Annons
Annons


Veckans planer (bokmässan), bra teveserier & en stor gul färja


Lyxen att vakna 9.30 av sig själv en måndag!! Idag ska vi åka hem från Tjurpannan. Vill helst inte.

Veckans lista kombineras denna gång med bilder från min fredag med min storebror och hans familj. Älskade ungar.

Annons

Veckans läsning:

Skäl av Emma Holm och några texter av skrivande vänner som ska få respons!

Veckans teveserie:

Sista avsnittet The Sinner, Tro hopp & kärlek, Kalles sex liv och Veep!

Veckans speciella jobb:

Det enda som på fredag klockan 12:20 medverkar jag på ett seminarium på bokmässan. Vore så roligt om någon av er ville komma förbi!

Beskrivningen lyder: Hur kan vi prata om jämställdhet, mänskliga rättigheter och ömsesidig respekt mellan könen med våra elever och ungdomar? Agenda 2030 och de17 globala målen för hållbar utveckling sätter ramverket för den globala utvecklingen under de kommande 13 åren. Till skillnad från millenniemålen har de globala målen ett tydligt jämställdhetsperspektiv. Det femte målet handlar om att världen ska nå jämställdhet mellan könen till år 2030. Vi behöver alla ta ansvar. Hur kan vi prata om jämställdhet, mänskliga rättigheter och ömsesidig respekt mellan könen med våra elever och ungdomar? Det här seminariet utgår från Svenska FN-förbundets lärarhandledning till Chimamanda Ngozi Adichies bok ”Alla borde vara feminister”.

Veckans planer utanför jobbet:

Jag ska till psykologen, volontära på Berättarministeriet och bruncha. Samt packa inför min Hälsinglandsvistelse. Och!! Städa. Min lägenhet ska bli så jäkla fin och utrensad har jag bestämt.

Veckans middagar:

Ska käka på restaurang med mitt och Fridas gamla poddteam från Radioplay i morgon, på torsdag ska jag äta med Hanna och Moa och på söndag har jag domderat en middag med min familj.

Veckans väder:

16 grader! Sol!

Veckans skrivande:

Tror ni att jag kan fortsätta med 500 ord om dagen? Vore ju strålande. Men egentligen behöver jag läsa och redigera det jag redan skrivit, inte peppra på med nytt.

Veckans blogginlägg:

En jättefin intervju, om en ny taklampa, svar på era frågor, fina höstiga tröjor och lite tankar om den kommande månaden. Nåt du längtar efter att läsa om?

10 kommentarer till “Veckans planer (bokmässan), bra teveserier & en stor gul färja”

 1. Längtar att läsa om mat. Alltså om mat i detaljer. Typ ett foto i timmen – matverisionen. Så du tar kort på allt du äter under en hel dag, eller gärna flera dagar 😀 Med mellis och allt där emellan de ”fina” måltiderna. Det är så himla härligt när det känns som man är där med dig, i vardagen, oavsett om det är lyxigt eller inte. Samt, som jag önskat innan, vill jag gärna veta mer om dina godis- och snackspreferenser!

  Pussssss! Ha en bra vecka

 2. Jag längtar efter inlägg om mode (du har ju alltid SÅ fina kläder), veganska recept och Stockholms-tips eftersom att jag åker dit vid två tillfällen kommande veckorna. Kramar!

 3. Hej! Tänkte om du kunde ge nåt tips till att hitta tillbaka till en inre harmoni, grundlycka och tillfredsställelse? Har tappat bort den för cirka 2, år sen mer eller mindre. Då började livet bli jobbigt. Ska prata med en psykolog om detta i november men skulle va sjukt tacksamt om du kunde ge lite tips och råd <3 här är ett axplock av vad jag tänker prata med psykologen om: hade dödsångest efter min mosters död, en tid efter det gick över fick jag identitetskris deluxe och var sjukt förvirrad och snurrig över hela "vem är jag, hur uppfattas jag" grejen, och dessutom fick jag mitt hjärta krossat i somras. Vill bara ha tillbaka min energi, den glada och harmoniska jag! Livet går ju upp och ner men 2,5 år har fan varit tufft. Har inte vågat prata om det knappt heller förrän nu.. kram på dig finis! (Kan man va anonym?)

 4. Hej! Svarade nyligen på en sådan fråga 🙂

  Ahhh vad roligt med studenten! Alltså det beror ju helt på ekonomin, men här är några grejer som vore roliga att göra:
  Resa runt i Centralamerika och/eller Sydamerika.
  Åka till Japan. Till Tokyo och därifrån snabbtåg till något område med mycket berg och natur mmmm.
  Bo i en europeisk stad ett tag.
  Jobba på fjällstation en säsong.
  Plugga skrivande på folkhögskola.
  Plugga på Röda korsets folkhögskola. Genus & mänskliga rättigheter eller Asyl & migration i praktiken.
  Gå en kommunikation- och/eller designskola. Typ Berghs, Beckmans, Forsbergs eller Hyper Island.

  Kram!! ha så kul <3

 5. Hej Flora! Har funderat över årets bokmässa gällande nya tiders monter och nazistdemonstrationen som ska hållas under dagarna. Hur tänkte du när du valde att inte bojkotta mässan så som många andra författare gjort? Hur ser du på händelserna i samband med mässan?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar