Annons
Annons


En söndag i solen i Cascais


Hej kompisar! Maja och hennes pappa var i Lissabon över helgen, så jag har hängt en massa med dom. Så mysigt. Igår möttes vi klockan tio – då har staden fortfarande inte vaknat här – vid Cais do Sodre (betyder södra piren om ngn undrar vsg) och satte oss på tåget för att åka västerut.

Annons

MAJSE.

Fyrtio minuter senare kom vi fram till Cascais som är en fiskeby/badort.

Vi stannade till för att dricka juice på en funky liten takterrass.

Och gick bort från turiststråken och upp på de mindre gatorna.

Tills vi hittade en liten restaurang  med uteservering i skuggan. Jag åt fransk löksoppa och så drack vi super bock, som är den lokala ölen. Läste precis att de äger 43% av den portugisiska ölmarknaden. Varsågod för fakta.

Det var kjol- och linneväder!! Min hud var som en vampyrs, började typ spraka av att plötsligt nå solljus. Men skönt.

Stefan och Maja var noga med att vi skulle promenera långsamt, långsamt. Bra tanke. Vi tre är annars personer som går väldigt fort för att nå från punkt A till punkt B. Ibland tänker jag att det är fysiskt omöjligt för mig att gå långsamt, men det gick ju.

Efter lunchen promenerade vi längs med strandpromenaden. Jag tyckte att vi skulle dela upp alla mat- och dryckupplevelser eftersom det är det bästa med att semestra, så på det första stället drack vi en espresso vid bardisken och på det andra stället åt vi glass med oreos.

Sen badade jag och Maja i havet! Jag såg på en digital termometer att det var 26 grader där solen låg på som mest, så vi bara kutade rakt ut. Sedan lirkade vi på oss kläderna igen, fick sand i trosorna, men det var det värt. Jag slickade på min arm och sa ”Maja, det smakar så gott”.

När vi kom fram till Estoril tog vi tåget tillbaka till Lissabon igen. Vi pausade i lägenhet respektive hotellrum och möttes upp fyra timmar senare för att dricka portugisiskt vin på en liten vinbar och sedan äta middag på en tapasrestaurang. Så mysigt att få crasha någons familjesemester såhär, i synnerhet när de är så goa att hänga med. <3

5 kommentarer | TranslateAnnonsLaddar