Annons
Annons


Flora & Frida avsnitt 48: Keepin it casual


I veckans podd (som kommer ut på fredagar nu!) har vi fått in en lyssnarfråga som lyder typ ”killen jag dejtar är en *skön snubbe* och vill inte sätta något label på vårt förhållande, vad ska jag göra?”. Så det dissekerar vi. Hur hanterar man att den man gillar har inställningen vi kan väl bara vara casual? 

Annons

OCH.

Mars månad är den internationella endometriosmånaden. Endometrios är en sjukdom som var tionde (!) livmoderbärare lider av, och som orsakar sjuka menssmärtor/svimningar/kräkingar etc, men som nedprioriteras inom vården. Vi klipper in några sekvenser från dokumentärfilmen Helt normalt av Felicia Sundberg, som följer trettioåriga Moa som ska utredas för sin eventuella endometrios. Hon har precis som många andra fått höra meningen ”ta en ipren” alltför många gånger. Här kan du se dokumentären.

Om du misstänker att du har endometrios eller vill veta mer så kan du klicka dig in på Endometriosforeningen.com. Puss och ta hand om varandra! Lyssna här nedan, på radioplay.se eller i din poddapp!

Och nej, det är inte okej att det i genomsnitt tar ÅTTA år att diagnostiseras med den här sjukdomen.

Om du vill maila in en hälsning/tanke/fråga till podden så kan du göra det till [email protected] Märk mailet med ljudfil! <3

5 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar