Annons
Annons


San Francisco – Land’s end & beer week


En onsdag för ett par veckor sedan så vaknade vi upp i San Francisco. Det minns ni kanske? Jag hade en väldigt bestämd plan för dagen; vi skulle promenera bort till Land’s End. Det är min absoluta favoritpromme och ett väldigt fint sätt att få uppleva staden på. Det var första gången Isak var i SF så då måste man ju se till att första intrycket blir bra. Att han skulle gilla San Francisco kändes liksom lika viktigt som att han skulle gilla min bror och hans fru. Spoiler: Han gillade alla tre.

Annons

Först passerade vi en jäkla massa mansions med lyxiga trädgårdar. Vi drack svinäckligt kaffe och kom aldrig fram.

Men tillsist: detta. Hej hej bron.

Vi gick ner för trappor,

och ut på utkiksplatser. Man får nästan alltid rycka Isak i jackärmen för att komma vidare, han vill stå och titta så jäkla länge på alla vyer.

Efter någon timme hamnade vi vid Sutro Bath, som är ruinerna av ett saltvattensbadhus som brann ner 1967.

Och ut vid Ocean beach! Kraa kraa.

Jag var så fakking glad över att vara där.

Vi gick in i Sunset för att äta frukost. Det är ett gulligt bostadsområde med surfig stämning, där det också finns en del independentbutiker och caféer. Trump var ej välkommen där.

Vi slog oss ner på Judahlicious och beställde mat. Det tog såklart ett halvt år för personalen i kassan har inte bråttom om man säger så. Kanske lite för mycket medical marijuana höhö.

Jag hade ny Marimekkotröja påmäj.

Sen åt vi den här pitagrejen som är så sabla god. Den andra fried rice-grejen smakade dock lika mycket som en bit kartong.

Vi gick runt lite i butikerna.

Och hann förbi bibblan.

Sen tog vi spårvagnen till Haight. Där gick vi runt och valde vilka hus vi ville flytta in i. Isak valde detta.

Jag valde det gula. Du kan få flytta in bredvid mig om du vill. Vi kan ha en lina mellan fönstren och skicka öl och choklad till varandra.

Sen drack vi bärs i eftermiddagssolen och nallade wifi. Kanske det semestrigaste som finns, att dricka öl i brist på annat att göra.

När vi mötte upp Dana på Crafty Fox så var vi redan på pickalurven. Det var beer week i SF så vi trängde ihop oss med en jäkla massa andra törstiga personer och provsmakade några olika varianter. Suröl var min favvo.

Sedan kom Froste cyklandes också.

Älsklingar!

Sen gick vi till Gracias Madre i Mission som är en vegansk mexikansk restaurang som jag ÄLSKAR. Där beställde vi in en massa olika rätter att dela på, drack sangria och pratade om första intrycket av varandra. Froste och Dana  berättade hur de träffades i Honduras på ett dykcenter och hur de stannade där längre än de tänkt. Pengarna tog slut och de jobbade på samma café för en dollar i timmen, men när personalen fick veta att de dejtade fick de inte ha samma skift. Efter en månad skulle Froste hem till Sverige men i stället åkte han till Santa Cruz för att vara nära Dana. De har varit gifta i två år nu.

9 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar