Annons
Annons


Q&A om vegansk nyårsmat, teveserier, bästa ögonbrynsprodukterna, vinterjackor, att bo särbo och: när behöver man prata med en psykolog?


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Flora! Du som äter veganskt, kan du inte tipsa om helvegetarisk nyårsmeny? Har bjussat på vegetarisk finmiddag tidigare, men då har det alltid resulterat i plockmat (typ libanesisk/ mellanöstern-inspirerat). Visserligen supergott men skulle vilja göra en klassisk trerätters, och har svårt att klura ut en festlig huvudrätt.

Annons

HEJ! Denna kommentar från S var ju toppen:
ugnsbaka en hel kålrot eller ett blomkålshuvud (täckt i smör och kryddor) och skär i tjocka skivor. alternativt hasselbacka en hel kålrot!! servera misomarinerade eller honungsglaserade små hela morötter till. grönkålschips på toppen kanske? nån god sås till såklart. vegansk srirachamajonnär kanske??

Här är en enkel vegansk nyårsmeny som jag satte samman för två år sedan. Nu känns oumph inte fullt så festligt som då, men tänker att marinerad portabellosvamp skulle kunna vara gott!

Har du någon serie bara du kollar på utan Isak? Jag brukar titta på serier när jag lagar mat, diskar, går på toaletten, badar och fixar iordning mig. Jag tar alltså med mig min dator överallt i lägenheten. Brukar göra det när min partner inte är hemma eller när han gör något annat som att game:a sönder. Undrar om det är fler som gör det… typ du och i sånt fall, vad tittar du på? Har bland annat sett om hela Gossip Girl för femte gången, Sex & the city, Paradise hotel (min partner hatar det), The Bachelor, The Leftovers (SÅ BRA, men du kommer märka en sak som är lite irriterande) och nu kollar jag på andra säsongen av American Horror story och är livrädd konstant typ.

Hallå! Jag brukar också ha ”egna” serier som jag följer utan Isak. Just nu tittar jag på Bonde söker fru och The Bachelor. BSF följer han visserligen också, men vi tittar från varsitt håll. Tidigare har det exempelvis varit New Girl, Insecure, Girls, Broad City och Girlboss. Inte för att han inte skulle vilja se dem, men för att vi ligger i ofas. Ps. Ja herre-GUD vad The Leftovers är bra. Blir såå nyfiken på vad du syftar på som ”irriterande” (är på Säsong 1 avsnitt 8). Återstår väl att se!

Hej, hur vet man när man behöver prata med någon? Vart går liksom gränsen? Från att gå runt att tänka på saker som bekymrar en eller att vara lite deprimerad. Till att vara deprimerad/mår dåligt och behöver prata om det. Har tänkte några gånger, att varför ska jag behöva prata med någon? Alla går väl och tänker på saker, det kan inte vara så allvarligt. Men samtidigt har jag mått bättre än vad gör idag och varit gladare samt haft mer energi. Kram gillar din blogg mycket!

Hej! Jag kan inte svara på var gränsen går. Jag har aldrig varit deprimerad vad jag vet, har däremot haft ångest och mått skit i perioder. Jag tror att alla människor skulle behöva prata med en utomstående. En kurator, psykolog, terapeut, rådgivare eller coach. Någon som kan ha ett utifrånperspektiv och som kan ställa de rätta frågorna. Få en att tänka till. Jag skulle också säga att terapi gör att man blir mer analytisk. Både gällande sig själv och andra. Om du känner att du behöver prata med någon så tycker jag att du ska göra det! Vare sig det är skolkuratorn, via vårdcentralen eller en privatmottagning. Vill också tipsa om jourhavandekompis.se, där du kan få stöd via chatten. Kram!!

Va använder du till ögonbrynen nuförtiden?

Jag trådar ögonbrynen då och då på salong och då behöver jag knappt fylla i dem. Men jag brukar använda en ögonbrynspenna från Yves Rocher eller en Fine Liner som är som en tuschpenna från Viva la Diva. Sedan borstar jag upp brynen med ett transparent brow gel från Anastasia.

Har du hittat nån bra singelskugga för contour?

Just nu använder jag den här solpuderduon från Yves Rocher! Funkar bra på mig. Den ena halvan är lite jordigare/gråare i tonen medan den andra är varmare.

Halloj! Jag har en fråga om att vara särbo! Jag har aldrig riktigt varit det, jag och mitt ex blev ihop som sextonåringar och då bodde vi ju förvisso var för sig men hemma hos våra föräldrar så ändå lite skillnad, sen flyttade vi ihop och bodde ihop tills vi gjorde slut. Med min nuvarande kille liksom bara blev det att han ”stannade kvar” när vi träffats tills vi plötsligt bodde ihop i min lägenhet. Nu har vi dock bestämt oss för att bo isär av en massa olika anledningar och jag tycker rent logiskt att det är ett mycket vettigt beslut men min känslomässiga sida vältrar sig, tänk om vi aldrig ses? Tänk om det skapar massa svartsjuka? Kommer vi glida isär?? Osv osv… så jag undrar helt enkelt hur det funkar för dig och Isak? Både känslomässigt och rent praktiskt, typ hur ofta sover ni tillsammans, vad har ni för ”regler” för att komma och gå i den andres lägenhet? Sånt dära. Vore så glad för lite hjälp och riktlinjer ❤️

HEJ! Så jävla vettigt att bo särbo tycker jag. Jag tror att många par skulle behöva det, för att få sitt egna space, kunna hänga mer med kompisar utan att ”störa” den andra och slippa vardagstjafset. Men ofta är det ju svårt av ekonomiska skäl, plus att det går emot normen att först flytta ihop och sedan flytta isär.

Jag och Isak bor inte tillsammans än. Vi sover dock hos varandra nästan varje natt, varannan hos mig och varannan hos honom. På ett ungefär. Vi har nycklar till varandras lägenheter om man skulle kunna komma hem tidigare, men då säger vi till innan. Det tog flera månader innan jag ville ge Isak nycklar, jag tyckte att det kändes olustigt att han skulle kunna vara hos mig utan att jag var där. Så känner jag inte nu, men jag vill ändå helst att han säger till innan. Jag brukar ibland jobba från Isaks lägga, det tycker jag är skönt. Men regler, har vi sådana? Vi stökar inte ner hos varandra, det får man göra hos sig själv. Senast igår pratade inhandling av frukost går jämt ut eftersom vi sover varannan natt, så det swishar vi inte varandra för. Annars tänker jag att ekonomi kan vara värt att prata om? Lycka till! 💓

Hej fina Flora! Kan du inte tipsa om lite snygga och framförallt varma vinterkappor??? xx

SJÄLVKLART! Här kommer åtta tips:

1 / 2 / 3 / 4
5 / 6 / 7 / 8

 

5 kommentarer till “Q&A om vegansk nyårsmat, teveserier, bästa ögonbrynsprodukterna, vinterjackor, att bo särbo och: när behöver man prata med en psykolog?”

  1. mycket klokt svar på det här med att vara särbo! jag skulle säga att ekonomi alltid är en viktigt fråga att ta upp, hur jobbigt det än kan kännas. har en pratat ut och bestämt om det en gång så kan en förhoppningsvis ha det fritt från diskussioner sen, och det är skönt. ett annat tips kanske kan vara att ha ett gemensamt ICA-kort eller motsvarande, som en sätter in lika mycket pengar på och sedan bara handlar på det när en ska äta tillsammans.

    hoppas allt går bra! <3

  2. Flora!! Vart är affischen som jag förmodar är Isaks ifrån?? Den ”Rättvisa åt arbetarne och småfolket”, så snygg och bra :’) <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar