksom inte längre är kär i? Går det ens? kram

Det går. Du kan inte vara tillsammans med din partner för hens skull. Det är fruktansvärt att göra slut – kanske det jobbigaste någonsin – men du gör det och sedan är det gjort. Både du och din partner förtjänar att älska och att känna sig älskad. Ni repar er. Ni fixar det. Kram.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-41

Var har du köpt din orangea sidenskjorta? Den är sååå fin.

Den är från & Other Stories.

Hej Flora! Tack för en grym blogg <3 En snabb fråga – vilken typ av mikrofon använde du och Frida när ni började podda? TACK PÅ FÖRHAND! Kram

En Zoom H5 Handy Recorder! Kram och tack för att du läser.

Fina Flora! Kan du tipsa om bra mat-instagrams?:)))

Tipsar om Livrickardsdotter, Cashewkitchen och Olivehummer!

Hej Flora! Just nu är där du var i början av året. Med ett tomrum i hjärtat som skriker efter han som inte längre är min. Jag känner ett behov av att börja om, bli en ny version av mig själv. Jag känner också ett himla stort behov av att förkovra mig i böcker om kärlekens svärta och komplexitet och storhet och allt vad den nu är. Har du några tips på vad jag borde läsa? Tack för att du finns!

Fy helvete. Heja heja heja dig. Självklart ska jag tipsa om några romaner om kärlek: Gudarna av Elin Cullhed (om den starka kärleken vänner emellan), När hundarna kommer av Jessica Schiefauer (om kärlek, besatthet och våld) Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri och Maken av Gunbritt Sundström. Och om jag får vara fräck: min egen bok Stanna, som handlar om att vilja finnas för den man älskar, men inte veta hur.

Okej kan man få en liten update: Hur mår du Floris? 

Den senaste veckan har jag varit fett ångestfylld. Igår sa Frida ”Hur mår du egentligen? Jag ser oroväckande lite tandkött idag”. Och jag vet inte. All kritik känns sylvass just nu. Är fett skör, kan få hjärtklappning för minsta lilla skitgrej. Så jag ligger här på min säng och väntar på att det ska sluta trycka så jävla mycket över bröstet. Sjuk är jag också. Om jag har tur så är morgondagen en snällare dag. Vi kan väl bestämma det?

28 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar