Annons
Annons


En torsdag i mitt kvarter


Min torsdag började med att jag duschade i kokhett ömsom iskallt vatten, med ett duschdraperi som liksom närmade sig mig tills det var klistrat mot min kropp. Sedan klädde jag på mig och hängde handduken på balkongen. Kände att jag behövde dokumentera den detaljen.

Annons

Sen var det dags för frukost. Chiapudding vars frön knappt svällt men som jag blandade ut med kokosflingor, toppat med rostade pumpafrönor och en banan. Jag satt i soffan sedan, gick igenom min mailinkorg och bloggade och sådär.

Klockan tolv käkade jag lunch. Det fick bli rester från middagen innan. Quinoasallad med rödbetor och stekt aubergine. Ingen kulinarisk upplevelse men det var okej.

På eftermiddagen, när rörmokaren varit här och jag hade jobbat ett bra tag, tog jag en alvedon och gick ut på stan. Sakta, sakta uppför backen.

Bort till Praça Luís de Camões. Skriver detta för att lära mig. Överallt i den här staden finns såna där gulliga kiosker. Min hals vill inte ha kaffe just nu, men när den vill det så ska jag köpa det där.

Jag gick och handlade. Stod och valde länge bland pastasorter och olika växtmjölksvarianter, småpratade med kassörskan och gick ut igen. Hade ingen jacka på mig, bara tjocktröja och den var nästan för varm.

På hemvägen stannade jag till i en backe som var full av apelsinträd. Det doftade så gott där, jag visste inte att apelsinträd kunde dofta så mycket. En gubbe och en kille passerade mig. Gubben muttrade ”I didn’t know this city was so full of steep hills” och killen sa ”And you didn’t know that there would be nice guys helping you with your luggage, did you?”

I KNOW.

Jag hittade en utkiksplats alldeles i närheten av min lägenhet. Miradouro de Santa Catarina. Här ska jag ta mig en öl och sitta och läsa i veckan tänkte jag.

Utsikten var ju helt okej den också. Jag var bara där en kortis dock, kände mig plötsligt väldigt obekväm med att vara själv när alla andra umgicks i grupper. Vet inte varför egentligen, ska erövra den här platsen snart.

Hemåt.

Där nere vid det gula huset är torget där jag bor.

Gullig granntant i fönstret. Hej hej!

Jag kom hem och plockade upp matvarorna. De gick i samma färgskala.

Och så satte jag mig här en stund. Scrollade mobilen och läste några sidor i min bok och sådär.

På kvällen åt jag pasta och läste jag genom delar av mitt manus, ville skriva, kunde inte, tittade på Please Like Me och somnade i soffan. Facetimade med med mamma, Isak och Yrsa och var lite glad men ganska gråtig.

Kan jag få bli frisk nu så att jag kan dricka vin och gå på kompisdejt tack! Denna rastlösa kropp behöver det.

16 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar