Annons
Annons


I mammas trädgård


I söndags hämtade jag mina småsyskon på förskolan. Sander har precis börjat där och det var så sjukt gulligt att se honom rusa mot grinden medan jag öppnade det där meckiga handtaget som är precis lika Florasäkert som det är barnsäkert.

Annons

Jag tog dem i varsin hand och promenerade hem till min mamma. Vi passerade syrénbuskarna som precis börjat blomma, förbi geten som bor i en villaträdgård och blåste på säkert tio maskrosbollar.

Jag hittade mamma i trädgården. Hon är ju trädgårdsdesigner så hennes egen trädgård är hennes hjärteprojekt. Blir matt när jag tänker på hur mycket tid hon måste lägga på att hålla i ordning allt. Men härligt också, såklart. Megahärligt.

I växthuset är det tomater och gurka på g. Där inne kan man sitta under kyligare kvällar och äta middag. Det är min pappa som gör växthusen, Sweden green house. Själv kan jag inte hålla växter vid liv mer än några månader :-)))

Träskor mot grusgång = mammaljud.

Sander, Eloise och jag har ju samma pappa men olika mammor, men pappa och mamma bor en kvarts promenad från varandra. Så när jag umgås med Eloise och Sander brukar jag passa på att gå dit en sväng.

Fick rabarber från landet!

Eloise som så ofta kryper upp i min famn och säger på sin svengelska: Jag har missat dig.

Sen fick vi titta på medan min mammas man Calle drejade.

Han beskickar, drejar, sätter ugnar, paketerar, glaserar och fixar och donar hela dagarna. Jag tänker ofta på det, att oavsett hur bra det går, hur många restauranger som vill köpa hans keramik, så måste han fortfarande sitta böjd över drejskivan varje dag. Han kan inte producera mer bara för att efterfrågan höjs. Ingenting är gjutet eller maskingjort, allt görs för hand, och det är slitsamt och vackert.

Han skriver bra Calle, och för ett tag sedan skrev han ett blogginlägg på sin hemsida om att prissätta hantverk: Är koppen dyr?.

Han har sin keramikverkstad i husets källare. Eftersom både mamma och Calle jobbar hemifrån är halva huset arbetsyta.

Vi gick upp för att fika. Barnen kastade duplo runtomkring sig och jag och mamma fick prata högt för att höra vad den andra sa.

När det blev middagstid tog jag barnen med mig och begav mig till pappas hus. Lite senare kom Isak också. Pappas katt har fått ungar!

Älskar hur den här kattungen liksom sticker ut huvudet över sitt syskons kropp så att man tror att den har en randig kropp och ett svartvitt ansikte.

:’)

14 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar