Annons
Annons


Frågor & svar om mörkerrädsla, snus, bloggtrix & fina ryggsäckar


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Min familj har en stuga på ett berg i en liten liten by i skogsbrynet. För varje gång jag är där, desto mer känner jag att jag aldrig vill åka hem till stan igen, och jag har tack vare distansstudier kunnat vara där ganska mycket själv nu under hösten och carpat årstiden med gulnande löv och frostbitna morgnar. Det enda problemet är att när det blir mörkt (vilket sker sjukt tidigt nu) blir jag helt låst och skitskraj för mördare och galningar och otäckheter. Jag sover med en morakniv under kudden och tassar runt med alla gardiner fördragna för att jag känner mig så iakttagen. Hur sjutton klarade du dig de nätter du var ensam i Hälsingehuset? Hur gör man för att inte lyssna på helspänn så fort det gamla huset knäpper eller tycka sig se saker i ögonvrån hela tiden? Jag hade inga problem i somras när det var ljust, och jag brukar inte vara mörkrädd annars, men det är något med att vara ensam i ett hus som är ruskigt. Har du några knep? Vill ju vara där så mycket det går och inte begränsas av min egen harighet! Kram kram kram

Annons

Har fått SÅ många frågor om hur jag klarade av att bo ensam i ett hus i skogen en månad. Och saken är den att jag kan styra mina tankar ganska bra. Om jag jagar upp mig själv så kan jag liksom vifta bort tankarna. Jag släpper inte IN mörkerrädslan. Vägrar att lyssna på tankarna som säger ”vad var det där för ljud?”, ”tänk om någon tittar på mig genom fönstret” osv. De första dagarna är jag oftast ganska rädd och ängslig, men det brukar gå över ganska fort. Som med allt man är rädd för så gäller det att exponera sig för rädslan för att övervinna den. Så träning! Konkreta grejer jag gör innan jag ska sova är att läsa (för att komma ner i varv) och stänga dörrar och avgränsa boytan liksom. Och prata i telefon med folk om kvällarna! Hålla sig sysselsatt liksom. DU KLARAR DET.

Haha hur kommer det sig att Linn har på sig olika kläder där ”efter lunch”?

Haha så uppmärksamt av dig! Jo surruvettu: Ibland får man klippa och klistra som bloggare. Inte för att ljuga, utan för att man ibland saknar bilder från en viss händelse. Då kan man infoga en bild från ett annat tillfälle som får symbolisera det. Och i det här fallet hade jag en bunt bilder på Linn och Josefin som va så himla fina, men som inte hade publicerats än. Smart va!

Hej Floris! Tack för en alltid så välskriven, intressant och nära blogg. Jag har en weird fråga!! Hur börjar en snusa? Jag är sugen på att snusa då och då, typ ta en prilla nån gång i månaden för att kunna unna sig nåt gott ? Jag har aldrig snusat innan och röker väldigt sällan. Hur går man tillväga?! Kräktes du första gången? Ja det va dagens lilla fråga hehe. Kram till dig och välkommen tillbaks till storstan!

Haha så gullig fråga. Nej jag kräktes inte, men kan tänka mig att jag blev snurrig. Snusade nog första gången på högstadiet. De senaste åren har jag ~festsnusat~ men det är inte förrän det senaste året som jag har börjat snusa dagligen. Jag vill ej rekommendera dig att BÖRJA snusa, eftersom månadsprillan antagligen kommer utvecklas till veckoprillan och sedan dagsprillan och sedan timprillan. Alltså fine, det är en svinhärlig grej, men jag hatar verkligen att vara beroende av något. Kanske är ett präktigt svar, men så är det. Det är SVINGOTT. Men det är också störigt att känna sig seg och märklig och absig när jag inte har en dosa snus. Tack för orden och puss och hej!

Flora! Skulle du kunna tänka dig att bo på landet permanent, eller är Sthlm enda tänkbara möjliga för dig just nu (och framöver)? har varit himla mysigt att följa dig på landet iaf! puss <3

Just nu vill jag gärna bo i stan, men jag kan absolut se att jag skulle kunna bo på landet i framtiden. Gärna i närheten av en stad dock. Och inte alltför långt ifrån mina vänner och min familj. Vad fint att du tycker det!

Vänta va, har du Peter Thomas Roth-masken (reklamlänk via Apprl) på riktigt i ansiktet i 20 min? Rekommendationen är 3-7 min tror jag. Haha är bara chockad då jag tycker den är ganska rivig och effektiv efter bara någon minut!

Hehehe… Hade HELT glömt bort att det stod så på baksidan. Men som tur är verkar min hud helt okej efter 20 minuter! Tror den vänjer sig ganska fort? Har läst om folk som sovit med jättestarka syror…

Hej Flora! Skulle inte du vilja tipsa om snygga och bra väskor som passar om man behöver släpa med sig datorn varje dag. Vad har du för väskor? Kram!

Min vanligaste väska är Isaks ryggsäck från Vagabond (reklamlänk via Apprl) ! Den använder jag nästan dagligen. Ryggsäckar är ju bra i allmänhet tänker jag! Sandqvist, Vagabond, Granit och Fjällräven har toppenryggsäckar. Denna från Wood Wood (reklamlänk via Apprl)  var fin, och denna från Weekday (reklamlänk via Apprl) . PUSS Å KRAM

Kommentarer till “Frågor & svar om mörkerrädsla, snus, bloggtrix & fina ryggsäckar”

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar