Annons
Annons


Flora & Frida avsnitt 53: Första hjälpen i relationer


I veckans avsnitt pratar jag och Frida om nära relationer, och vilka knep vi har för att de ska vara så bra som möjligt. Det mesta vi pratar om kan appliceras på vilken slags relation som helst, även fast mycket utgår från det vi upplevt i våra kärleksrelationer. Obs att vi inte är några orakel utan pratar ur personlig erfarenhet. Lite har man väl lärt sig av att vara i förhållanden en tredjedel av sitt liv. Får man hoppas.

Annons

En sak vi tar upp är exempelvis att man ska prata med sin partner om att konfrontation och diskussion inte är något farligt. Det handlar inte om att man ska sätta dit varandra så att allt exploderar, utan att reda ut saker så att man kan må bra långsiktigt. Att försöka skapa en miljö där saker landar mjukt, och på så sätt ventilera saker ofta än att stänga allt inne tills det briserar.

Hur vågar man ta upp läskiga saker med sin partner då? Vi har några riktigt ovärdiga knep :-))))

Andra saker vi diskuterar är vikten av att anstränga sig med sin eventuella kärlekspartner på samma vis man lägger manken till när man hänger med kompisar. Ansträng dig för att komma på samtalsämnen! Kom med initiativ! Skämta! Sitt inte där som en förslappad hög. Om du inte vill det. För ibland vill man inget annat.

Osv.

Jag tycker att det blev ett bra avsnitt, hoppas att du också tycker det!

Lyssna här nedan, på Radioplay.se eller i din poddapp. Har du någon *lärdom* du vill lyfta? Eller en fråga till oss? Skicka asgärna in ljudklipp/frågor/tankar till [email protected] Märk mailet med ljudfil!

7 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar