Annons
Annons


Tre tisdagstips: Poddvikariat, Bokomslag och en tv-serie


1.

I Flora & Frida avsnitt 52 så vikarierar Fridas smarta och roliga kompis Christina för mig, eftersom jag var i Aljezur och hånglade. Är eventuellt lite kär i Christina nu. Jag och Isak lyssnade på avsnittet i bilen på väg tillbaka till Lissabon och garvade så mycket deras anekdoter och nickade jakande åt deras visheter.

Annons

Avsnittet handlar om att ha varit evig singel, att inse att man kan behöva jobba för att träffa någon och om att växa upp i en prestationsinriktad miljö, och hur man kan *skala av* saker i livet. Lyssna här ovan eller i din podcastapp.

2.

Sara, som inte bara är så jäla fin vän utan även formgivaren till min bok Stanna, har formgivit nyutgåvan av Annika Thors klassiska serie om systrarna Steffi och Nelli.

”Steffi och Nelli är tolv och sju år gamla när de skickas till Sverige för att undkomma judeförföljelserna i sitt hemland Österrike. De drömmer om ett paradis, men möts av en karg verklighet. Annika Thors En ö i havet är en gripande och osentimental skildring av två livsöden i skuggan av andra världskriget.”

Så jävla stolt och impad över Sara, älskar färgskalan, typon och de illustriva elementen. Hon är så jävla smart när det kommer till formgivning! Och annat också såklart. Dessutom känns ju dessa böcker väldigt aktuella idag. Kanske något att ge till tonåringar i din närhet? Eller ge sig själv. I know I will.

3.

Den nya serien Girlboss på Netflix, som bygger på Sophia Amorusos väg från att sälja vintagekläder på Ebay till att starta företaget Nasty Gal. Löst baserat på verkliga händelser alltså! Jag tycker att karaktärerna spelar över lite väl mycket, lite skämskudde på det, men tycker ändå att det här är bra underhållning liksom! Mycket igenkänning också. Och jag ÄLSKAR obviously alla San Francisco-miljöer. Jag har klämt 8 avsnitt på ett par dagar.

5 kommentarer | TranslateAnnonsLaddar