Annons
Annons


Termoskaffe vid vinterhavet & ett askul brädspel


Ska vi fortsätta med helgen på landet?

Är förresten fortfarande här. Vi skulle bege oss hem idag men jag har blivit sjuk. Har fortfarande pyjamas på mig när jag skriver detta och har hinkat te hela dagen. Så jag och Yrsa sitter bredvid varandra i soffan och jobbar med olika saker i sakta mak. Var inte utanför dörren en enda gång igår. 🙂 Och idag ca 5 minuter för att titta på när Yrsa matade fåglarna, slängde skräp och högg ved.

Annons

Tillbaka till lördagen.

Efter en långsam morgon drog vi på oss dubbla strumpbyxor, raggsockor, vantar och begav oss till havet.

In mellan träden,

och ut.

Här var jag och Yrsa i somras med hennes familj. Fikade på klipporna i vinden, doppade tårna i havet. Nu var där isigt och kallt, men precis lika vackert. Vinterhav.

Vi drack vårt kaffe med smart mjölkflaska.

Och värmde oss inifrån. Här är Louise.

Och Alexandra.

Ante hade med sig ballerinakex. Proffs. När jag var tonåring kunde jag under en period be min pappa köpa i princip vilken mat som helst. Så hade det inte varit innan. Jag bad om ballerinakex, färdig lasagne att värma i micron och frödinge kladdkaka. Han köpte det. Kanske av dåligt samvete i och med skilsmässan. Hur som helst så fanns det alltid ballerinakex i skafferiet. Det är smaken av min tonårstid.

Saran.

<3

Vi satt här och funderade över sommaren. Ska vi gå på Popaganda eller Statement? Varför är festivalerna lagda under samma helg? Vi, ja det är ett kollektivt vi, älskar Popaganda. MEN vi vill ju också gå på Statement (den mansfria festivalen) i Gbg!

Vi får vänta och se vilka artister och band som bokas var.

Tja tjena hej hejsan.

Vi gick vilse en stund. Inga ledsna miner för det.

Polare i januarisol <3

Sara behövde lägga sig i den orörda snön. Ibland bara behöver man göra sånt.

När vi kom hem skulle jag göra en brasa. Det gick åt helvete, fick bara aska i hela ansiktet. Jag som var så skillad under min Hälsinglandsmånad i höstas.

Hur som helst. Sen blev det lunch.

Korv extra allt, vad annars. Vi är vanemänniskor vi.

En med aioli, koriande, mango, BBQ-sås, rostad lök och avokado. Och en med hummus, rödbetor, ketchup, senap och jordnötter. Så märkligt. Men otippat gott.

Trixet är att skapa en kombo av sött, salt, mjukt och krispigt.

Sen hörni! Sen tog Alex fram Ticket to ride, ett brädspel som först fick oss att känna såhär:

Dvs mkt förvirrade. Det går ut på att varje deltagare ska bygga tåg mellan olika destinationer, och man kan blockera varandra och få olika mycket poäng beroende på sträcka.

Sen kände vi oss såhär: Superdedikerade och taggade på att vinna. FIFAN vilket roligt spel! Jag var helt tyst vissa stunder för att jag var så spänd på mitt nästa drag. Hjärtat ba BANKADE.

Sara var kommentator under hela spelet och läste upp poängställningen på de olika ländernas språk.

HELLO.

När spelet var klart så lagade vi mat. Det blev svingott! Och inga fingertoppar hackades av denna gång! Hurra!

Vi gjorde en thaigryta med vegme-bites. Blev så jävla gott! Alla måste laga! Sen hade vi tevemiddag framför P3 Guld, spelade fler sällskapsspel och tog slut på den sista boxen rödvin.

11 kommentarer till “Termoskaffe vid vinterhavet & ett askul brädspel”

  1. flora jag älskar ditt fotoöga. du är så bra på att FÅNGA STÄMNINGAR (ja jag skrek det sista för jag känner det så starkt)

  2. kan inte få nog av ditt unika sätt att blogga, frikking löv it! alltid nytt, kreativt & så många fina bilder och fångade ögonblick!!

  3. men du flora?? varför äter du inte bara vanlig mat som oss andra?! va är det för fel på kött,potatis m. brun sås??? den trendiga veganismen har gått för långt!!!!!! men ja hejjar alltid på DIG! stor kram från Örebro.

  4. Det var precis samma sak hemma hos min pappa efter mina föräldrars skilsmässa, att han alltid köpte hem det jag bad om. Kan ha dåligt samvete över det såhär i efterhand, som att jag utnyttjade hans dåliga samvete.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar