Annons
Annons


Ett dygn i Göteborg med tequila, Saga Norén Länskrim Malmö och workshop-planering


Tillbaka till Stockholm igen och inget förprogrammerat inlägg idag heller. Innan jul hade jag struktur på mitt bloggande, publicerade ett kl 06.00 och ett kl 14.00, men just nu får jag inte till det, och det måste väl vara okej. Strävar i alla fall efter att blogga varje dag, ibland två gånger.

Annons

Hej i alla fall. Hej från precis just nu.

Göteborg är en underbar stad. Tänker när jag är där att jag är i en film, varför är det så, är det spårvagnarna, är det göteborgskan, är det kanalerna?

Jag kom fram igår klockan halv två. I tåget efter mitt kom Yrsa och tillsammans åkte vi till hotellrummet som filmfestivalen bokat i mitt namn. Vi köpte en flaska cava och drack den i sängen.

Andrea, som bor i Göteborg, kom en stund senare och gjorde oss sällskap. <3

Vid fyratiden gick vi till NK:s filmfönster där jag gjorde en intervju om skrivandet och ganska mycket om hur det är att vara självutlämnande i text. Gick bra! Och så fint att träffa några av er <3

Efteråt gick vi till Tacos & Tequila, drack varsin margarita och beställde in mat. Majskolvar, sötpotatispommes, jackfruit-tacos och portabelloquesadillas.

Vi pratade om hur killar kommer undan med så mycket mer än tjejer. Hur de aldrig tar initiativ i gruppchatter, hur mycket sämre de är på att trösta och när de väl gör något omtänksamt så är det ”så jävla fint”, medan man tar samma sak för given hos sina tjejkompisar. Att det ska vara så svårt att vara en rimlig medmänniska.

Sen gick vi till Dansken och drack en två tre öl med Nea och Nicole. Det var så mysigt! Jag tycker om dem så mycket!

Någon gång efter midnatt klämde jag en hamburgare på Burger King, jazzdansade in i en artonåring som jobbade där. Han drog av sig plasthandsken och skakade min hand, frågade om jag ville ses någon gång, om jag var en romantiker, om vi kunde prova att vara romantiska tillsammans.

I morse vaknade jag och Yrsa upp bakfulla och vingliga. Vi åt hotellfrukost i samma rum som Sofia Helin (Saga Norén Länskrim Malmö!!) och Vera Vitali och drack kaffe ur skålar, för kopparna var slut.

Sen gick vi ut i snöregnet. Förbi huset där Vår tid är nu har spelats in, Djurgårdskällaren!

Vi gick till Kafé 8586 för att planera den workshop som Nicole, Yrsa, Betlehem och jag (administratörerna för Skrivgäris) ska hålla i nästa vecka på Gränslöst skapande.

Så himla fint att träffas allihopa äntligen. Efter pasta i Nicoles kök så är jag alltså på tåget igen. Det här inlägget tog mig två timmar att skriva för jag är så-åå seg i huvudet. Ska klappa ihop datorn och sova lite tror jag.

Hörs snart <3

6 kommentarer till “Ett dygn i Göteborg med tequila, Saga Norén Länskrim Malmö och workshop-planering”

  1. Va?? Slog mig först nu att jag bor helt runt hörnet från ”Djurgårdskällaren”! Tyckte väl att huset såg märkligt bekant ut…

  2. Men aaah skulle blivit så starstruck av Sofia Helin. Förresten! Tycker Yrsa har så herrans fina glasögon här, vet du märke?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar