Annons
Annons


Igår på Värmlands bokfestival!


”Hej från Karlstad” skrev jag till bokklubben igår och skickade med den här bilden. Klockan var 11 och jag var fortfarande morgonmosig i kroppen efter tidiga tågtimmar.

Karlstad alltså. Jag gick först fel. Kom hit, stod och tittade ut över vattnet, skickade en till bild till BCB och de svarade med bilder på sina himlar.

Annons

När jag passerade Löfbergs rosteri doftade det kaffe över hela gatan. Jag fick ett DM på instagram där en tjej berättade att Coops bageri låg i samma område förut. Då doftade det nyrostat kaffe och nybakat bröd på samma gång. Wow.

Tillsist kom jag fram till Nöjesfabriken.

För att medverka på Värmlands bokfestival!

I väntan på mitt framträdande fick jag sällskap av Julia Riordan, som skulle hålla föredrag och workshop på festivalen. Vi länsade logen på frukt och blev kompisar på en sekund.

Och så var det dags för mig. Jag svarade på frågor om skrivprocessen och vägen från tanke till färdig bok. Av en tjej i publiken (hej!) fick jag frågan: hur känns det när någon som har läst din bok kontaktar dig?

Jag svarade att det är det allra största. Jag berättade om den person som en gång skickade ett mail och skrev att hon läst Stanna flera gånger om och att hon alltid bär den med sig i väskan.

Det är så ofattbart fint. Det ger mig rysningar.

En tjej född 2004 kom fram och gav mig tre hophäftade A4-sidor där hon skrivit om Stanna, med detta kryss överst. PJUH! Hon bad även om en autograf <33333

Sedan lyssnade jag på Julias framträdande om sin konst. Om att göra det offentliga rummet varmare, få folk att reagera och klä gatorna i poesi. Så inspirerande. Vill också gå på workshop hos henne.

Lunchdags! Jag gick till Zest efter tips från flera personer. Det var gott, men så lite mat? Frågade specifikt om man blir mätt på den och de sa ja absolut! Men nä.

Häromdagen hörde jag att veganska portioner bör vara 25% större än portioner som innehåller animalier, för att man ska få i sig tillräckligt med energi. Obs om man tillsätter nötter och frön och sånt så är det säkert annorlunda. Men i stora drag. Det var ju då EJ denna kan jag meddela.

Men ingen anledning att tjura för kolla vad vackert det är i Karlstad! Jag satte mig på tåget kl 14 och sex timmar senare var jag framme i Malmö. Men mer om det en annan dag.

Tack och hej och trevlig jävla helg <3

7 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar