Annons
Annons


Frukostmaten jag äter vareviga dag


Jag älskar ju frukost. Frukost får mig att komma upp på morgonen. Att stå och pilla med mackor, mixer och kaffebryggare i köket när synen fortfarande är grumlig och kroppen mjuk och seg är något som jag på rirri njuter av. Är iofs ganska morgonpigg. Men ändå. Jag har gjort det så många gånger att jag hinner bli klar med allt lagom till att kaffet slutar droppa.

Annons

Frukostbrickan ovan, som jag fotade i förrgår, är långt ifrån en ny syn för er. Precis det här motivet har jag fotograferat säkert hundra gånger. Jo. Tjatigt kanske. Men jag kan inte låta bli, det är nästan tvångsmässigt.

Jag tänkte att vi ska gå tillbaka i arkivet och bläddra lite bland den morgenmad som jag har dokumenterat. Jag äter nästan jämt smoothie och mackor. Med en eller två koppar kaffe till.

Standardsmoothien gör jag genom att mixa samman 1 banan, typ 1 dl frysta hallon eller blåbär, 1 msk jordnötssmör, 1 pytteliten skvätt mjölk och lite chiafrön.

Resultatet är en smoothie som till konsistensen blir lite som yoghurt. Den toppar jag med granola eller de frön och nötter jag råkar ha hemma för tillfället. Ibland slänger jag på lite bär, frukt, nötter, tahini/jordnötssmör också.

Till smoothien rostar jag rågbröd som jag häller olivolja på. Sedan mosar jag en avokado och toppar oftast med romanticatomater.

andra advent flora wiström3

Juice och frukt! Gör frukosten festlig! HEJ HELG!

Här är en frulle med avokadomackor och bananpannkakor med bär. Pannkakor steker jag inte på vardagsmorgnar, där går min gräns.

Här är en annan variant med soyghurt, granola och någon slags mangopuré. Till det rostat levain.

barnens underjordiska scen-1

När jag och Isak började ses så åt vi mackor med tartex (smakar typ leverpastej) och smörgåsgurka varje morgon. Om jag äter det nu så tas jag tillbaka till de första skälvande månaderna med en gång.

Yrsa Flora Barcelona5norrgården flora wiström -16s

Chiapudding gillar jag också, för det går att variera i evighet. Ibland har jag kakao i. Ibland kanel eller kardemumma. Alltid en nypa salt och någon god växtmjölk.

Att kombinera smoothie + chia är ett megatips. Jag brukar göra en stor skål chiapudding som får stå i kylen. På så vis går det snabbt att göra mat på morgonen.

flora wiström, chokladsmoothie

Chokladsmoothie! ÄLSKAR! Denna är nog gjord på banan, jordnötssmör, kakao, mjölk och chiafrön.

avokadomackor florasblogg.se

Oatly påmackan i botten och avokado, sesamfrön och koriander på toppen. Succé.

hälsingland flora wistrom-4

I LOVE rostade mackor med jordnötssmör, banan och flingsalt. Speciellt med kaffe till.

isak flora wistrom-1

BRAKFRULLE. Jag och Isak köpte ett toastjärn förra vintern och åt således toasts till frukost, lunch och middag den perioden. Tror dessa mackor innehöll vegansk ost, ajvar, färsk spenat och någon slags vegoskinka.

Äter du frukost? Och vad är din standard i sådana fall?

27 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar