Annons
Annons


Söndagen, återberättad av Isak


Jag skulle skriva bildtexter till det här blogginlägget men fick hjärnsläpp, allt blev typ ”vi åt korv, det var gott”, så jag bad Isak återberätta vår söndag.

solsondag flora wistrom-3

Isak:
”Varje morgon säger du att du har sovit dåligt för att jag typ har legat på dig och stulit täcket.

Annons

Men du säger att det är mysigt och jag väljer att lita på det. Vi tittade på Swedish theory of love, jag tror jag gjorde frukost?”

Jag:
”Nej vi gjorde den ihop. Du tyckte att avokado gör finncrisp soggigt, så vi tog ett annat knäckebröd.”

Isak:
”Sen så låg vi. Vi duschade inte efteråt utan gick ut i stället.”

solsondag flora wistrom-6

Isak:
”Sen visade du mig ditt favorithus och jag sa att jag vill klättra upp på taket någon natt, men då sa du att det bor gamla människor där som kan bli rädda.

När vi gick genom Vasaparken frågade du mig om jag tycker att det är jobbigt att många av mina kompisar är nysinglar och hänger tillsammans utan mig, och då sa jag att det är lugnt, för när du är i Lissabon kommer jag få gästspela i singelgruppen.”

solsondag flora wistrom-10

”Vi köpte korv. Du bad om bostongurka och fick betala sex spänn extra med kortet, i efterhand. Hon i kassan bjöd på bostongurka till den ena korven men inte till den andra. Random. Hon var så sjukt glad?”

Jag:
”Hur glad?”

korv av isak

Isak:
”Såhär.” ↑

solsondag flora wistrom-7

Isak:
”Vi åt korven i fotovänlig miljö.”

Jag:
”Det var ju inte därför, vi stod ju i solen!”

Isak:
”Ja, det också. Men erkänn att du ville ha content.”

solsondag flora wistrom-2

”Sen skulle vi hitta ett café att gå till, men alla var fulla. Jag kände en gnutta irritation från ditt håll för att jag inte tog tag i det. Då sa jag vi går till Odenplan. Vi skulle till Konditori Valand men du betvivlade att jag ledde dig rätt. På vägen berättade du att du inte är rädd för hundbajs, att du inte bryr dig om du trampar i det, vilket är sjukt.”

solsondag flora wistrom-12

”Jag åt en god macka men caféer måste sluta ha tomater i kylskåpet. De hade wifi, det var otippat. Sen kollade vi boende och hyrbil i LA. Vi valde nog boendet utifrån att det fanns en fin grön fåtölj i rummet. Det var god stämning, visst var det det?”

Jag:
”Mm!”

solsondag flora wistrom-1

Isak:
”Sen skildes vi åt. Du åkte till söder och jag gick till jobbet och tittade på en dokumentär om Anthony Weiner. Sen tog jag jobbilen och hämtade dig på Mariatorget. Vi lyssnade på Mew och handlade mat i Orminge centrum. Du sa här har man ju snattat, men sen sa du eller nä det har jag nog inte förresten. Jag såg äckliga drakfrukter. Vi köpte litchi. Det var bästa köpet.”

Jag:
”Berätta för mina läsare om konceptet bästa köpet.”

Isak:
”Alltid när man handlar mat så måste man köpa en grej som man inte ska köpa egentligen, som känns rolig i stunden. När man lägger upp saken på bandet så ska man känna att den här saken gör det värt att betala massa pengar för maten. Typ en pingvinstång, dammtrasor eller en dyr tandborste.”

mamma

”Sen kom vi ut till din mamma på landet och du hittade knappt trots att du har bott där aslänge. Det var ett barn där som jag aldrig träffat förut. Han var lika rädd för mig som jag för honom, vilket kändes skönt. Sen åt vi och pratade om nakenkatter och att du kommer lämna mig om jag köper en. Hela din familj höll med och jag kände mig ensam. Barnet, Mio, var inte läskig. Han är gullig för han säger binillglass.”

Jag:
”Vill du lägga till några sista ord?”

Isak
”Dagens låt, som Henke ska ha credd för, är Du måste finnas av Helen Sjöholm.”

48 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar