Annons
Annons


Under huden + frågestund om acne


Hej och god morgon!

Jag har glömt säga: För ett par veckor sedan gästade jag podcasten Under huden med Kakan Hermansson. Vi pratade förstås om acne, och hur jag fick bot på den (till viss del, i alla fall). Och om självkritik och skrivande. Det blev ett fint avsnitt tycker jag. Lyssna här eller i din podcastapp!

Annons

 

Jag är inte så jättespecifik i vilka produkter jag använder, så om du har några frågor gällande acne och hudvård så får du gärna ställa dem här nedan, så kan jag svara på dem i ett separat inlägg. Kan väl bli bra?

<3

12 kommentarer till “Under huden + frågestund om acne”

 1. Hur fick du modet att söka hjälp?

  Jag har det väldigt jobbigt med min ance, mycket utbrott, stora bölder och mycket smärta.
  Min storebror hade mycket värre acne än mig, han hjälp och år massa medicin. Så fort jag tagit upp min oro med min mamma har hon sagt att det är inte lika illa som min bror hade det.

  Detta har fått mig att inte gå och söka hjälp för jag tänker att det är inte så farligt alls. Trots att jag mår väldigt dåligt av det. Vet heller inte vart man isåfall ska vända sig.

  1. Jag tycker du ska söka hjälp ändå. Min acne var väldigt mild men fick mig ändå att må skit för den gjorde ont och kände mig aldrig bekväm.

   Vanlig vårdcentral går bra. Var en så snäll läkare där som hjälpte mig med antibiotika och krämer. Han tyckte inte min akne var så farlig men jag grät och sa att jag mådde så psykiskt dåligt av den.

   Sen började jag med p-piller igen för det var tyvärr det som hjälpte bäst. Piller ger mig andra trista biverkningar men för mig är det värt det, att vakna på morgonen och inte börja störtböla när en ser sig i spegeln. Lycka till!

  2. Det spelar ingen roll om din acne ”inte är lika illa” som din brors. Allt är relativt liksom! Om inte han hade funnits, vem hade din mamma jämfört med då? Om du mår dåligt över det så kan du få hjälp! <3

 2. Blev din acne värre i början av behandlingen med Acnatac? Funderar på att börja en behandling och är rädd för att få fler ärr osvosv. Kram<3

 3. Hej

  Är jag väldigt naiv som tänker att dagens produkthyllor är fulla av skit och onödigheter som skapar fler beroenden och allergier/överkänsligheter än vackra hudar och hårsvall. Jag har under senaste åren rensat ut typ alla produkter jag äger, främst skönhetsgrejer men också livsmedel och prylar. Mina ”hud- och hårvårdsprodukter” idag består av typ oljor och nån handgjort ekotvål.
  Företagsstrategin att det numera behövs produkter för att komplettera andra produkter för resultat- den ser jag rakt igenom! Jag är nyfiken på hur branschen bemöter denna medvetenhet (?) bland konsumenter, och vad missar man, tänker jag, som tror att allt kan lösas genom lite olivolja… Mvh reko

  1. Hmm!! Jag kan hålla med om att det finns för MYCKET produkter, men om man har haft mycket acne så går det inte att tänka att allt kan lösas med olivolja 🙂 Cause it aint true!

  2. A, jag förstår tanken men jag har haft jättedålig hy och prövade till exempel OCM ett längre tag, men det fungerade inte för mig. Jättebra för alla som det fungerar för såklart, men allt går inte alltid att lösa med naturliga produkter!

 4. Har du behandlats med acnatac fler gånger än en? Har använt det i en period och fick bra resultat, men är tveksam på att påbörja en ny. Min acne har dock kommit tillbaka nu efter flera månader som så gott som acne fri. Vore jätte tacksam för svar och tack för en himla härlig blogg!

 5. Du satte helt ord på det som jag försökt få fram till folk i min närhet, såfort vi diskuterar mjölkindustrin och hur den är ihopkopplad till köttindustrin. Jag tror att det sker en liten revolution atm där människor börjar öppna upp sig lite mer för köttfria/mjölkfria alternativ, men har fått motargumentet att Oatly (som exempel) i lika hög grad också marknadsför sina produkter på ett liknade sätt som mjölkprodukter. Finns ingen väg ut ur det på något sätt, många vägrar lyssna och inse fakta..

 6. vilka produkter använder du för ditt ansikte nu? inte lyssnat på podden än, ska göra imorgon så om du nämner det där behöver du inte svara på denna kommentar hehe.

  min acne gör att jag isolerar mig. träffar knappt kompisar längre pga vill låta min hy vila från smink och allt sånt på helgerna, samtidigt som jag inte vill visa mig utan smink för någon = går runt osminkad ensam hemma. detta funkar ju inte. men trivs verkligen inte i smink så vill bara få fin hy:(. hur tänker du ang. att isolera sig när man mår dåligt för något? vill bara kunna träffa mina vänner utan att behöva tänka på att sätta mig så den kind som för tillfället är värst inte är i ljuset.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar