Annons
Annons


Söndag med vuxenlunch och pensionärsaktiviteter


Hej och välkommen till min söndag. Den började med frulle i sängen och ett avsnitt Master of None (det näst sista på säsong två – herreGUD vad intense och bra), och sedan drog jag på mig kläder (från H&M om någon undrar) och gick ut i den fuktiga augustiluften.

Annons

Jag och Isak åkte till Myrorna Ropsten och kollade på grejor. Men här är efteråt, när vi promenerade Swedenborgsgatan fram i jakt på mat. Kolla vad sorgset paraply Isak hade, det liksom slokade över honom.

Vi hade köpt en styckad människa som vi turades om att bära.

Sen käkade vi lunch på Kalf & Hansen vid Mariatorget. Jag tog ugnsrostade grönsaker med vegetariska frikadeller (de innehöll typ svarta bönor, potatis, rostad lök, kokos, rosmarin, zest och solroskärnor – this is for all of you matlagningsintresserade out there) och rabarberchutney (!).

Isak tog smørrebrød, för det hade vi crejvat hela dagen. Med fiskfrikadeller på.

Och kombucha till det! Älskare. Med ingefära i. När vi valde lunchställe sa jag till Isak att jag ville känna mig lyxig, som en medelålders reklamare. Det gjorde jag.

Sen åkte vi hem till honom. Jag låg på soffan och gnydde mest, har fortfarande uvi, medan Isak fixade och grejade hemma.

Jag-råkade-dra-av-en-kvist-minen.

Här ser ni lite av mattan som vi köpte på Myrorna. Gräsgrön och enorm.

Resten av eftermiddagen så åt jag godis och läste bok och scrollade telefonen. Och så såg vi klart Master of None. ÄLSKAR den serien. Alla måste se. En sån fantastisk blandning mellan humor och allvar, lekfullhet och igenkänning.

Vi hade köpt ett 500-bitars pussel på Myrorna så det började vi lägga. Det är en aktivitet som jag länge har tänkt att jag skulle må bra av, konkret problemlösning som ger belöningskänslor hela tiden, och som får ta tid.

Så vi lyssnade på dokumentär och pusslade. Det är så tillfredställande att kunna länka samman en ö av pusselbitar till en annan, och se hur bilden växer fram. Det var på riktigt svårt att sluta.

Sen åt vi middag. Ångkokade edamamebönor och dumplings (finns helt okej veganska i frysdisken på coop för 39 spänn) som fick en krispig undersida.

Snabbmat som känn lyrrig i sin enkelhet.

Sen började vi titta på Ozark. Uäh. Ångest.

Hur var din helg?

18 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar