Annons
Annons


Skönhetsfavoriter & hudvårdsrutin


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Jag tänker att de produkter man tar med sig på en resa ofta är de produkter som faktiskt är ens egentliga favoriter. Många av dem har ni sett förut, för de är mina ständiga följeslagare.

Hepp hepp! Här kommer mina mest älskade produkter just nu; de jag använder här i Hälsingland.

Annons

Det första jag gör i min *hudvårdsrutin* är att rengöra ansikte och hals med micellärt vatten (Ansiktsrengöringar med micellära partiklar sägs dra till sig orenheter, sminkrester och smuts från hudytan genom en svag magnetisk effekt). Micellar Cleansing Water från Garnier är billigt och gör jobbet.

Sedan tvättar jag ansiktet med Dermalogica Special Cleansing Gel.

Efter det smörjer jag in mig med en riktigt återfuktande kräm. Jag råkade glömma min vanliga kräm hemma (just nu Propyless eller denna från Nuxe) så jag var tvungen att köpa en ny på Ica. När jag googlar verkar den dock ha utgått? Nåväl.

Två gånger i veckan använder jag Pumpkin Enzyme Mask från Peter Thomas Roth. Den innehåller AHA-syra som peelar huden kemiskt och tar bort döda hudceller, och så luktar den svingott av pumpa och kanel. Älskarrr den här.

Då tvättar jag först ansiktet, sedan applicerar jag masken med fuktiga fingrar (den innehåller små korn så jag brukar göra cirkelrörelser med fingrarna för att försiktigt peela huden) och sedan låter jag den verka i typ 20 minuter. Därefter sköljer jag av den och smörjer in mig med hudkräm.

Jag pallade inte släpa med mig en parfymflaska så jag tog bara med mig Moroccan Tea Body Mist från & Other Stories. Alla deras mists är så härliga och prisvärda.

Den deoderant som jag har använt i ÅR OCH DAR är denna från Tom’s of Main med doft av citrongräs. Jag köpte den här på Wholefoods i San Francisco i februari och den räcker fortfarande. Finns att köpa på exempelvis på iHerb.

Och här är min bästa hudkräm som jag snålar med. Eau d’orange verte Body Lotion från Hermés. Doftar så sinnessjukt gott. Finns bland annat på Åhléns.

Dessa flaskor känner ni nog också igen by now. Det är schampo och balsam från Kevin Murphy i serien Hydrate. Mitt hår blir så himla mjukt och skönt av dem.

Det var alles! Vad har du för favoriter?

8 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar