Annons
Annons


Resorna jag gjorde 2017


Varje december brukar jag sammanfatta resorna jag har gjort under det gångna året.

I år har det varit många roadtrips, skrivresor och gruppresor!

I januari åkte jag och Yrsa på skrivcamp till hennes lantställe. Ibland blir jag yr av att tänka på hur länge romanprojekt kan pågå. Att jag nu, ett år senare, sitter och skriver på samma sak som jag skrev på då.

Annons

Hur som helst: Det var några mysiga dagar. Vill minnas att jag fick mycket gjort. Och jag mår bra på den platsen.

I februari gjorde jag och Isak en drömresa. Vi flög till Los Angeles, stannade där i några nätter och bilade sedan längs med kusten upp till San Francisco. Det var jetlag, sexfiliga motorvägar, jordnötssnacks och att behöva stanna bilen för att för första gången säga JAG ÄLSKAR DIG.

Los Angeles till Morro Bay
Morro Bay till Carmel
Big Sur – Santa Cruz – San Francisco

Och några veckor senare åkte jag till Yrsas lantställe med bokklubben igen. Den helgen var att skriksjunga till Krunis (som alltid), upptäcka livefunktionen på Instagram, dricka drinkar i *salongen*, promenera i dimman och skära av en fingertopp (Sara).

I Mars tog jag mitt pick och pack och drog till Lissabon för att stanna där i två månader. Kommer alltid tänka på 2017 som det år då jag halkade runt på gatorna där, lyssnade på Bodil Malmstens böcker, fick nya vänner och lyssnade på grannarna som bråkade i lägenheten ovanför. Skrev mycket gjorde jag också. Omvandlade min ångest till ord.

Och ärligt talat. Lissabon är den finaste staden jag någonsin varit i.

Halvvägs in i min vistelse kom Isak dit och tillsammans reste vi söderut på sandiga vägar. Vi bodde här, på Monte West Coast och badade på klippiga stränder som vi fick helt för oss själva.

I maj var jag tillbaka i Stockholm igen. Isak och jag åktetill Hälsingland två helger i rad. Vi gick på loppisar, sandpapprade våra nya fynd, läste böcker och lagade mat. Älskar att vara där när det är försommar. Det är som att hela den där platsen bara ligger och väntar på en, som en blivande student som längtar efter sitt utspring.

I juni var jag på Tjurpannan några dagar. Hängde med mina småsyskon och tog långa promenader nere vid havet.

Därifrån åkte jag raka vägen till Glumslöv för att fira midsommar i Henkes soldathus! Vi klämde ett dygn i Köpenhamn också.

I början av juli åkte jag med Isak, Bella och Moa till Salina utanför Sicilien! Vi hyrde ett hus via airbnb, åkte runt i en skranglig bil som nätt och jämt tog oss upp för kullarna och svalkade oss i havet för att komma undan den 30-gradiga värmen. Låg som ett kors på sängen och kippade efter luft om nätterna – det var så varmt. Men alltså den lilla ön!! Så jäkla vacker!

Sen gjorde jag och Isak något jäkligt roligt. Vi bilade på Irland! Åkte i vänstertrafik, långsamt långsamt för att inte köra på får, hajkade uppför olika berg och spelade kort på uteserveringar.

Irland del 1
Irland del 2
Irland del 3

I juli åkte jag och Yrsa till Visby för att låna Bonniers skrivarlya. Vi skrev som dårar hela veckan. Drack eftermiddagsdrinken klockan tre och hyrde en skruttbil som tog oss upp till fårö (i sällskap av Louise, med några motorstopp på vägen!)

I augusti åkte bokklubben till Köpenhamn tillsammans! Vi åt all den goda maten och drack den goda ölen.

I september åkte jag och Isak till Tjurpannan en helg. Det var så skönt. Vi bara åt och drack och spelade spel och tittade på brännmaneter (Isak hade aldrig sett sådana förut).

Min kusin Kate gifte sig i England så jag åkte dit. Hann även med ett dygn hos Jaana i London. Jaanis <3

Jag åkte till Bokmässan också, och fick hänga lite med dessa!

Sen blev det oktober och hela den månaden tillbringade jag i Hälsingland. I ett hus mitt i skogen. Älskade min tid där.

Jag åkte för att få tid med mitt eget huvud. För att skriva. För att möta mörkerrädslan. För att låta dagarna gå i långsam takt. Och jag njöt så mycket. Hade precis lagom med besök också – folk jag plockade upp på stationen med cykeln, som tog med sig rödvin och kurade upp intill mig.

I november åkte jag till Frankrike på pressresa med Yves Rocher. Det var en kort och intensiv resa, och ögonen ville ju nästan trilla ut när vi kom till La Gacilly och fick se spahotellet som vi skulle bo på.

En spadag i La Gacilly.

Väl tillbaka i Sverige igen så hade jag ett författarbesök i Karlstad.

Och ett i Skåne. Då passade jag på att bo hos Bea några dagar.

Och nu i december så har jag varit på Gotland! Är så tacksam att jag kan göra allt detta.

Snipp snapp snut så var resesammanfattningen slut!

Resorna jag gjorde 2015
Resorna jag gjorde 2016

6 kommentarer till “Resorna jag gjorde 2017”

  1. men wow, så många fina resor! tänker att mitt 2018 gärna får innehålla fler äventyr, det hade varit trevligt. fler stockholmsbesök, definitivt köpenhamn under vår och sommar (det är ju supernära nu, från malmö!) och om jag får önska så gärna något varmare på hösten. tack för en fin sammanfattning, som kickar igång äventyrslusten!

  2. Så många fina resor ju! Jag har varit hemma mycket i år, men var i Spanien med familjen i somras och åkte på min första resa som ”vuxen” med en kompis i september. Hoppas att jag har tid och möjlighet att resa lite mer nästa år. Skulle vilja se mer av Sverige, och åka till Lissabon.

  3. Herregud va många resor!! Undrar också, hur orkar du? Jag hade blivit megastressad av att resa runt så mycket, även om det förstås är fantastiskt att få uppleva så många platser osv. Nyfiken! <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar