Annons
Annons


Första gången vi gick hem tillsammans


isakflora

Jag:
Isak, du vet första kvällen som vi gick hem tillsammans? Vad gjorde du den kvällen, innan jag skrev till dig?

Isak:
Jag var med Henke, vi var hemma hos mig. Jag tror att vi hade ätit räkmacka, och vi pratade om att det var årets bästa mat – att köpa frysta räkor, majonäs och baguette. Vi skulle gå till Söder för att dricka öl, ingen var egentligen så pepp, men vad fan ska man göra. Var var du?

Jag:
Jag var på Morfar Ginko. Min kompis raggade på någon snubbe och jag blev uttråkad, eller, jag blev kanske lite sugen på att också få hångla. Så jag la till dig på Facebook, för vi hade ändå raggat lite på varandra tidigare. Du hade deeplike:at mina bilder och jag hade fått känslan av att du var taggad. Så jag skrev: ”Hörrudu Isak vad händer ikväll?”

Isak:
När jag fick det meddelandet så var jag på Västerbron med Henke. Jag minns att det blåste så mycket att tårarna rann, jag såg knappt vad jag skrev. Vi gick till Retro på Hornsgatan.

Jag:
Jag började skicka bilder till dig på min kompis och den här snubben och skrev ”man känner sig aldrig så ohånglad som när ens kompis får hångla”. Jag hade nog druckit ganska mycket rödvin vid det här laget. Och så frågade jag var ni skulle.

Isak:
Mitt uppdrag blev ju då att styra min skuta åt ditt håll utan att mina kompisar skulle tycka att jag var egoistisk. Vi valde mellan Celezte och Hornhuset, och så visade det sig att ni också snackade om Celezte.

Jag:
Och sen råkade vi hoppa på samma tunnelbana som ni.

Isak:
Jag såg dig på perrongen i din gula regnjacka.

Jag:
Ändå sjuk grej att vi hamnade i samma vagn. Jag minns att jag tänkte på hur lätt det var att prata med dig.

Isak:
Sen kom vi till Celezte, där vi totaldansade. Det är så jag minns det.

Jag:
Jag kommer ihåg att du dansade med armarna som om du försökte komma upp ur en isvak med isdubbar. På ett bra sätt. Du hade en mörkblå skjorta på dig va?

Isak:
Nej, jag hade en grå t-shirt, jeansjacka och Eytys. Jag minns det för jag fick så mycket ragg den kvällen, så jag tänkte ”den här outfiten är ju sjuk”.

Jag:
Hahaha.

Isak:
Ni var som en isbrytare, som bara plöjde er igenom dansgolvet medan killarna ba flög undan.

Jag:
Vi hade nog rätt mycket hybris. Maniska nysinglar.

Isak:
Karin och Nille var där också, och vi dansade allihopa. Och så sa Henke ”Isak, vet du vad jag hörde Flora säga till sin kompis? Att du får henne att le.”

Jag:
Ostigt, men så var det. Och sen skulle ni helt plötsligt vidare till Musikaliska.

Isak:
Men du ville typ inte det.

Jag:
Nej, jag hade så jävla bra dansmode. Patrick DJ:ade och det var SÅ rolig musik. Jag minns att jag hade på mig en svart satinskjorta som blev så jävla lökig av all dans.

Isak:
Men jag lyckades övertyga dig att följa med.

Jag:
Jag frågade Karin ”har jag din blessing?”, eftersom ni är bästisar. Och hon svarade ”kanske, vi får se”.

Isak:
På Musikaliska var det ju fantastiskt. Så bra musik, så mycket roligt folk. Jag dansade ju med dig hela tiden, men så fort du försvann kom det fram andra och raggade. Sånt som aldrig händer egentligen, så jag fattade inte vad som var grejen.

Jag:
Du var väl glad.

Isak:
Jag var asglad.

Jag:
Sen stod vi framme vid baren och skulle köpa öl, och då tror jag att jag ba ”ska vi hångla lite?”. Det var ett väldigt bra hångel vill jag minnas?

Isak:
Det var jättebra. Vi båda hade väl bra fyllor också?

Jag:
Ja. Och sen plötsligt stod alla i vårt sällskap och gjorde det.

Isak:
Vi var åtta pers som två och två stod och hånglade i en ring på dansgolvet. Det var som att vara sexton.

Jag:
Och sen stängde klubben.

Isak:
Det var ljust ute. Jag tror att du frågade ”ska du sova hos mig?”. Jag tvekade lite för jag var nervös och ville verkligen att det skulle bli bra, men sen kände jag att fan, det är klart.

Jag:
Vi tog blåa linjen hem till mig. Jag minns att vi höll hand och kysstes i rulltrappan, vilket kändes parigt och läskigt, men ändå fint. Du berättade saker om husen vi passerade, och jag frågade vad du skulle jobba med om du fick välja yrke helt fritt.

Isak:
Och jag sa kollektivtrafik och stadsplanering.

Jag:
Åt vi någonting när vi kom hem till mig?

Isak:
Förmodligen avokado.

Jag:
Förmodligen.

Isak:
Du frågade ”har du något emot menssex?”

Jag:
Och du sa att du inte hade det.

Isak:
Borstade vi tänderna?

Jag:
Ja, du fick en tandborste. Sen stod den där i min tandborstmugg resten av sommaren.

Annons

Läs även: Söndagen, återberättad av Isak. 

70 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar