Annons
Annons


Flora & Frida #55: Min väns partner suger


@florawis

Häromveckan fick vi en lyssnarfråga:

Hur gör man när en kompis har ett dåligt förhållande men inte inser det själv? Hur stöttar man på bästa sätt?

Så svår fråga! Hur kliver man in i en annan persons relation? Ska man göra det? Och vad händer när personen hamnar i försvarsställning i stället för att vara transparent? Om man är orolig för psykisk- eller fysisk misshandel kan man ringa en kvinnojour, men det kan ju förstås handla om mer subtila (men fortfarande allvarliga) crappy saker.

Annons

Vi kommer in på det här med att finnas till för andra, att vara lyssnande och seende. Hur är man det? Vi har några tankar kring hur man kan få sin vän att våga öppna sig, och hur man är ett bra stöd när hen gör det.

Jag berättar också om en svinjobbig gråtig konfrontation jag gjorde nyligen och hur det känns efter den.

Pyntar det här inlägget med några bilder från mig som jag tog efter mitt årliga bad. Nej men ärligt, det var så det kändes. Hade inte duschat på flera dagar och hade verkligen ett lager flott över hela kroppen. Kände mig således som världens fräschaste person efter dusch + smink.

Tack som fan för att ni är så många som lyssnar! Om du har en fråga eller tanke så skicka den gärna till [email protected], i text- eller ljudform. Vi går regelbundet in och kollar #florafrida på instagram, och det är så jävla gosigt att se vad ni gör när ni lyssnar. Det blir så verkligt då. Att ni finns.

Lyssna nedan eller sök på Flora Frida i din poddapp.

@florawis

3 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar