Annons
Annons


Var jag finner inspiration till kläder, hur jag koncentrerar mig när jag skriver och tips för att resa i grupp.


FLORA! Kan vi inte prata mer om kläder? Du har alltid så sjukt snygga kläder och därför är jag så himla nyfiken. Vart köper du kläder oftast? Hur hittar du så fina kläder? Alltså är det på internet, bloggar, instagram??? Tycker liksom det är omöjligt att hitta plagg som jag verkligen vill ha. 
+ det jag undrar mest: hur gör du för att skjortor inte knölar sig i ryggen? Älskar att ha linneskjorta men tycker det blir så fult när det blir som en bula där bak :'(

Annons

TACK! Jag köper de flesta av mina kläder på & Other Stories, Weekday och Monki. Som bloggare får man också komma till PR-byråer ibland och välja kläder från nya kollektioner som ska komma ut i press, eller så skickar de ut kläder. Så lyrrigt. Det gör ju att jag automatiskt får en ”uppdaterad” stil, även om jag såklart också har mina egna smakpreferenser. Älskarrrr kläder.

Jag följer ett gäng modepersoner på Instagram (gillar exempelvis fannyekstrand, violabergstrom, hannastefansson, uzypaws, beahansson och fashionwithfaith) som jag blir fett inspirerad av, och så har jag många stylish vänner. Och så hänger jag på Pinterest en del.

Menar du att skjortan blir skrynklig? Jag tycker att det är fint 🙂 Jag gör inget för att undvika det!

Do you have the recipe for the first meal pictured in your last post? (bilden ovanför)

Yrsa made this lunch. It’s patties made out of cauliflower and white beans (these ones from Coop, they are really good actually) and a salad made out of bulgur, olives, peach, arugula, bell pepper, red onion and pumpkin seeds. And ajvar (red pepper relish) on the side!

Hej!! Detta är helt off topic men vad gör jag med en halv burk oatly grädde? Är ej vegan ännu och lagar knappt mat då jag bor hemma hahaha, tips?!!!!

Alltså en halv tetra iMat matlagningsgrädde? Du använder den på precis samma sätt som du skulle använt vanlig grädde, dvs i pastasåser, grytor och soppor! Det är det som är det fiffiga med havre- och sojaprodukter, de kan användas på samma vis som sina animaliska kusiner, och därför kan man lätt veganisera nästan vilket recept som helst!

Jag åker iväg på min första större resa med enbart kompisar i slutet av veckan. Vissa jag känner bra, två jag knappt känner. Skulle därför vara kul med tips om hur man reser med kompisar, iom att det ju är något du ofta gör! Hur håller man sams, exempelvis! 

Wow vad kul! Jag tycker att det brukar vara bra att prata ihop sig lite innan. Typ säga ”det är okej att vi delar upp oss ibland” och kanske hinta om man är trött och asocial på morgonen eller typ har lågt blodsockerfall. Då vet folk det liksom. Om man vill så kan man dela upp dagarna så att varje person har huvudansvar för en dag/kväll. Med mat+aktivitet. Jag tycker också att det är roligt att spela spel, typ plump eller yatzy.

I allmänhet tycker jag att folk håller sams. Det är klart att det kan uppstå irritation, men bråk blir det ju sällan. Om det skulle bli problem får man välja sina strider och vara villig att kompromissa. En annan grej som jag tycker är skitviktig är att bryta toalettstigmat! Alltså att man ba ”nu går jag och skiter, ses om en stund”. För finns det något värre än att inte våga göra det på en hel resa? Alla kommer tacka dig för det. Hehe.

Var lyhörd, fråga hur dina vänner mår, vad de funderar på. Hjälp till och ta initiativ, säg inte ”spelar ingen roll” när någon frågar vad ni ska hitta på, för det är alltid roligare med förslag. Jag tycker man märker tydligt när folk anstränger sig för att det ska vara härlig bjussig stämning.  Men om du behöver space – våga dra dig undan.

Apptips: Splitwise för att skriva in sina utgifter (den håller koll på vem som har betalad vad och räknar ut vem som är skyldig vem pengar).

Ha så himla kul <3

Hej fina Flora! Tack för en favvoblogg. En fråga, har du någon/några drömresor? Gärna så specifikt som möjligt. Exempel: inte bara ”Indien” utan typ: åka tåg i Indien eller gå Incaleden i Peru eller vandra i Norges Telemark eller vad som liksom. Puss <3

Tack för att du läser <3 Jag har inga suuuperspecifika drömresor just nu, men jag skulle gärna åka till San Sebastian och käka mat, vandra i Norge/Lofoten, åka på sån där svinlyxig kryssning i Västindien eller Maldiverna, åka snabbtåg genom Japan och bila genom Europa i husbil. Du som läser, vad har du för drömresor?

Ser att du läser ”jag ger dig solen”. Vad tycker du om den?

Stämmer! Jag ger den 3 av 5 i betyg. Hade nog älskat den när jag var lite yngre, nu tycker jag att den var lite för mycket, lite för överdramatisk och inte särskilt trovärdig. Men som sagt, ett yngre jag hade slukat den med hull och hår. Kan se storheten i den. Hon är bra på dramaturgi och sorg, Jandy Nelson.

Heej hahah jag kom på att ställa frågan ”hur lyckas du koncentrera dig på skrivande när hjärnan bara vandrar iväg och vill inte alls koncentrera sig”, och när jag kom till bloggen för att ställa frågan så är början av nyaste inlägget att du har tagit bort facebookappen hahah. Men har du andra tips? Typ hur gör man för att inte kolla Facebook på datorn då, när man ändå måste lite in på vissa sidor (iofs finns ju appar som Freedom, som jag älllskar, men kan ju inte blocka hela internet och kattvideosar kan man ju hitta var som helst i värsta stunder)? Eller hur får man sig att bara sitta i stolen och skriva, istället för att börja städa rummet eller göra alla andra saker man annars skjuter upp? Iofs försöker jag inte skriva något skönlitterärt utan undrar för studiernas skull. Men trots att du uppenbarligen älskar att skriva, får du ibland bara tvinga dig till att skriva pga. att det finns ett förlag som väntar (?) på text från dig?

Hej! För att hålla koncentrationen använder jag SelfControl som gör att man kan blockera utvalda internetsidor under en bestämd tid. Då blockar jag helt enkelt facebook, mail och annat som kan störa. Och så brukar jag lägga från mig telefonen i ett annat rum. Men det är klart att jag ändå hamnar på typ Therese Lindgrens youtubekanal ibland, eller bingetittar på glassiga bikinitjejer som filmar med drönare på Maldiverna.

För att jag ska få ordentlig skrivro måste jag ha ett par dagar på mig för att ”komma in i lunket”. Jag jobbar undan grejer innan, sätter mailen på out of office och fokuserar nästan enbart på skriveriet. Och ja, nästan varannan gång jag ska skriva så måste jag tvinga mig själv. Då säger jag till mig själv med min strängaste röst (eller ber Yrsa säga till mig med sin strängaste röst) att det är dags att jobba. Och så kör jag. I Lissabon försökte jag skriva 2 sidor om dagen. Under en period för några veckor sedan skrev jag 500 ord om dagen. Det piskar mig lite. Detta kanske går att applicera på studier? Att helt enkelt dela upp sitt övergripande projekt i mindre beståndsdelar.

Jag har kontakt med min förläggare på Bonnier Carlsen, hon har läst en del av manuset och tyckt om det, men vi har inte skrivit kontrakt, och jag har inga deadlines. Så det är alltså inte säkert att min nästa bok blir utgiven, de måste läsa den först. Rimligt.

4 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar