ANNONSSAMARBETE MED BOOKBEAT

5 ljudböcker om unga vuxna


Just nu klämmer ju ungefär en ljudbok i veckan, så nu tänkte jag att det var på tiden att dela med mig av några tips. Alla handlar om unga vuxna.

The Embassy of Cambodia av Zadie Smith

Fatou är en ung kvinna från Elfenbenskusten, som numer bor i London och  är barnflicka hos en rik familj. Varje morgon går hon förbi Kambodjas ambassad, där det spelas badminton bakom muren. En kortroman om kärlek. Om religion, klass och flykt. Och om de små sakerna i det stora livet.

En timmes njutning.

När hundarna kommer av Jessica Schiefauer.

Boken handlar om tonåringarna Ester och Isak som träffas en kväll vid sjön. Efter det är de oskiljaktiga. Eller, i alla fall om Ester får bestämma. Kärleken tippar liksom hela tiden åt hennes håll, hon blir alltmer beroende av honom. Den första kärleken är så överväldigande. Livsfarlig.

Parallellt får vi följa Isaks lillebror Anton, som blir alltmer indragen i en värld av hakkors, tunga kängor och ett hat som glöder och pyr. Den nynazistiska gruppen skrämmer och gäckar honom. Anton vet: Han vill vara med. När hundarna kommer handlar om kärleken och maktbalansen i det första förhållandet, om att vilja höra till. Och om att sörja någon som inte är död. En känslostark och väldigt relevant historia.

Sköldpaddor hela vägen ner av John Green

Idag kommer John Greens senaste roman som ljudbok! Den har jag inte lyssnat på än, men tänkte att det kunde vara kul att tipsa om den ändå. Jag var sjutton när jag läste John Greens förra bok, så det ska bli så kul att se om jag fortfarande gillar hans sätt att skriva.

”Aza Holmes är egentligen aldrig särskilt intresserad av att ge sig in i jakten på den försvunna miljardären Pickett som jagas av FBI. Men 100 000 dollar i belöning gör att Daisy – hennes bästa och fullständigt orädda vän – har andra planer. Tillsammans navigerar de både det korta avståndet över floden och de avgrundsdjup som skiljer dem från Picketts egendom. En berättelse om längtan, drömmar och ständigt snurrande tvångstankar.”

Klämmer in min bok också! För den hamnar ju inom samma kategori och jag tycker att Philomène Grandin läser in den så fint. Hoppas du gillar! Kopierade denna korta beskrivning av boken från användaren Ella Ek (<3) på Goodreads:

”så jäkla fin och verklighetsnära bok om hur man vårdar relationer och orkar med att ta av sig själv för att stötta de man älskar. kändes så himla realistiskt och humant på något sätt”

Flickorna av Emma Cline

Flickorna utspelar sig i Kalifornien 1969. Evie Boyd får syn på några tjejer som letar mat i soptunnorna. Det är någonting med dem, en känsla av frihet. Evie följer med dem till ranchen, där de, i ledning av den karismatiske Russell, bildar en stor hängiven familj. Romanen är löst baserad på historien om Charles Manson och morden som han fick sina kvinnliga följeslagare att utföra åt honom på 60-talet. En väldigt stark skildring av makt och tjejers utsatthet, men också oerhörda kraft.

? Vill du prova BookBeat gratis? Genom att ange koden flora på bookbeat.se/flora, så får du 1 prova på-månad. Du laddar sedan ner appen till telefonen. Gäller nya medlemmar!


Här är tidigare ljudbokstips:

Mars: En droppe midnatt av Jason Timbuktu Diakité
April: Pojkarna av Jessica Schiefauer
Maj: Priset på vatten i Finistére av Bodil Malmsten
Juni: Hennes nya namn av Elena Ferrante
Juli: De fördrivna av Negar Naseh.
Augusti: Mig äger ingen av Åsa Linderborg

Annonssamarbete med BookBeat.

Kommentarer till “5 ljudböcker om unga vuxna”

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Laddar