Annons
Annons


Lördag med Gustav och Agnes: Lissabons godaste vegomat, kaffe från en mygga och vårrullar på balkongen


Igår morse skrev jag till Agnes och Gustav:

Då ringde de upp mig i ett gruppvideosamtal och vi smidde planer.

1,5 timme senare möttes vi upp på Restaurante PSI. Det är en vegetarisk restaurang i en liten park. Kolla fint!

Annons

Och alltså mmmmm det var så gott där. Jag lärde dom hur man stylar en bra matbild till blogg eller instagram: dvs händer i bild. De lärde sig fort.

Jag åt en thali (olika rätter, typ daal och currygryta och ris och samosa), Gustav cannelloni och Agnes tog den här röda curryn med tofu som var så jävla jävla god.

Woman laughing with salad.

Vi var alla tre blessed med en bakishet som varken innehöll huvudvärk eller illamående, utan bara en mjuk trötthet. Skönt att bli lite pillad på då.

Och så tittade vi på fyllevideos från kvällen innan och jag berättade om hur jag, när jag promenerade hem ensam, fick ”fuck you bitch suck my dick” skriket efter mig upprepade gånger. Om det är något jag EJ kommer sakna med det här landet så är det alla jävla visslingar och tutningar och kss kss kss-läten och män som skriker efter en när man går hem ensam kl 4 på natten. Och på dagen också för den delen. Att de finner sånt nöje i att skrämma en ensam tjej ALLTSÅ JAG FÖRSTÅR INTE.

Vamos! Gustav ville fota oss vid den här dammen. Blev jättebra.

Verkligen super.

AGY <3

Jag var så glad och tillfreds hela dagen, liksom helt varm i kroppen, vilket var en rätt stor kontrast till min förra vecka som var så ångestfylld. Agnes ba ”tänk om du hade vetat det då” och det är ju så, där och då är det ju nästan omöjligt att tänka att ångesten ska gå över.

Vi köpte kaffe av en glad mygga,

och slog oss ner i på gräset i Jardim Braancamp Freire. Där låg vi och sov/läste/kliade varandra över armarna medan scouter och tuppar skrek runt omkring oss.

Sedan var det glassdags. Vi gick till Mú.

Jag tog en kula avokado- och limesmak och en mörk chokladsorbet. Men godast var Agnes salted caramel. Allt som är sött blir godare när det också är salt.

Nå. Sen gick vi till en loppmarknad som verkar heta Anjos70 och har öppet på lördagar. Där ville Gustav köpa den här jackan men vi övertalade honom att inte göra det pga för dyr.

Vi splurge:ade med goda middagsingredienser i stället: koriander, morötter, gurka, tofu, perfekt mogen mango, äpple, risnudlar, jordnötssmör och rispapper för att laga:

vietnamesiska vårrullar (recept) som vi åt på deras balkong. Så jäääla gott kan ej tröttna på denna mat.

Och vid tiotiden tog jag tunnelbanan hem till mig. Fifan vad jag kommer sakna dessa två.

13 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar