Annons
Annons


Skönhetsfavoriter & hudvårdsrutin


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Jag tänker att de produkter man tar med sig på en resa ofta är de produkter som faktiskt är ens egentliga favoriter. Många av dem har ni sett förut, för de är mina ständiga följeslagare.

Hepp hepp! Här kommer mina mest älskade produkter just nu; de jag använder här i Hälsingland.

Annons

Det första jag gör i min *hudvårdsrutin* är att rengöra ansikte och hals med micellärt vatten (Ansiktsrengöringar med micellära partiklar sägs dra till sig orenheter, sminkrester och smuts från hudytan genom en svag magnetisk effekt). Micellar Cleansing Water från Garnier (reklamlänk via Apprl) är billigt och gör jobbet.

Sedan tvättar jag ansiktet med Dermalogica Special Cleansing Gel. (reklamlänk via Apprl)

Efter det smörjer jag in mig med en riktigt återfuktande kräm. Jag råkade glömma min vanliga kräm hemma (just nu Propyless eller denna från Nuxe (reklamlänk via Apprl) ) så jag var tvungen att köpa en ny på Ica. När jag googlar verkar den dock ha utgått? Nåväl.

Två gånger i veckan använder jag Pumpkin Enzyme Mask från Peter Thomas Roth (reklamlänk via Apprl) . Den innehåller AHA-syra som peelar huden kemiskt och tar bort döda hudceller, och så luktar den svingott av pumpa och kanel. Älskarrr den här.

Då tvättar jag först ansiktet, sedan applicerar jag masken med fuktiga fingrar (den innehåller små korn så jag brukar göra cirkelrörelser med fingrarna för att försiktigt peela huden) och sedan låter jag den verka i typ 20 minuter. Därefter sköljer jag av den och smörjer in mig med hudkräm.

Jag pallade inte släpa med mig en parfymflaska så jag tog bara med mig Moroccan Tea Body Mist från & Other Stories (reklamlänk via Apprl) . Alla deras mists är så härliga och prisvärda.

Den deoderant som jag har använt i ÅR OCH DAR är denna från Tom’s of Main med doft av citrongräs. Jag köpte den här på Wholefoods i San Francisco i februari och den räcker fortfarande. Finns att köpa på exempelvis på iHerb.

Och här är min bästa hudkräm som jag snålar med. Eau d’orange verte Body Lotion från Hermés. Doftar så sinnessjukt gott. Finns bland annat på Åhléns.

Dessa flaskor känner ni nog också igen by now. Det är schampo och balsam från Kevin Murphy i serien Hydrate (reklamlänk via Apprl) . Mitt hår blir så himla mjukt och skönt av dem.

Det var alles! Vad har du för favoriter?

8 kommentarer till “Skönhetsfavoriter & hudvårdsrutin”

 1. Har velat testa den där deon länge, men har inte blivit av att beställa. Många naturliga deos funkar inte för mig, men den där har jag hört gott om!

 2. Åh älskar dessa inlägg <3 Undrar förresten hur du tänker kring att handla cruelty free eller ej vad gäller skönhetsgrejs?

 3. asså oj blev lite rädd nu, kan man verkligen ha på peter thomas roth masken sådär länge??? står ju på burken att det är 3-7 minuter som är rekommenderad tid? jag kör alltid 7!

  1. Jag kör också Max 7, absolut inte längre pga svinstark och så lätt att överexfoliera. Plus följer Kakans direktiv!

 4. Älskar också första tipset från Garnier! Använder everyday! Kan tipsa om mina tre bästa produkter nu till vintern då man som oftast blir torrare och glåmigare (älskar detta ord btw).

  1. Ansiktskrämen ”Egyptian Magic”, sett att de börjat sälja den på & Other Stories precis. En 90-talsfavorit tydligen som verkligen funkar. Kan verkligen rekommendera. Bra för alla hudtyper, lindrar finnar/acne och ger sjukt mkt lyster! Tips tips.

  2. Mitt hår blir lätt platt och tråkigt på vintern och det känns som det växer så himla segt i brist på solljus. Hästshampoot Mane n Tale gör håret så himla tjockt och gör att det växer snabbt även på vintern. Låter kanske knäppt men vet många som använder det och det har även skrivits mkt om det. Extra gulligt att det även är två galloperande ponys på flaskan <3

  3. Setting Spray från Mac. Så himla skön att spraya på före eller efter man lagt smink. Luktar typ gurka, gör att sminket håller bättre och ger supermycket fukt och lyster. Ligger på 170 spänn om jag minns rätt men har haft min snart ett år och fortfarande kvar i den. Bästa att dra på om man är bakis dessutom, känner mig alltid som en klassiskt "härlig" person efter.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar