Annons
Annons


På tallriken i förrgår och igår – ett gäng veganska recept


Lilla My är mitt spirit animal.

En av de mysigaste grejerna med att åka till landet är att laga mat tillsammans i ett kök som rymmer oss båda. Det är annat än min lilla kokvrå hemma i Stockholm.

I förrgår åt vi nachotallrik till middag. När jag var liten åt vi aldrig tacos (däremot kassler, ugnspannkaka, spaghetti och köttfärssås, falukorv i ugn med äpple i???, ANNAS KYCKLING!! och occasionally fläskkotlett med klyftpotatis), tacos var något jag åt i skolan eller då och då hos kompisar. Vad åt du? Nachotallrik har liksom aldrig varit en del av min middagsrepertoar. Tills Isak!

Annons

Känns som ett ickerecept att skriva ut ingredienserna i denna rätt, men jag gör det ändå: Nachos på en plåt med riven ost (jag tog jeezly) som får smälta i ugnen (vi ställde den på vedspisen, mojsigt va!), sedan sojafärs med tacokrydda, blandsallad, majs, rödlök, guacamole och salsa. Säger sig själv kanske.

Vi åt förresten detta när vi var här i höstas, om ni minns? Då var han gipsad och vi sa att vi var kära i varandra för första gången. Tänk att något som kändes så nytt och ganska främmande för bara sju månader sedan känns så självklart nu.

Morgonen därpå åt vi rostat rågbröd med avokado. Tips är att hälla olivolja på rågbrödet, blir så jäkla gott. Till höger är då soygurt med granola och tinade blåbär. Säkert en deciliter <3333

Lunch! Korv med brö, och chips! Sojakorv, dijonsenap, cornichons, rostad lök och ketchup. Det slog mig precis att jag och mina bröder kallade ketchup för kerasup eller kera när vi var små. Hade glömt det.

RIKTIGT HÄRLIGT MED KILLAR I SNICKARBYXOR.

I synnerhet denna.

Ikväll blev det somrig mat! Stekt sparris och fransk potatissallad med bönor. Här kommer ingredienser till potatissalladen:

Potuttis, hackad rödlök och kapris. Dressingen görs på olivolja och vinäger (jag tog balsamvinäger), citronsaft, dijonsenap, socker, vitlök, salt, peppar och de örter du har i kryddskåpet. Senapen är det som gör den FRANSK. Jag adderade stora vita bönor också, det är så gott ju.

Smaklig spis <3

6 kommentarer | TranslateAnnonsLaddar