Annons
Annons


Följ med på min veckohandling!


Idag ska ni få följa med mig på min veckohandling! Eller alltså, jag brukar kanske inte handla en gång i veckan, men jag tänkte visa er vad jag brukar ha hemma!

Kanske kan det inspirera den som vill äta mer vego? Längst ner i inlägget klistrar jag in en lista på saker jag handlade. Detta är inget samarbete, så att du vet! B-)

Annons

Först ut har vi bananerna. Äter det varje dag i min morgonsmoothie så det måste finnas hemma. Om bananerna blir bruna är ett supertips att skala och dela dem och lägga dem i frysen. Då kan du lätt mixa ihop dem till bananglass när du blir sugen.

Lite äpplen också. Gott att doppa i jordnötssmör som snacks, eller att skära upp och ha i en sallad. Jag köper helst svenska.

På vinterhalvåret känns det helt knäppt att köpa sallad. Kål däremot, det håller sig i kylen svinlänge och är dessutom billigt. Jag gillar rödkål, vitkål, broccoli eller som här – grönkål. Godast är att ta bort stjälkarna och fräsa grönkålen mjuk i en stekpanna med olja, salt, peppar och vitlök. Eller att ugnsrosta dem så att det blir grönkålschips – gott att toppa en soppa med!

Förkokta rödbetor köper jag också ofta, mest för att det är så smidigt att bara cutta upp till en lunchsallad. Dock jobbigt att få rödbetssaft i hela köket. Men det är det värt.

Avokadon var stenhård, så den skippade jag. Vanligtvis brukar jag dock köpa ett nät. På lidl finns det billiga!

POMELO! Min bebis. Har köpt en i veckan den senaste månaden. Så gott.

Okej vidare till såshyllan. Jag plockade ner en burk sötpotatisaioli och en burk hummus. Gott att bre på frukostmackan eller ha till lunch.

Det godaste veganska smöret: Naturli.

Mmmm den här rökta mandel- och sesamtofun kan vi prata lite om! Den är fast och smakar faktiskt lite som kassler? Låter ju konstigt, men lovar att det är ett bra betyg. Fick ett tips på instagram om att denna funkar utmärkt i en vegansk korvstroganoff.

Bönor måste man ha. Kikärtor (till hummus, eller ugnsrostade med kryddor), blandade bönor till sallader och svarta bönor till tacos eller biffar. Apropå tacos: Ha alltid tortillas hemma, då kan du göra wraps av alla dina matrester.

Pasta. Ju knorvligare desto bättre. Denna ser väl god ut?

Hihihihi VA KUL att gå in i mejeriavdelningen.

Ner med en ikaffe-bebis i korgen. Jag brukar köpa flera på en gång, för om det är något som jag alltid behöver hemma så är det havremjölk.

Mitt bästa jordnötssmör. Garants ekologiska crunchy-variant.

Till kryddhyllan! Jag plockade med mig en ask buljongtärningar. Gillar den här umamibuljongen från Kung Markatta.

Häromdagen var jag hemma hos Kajsa och Per. De använde potatiskrydda på sina popcorn och hörni DET ÄR SÅ GOTT. Smakar ost! Men är veganskt! En sån fick åka med också.

Röda linser. Svinbilligt och så gott och användbart. Tänk pasta med linsbolognese, linsgrytor, linssoppor, biffar etcetera.

Sånt här också. Vet ni att jag använde Colgate förr, men fick supermycket afte (blåsor i munnen) av det? Så fort jag bytte tandkräm (använder oftast Zendium eller Sensodyne) så försvann det. Tips till alla aftepolare där ute.

Shoppade lite chips också. Sugen på att prova de här nya Gårdschipsen! Andra favoriter jag har är 3xlök, tryffelchips och lantchips.

En väääldigt bra vegansk korv från Anamma! Kajsa och Per bjöd på stroganoff gjord på denna. En höjdare.

Tulpaner! A men det är jag värd.

Köpte lite frysta bär också, till mina smoothies. Hjortonen var dock ganska lame, och inte styckfrysta. Handlade ost+smör till min farmor också, som har svårt att ta sig ut när det är så halt.

Sen promenerade vi hem, jag och Angela som hakade på och fotade och pekade ut sina matfavvos!

Är så nyfiken: Vilka är dina absoluta matfavoriter?

Här kommer inköpslistan:

Frukt & Grönt
Bananer
Avokado
Romanticatomater
Pomelo
Äpple
Grönkål
Broccoli
Rödbetor
Sötpotatis
Vitlök
Gul lök
Rödlök

Mejeri:
Oatly Ikaffe
Naturli-smör
Oatly imat

Frysdisk:
Vegobiffar eller vegokorv
Hallon
Mango

Konserver:
Kokosmjölk
Krossade tomater
Kikärtor
Bönor
Oliver

Övrigt:
Hummus
Sötpotatisaioli
Tofu
Pasta
Quinoa
Tortillas
Röda linser
Kaffe
Potatiskrydda
Umamibuljong
Jordnötssmör
Chips
Tulpaner

Kanske kul:
24 matvaror jag köper om och om igen
9 matvaror jag inte tycker om
15 recept med jordnötssmör

21 kommentarer till “Följ med på min veckohandling!”

 1. Så himla roligt inlägg! Älskar att se vad andra handlar! Mina måsten när jag är och handlar är oatly imat, oatly påmackan, bananer, avokado, grönkål, blodapelsiner, babyspenat, röda linser, kikärtor, blandade bönor, mandelmjölk, frysta hallon och blåbär och mörk choklad!

 2. ÄLSKADE DET HÄR INLÄGGET! Eller allt du skriver som handlar om mat, tips: ”saker jag alltid har hemma” eller ”saker jag aldrig skulle köpa”. Är obsessed med sånt här så skriv gärna om det, hehe!

 3. gillar det här inlägget så mycket!! fint att se vad du brukar plocka ner i korgen. också många bra vegotips, heja heja!

 4. Av någon anledning var detta så himla trevligt att läsa! Så bra tips också. Det ekar alltid i mitt kylskåp, men saker jag ofta köper är typ lök av alla dess slag (äääälskar lök vill leva på lök), krossade tomater, röda linser, olika bönor, smör och olja, banan, morötter, pasta (håller med om din pastapreferens) osv osv. Haha fi så tråkig, måste bättra inhandlingslistan.

 5. Så kul inlägg!! Hade kanske också varit kul om du visade mer från ditt kök? Typ vad du har i kylskåpet, skafferiet osv.
  Saker jag gillar att handla i mataffären: torkade dadlar, apelsiner (särskilt såhär års), tapenade, ryvitas knäckebröd muesli crunch och lösgodis:)

 6. Haha, min handling ser typ exakt likadan ut så där har jag inget att tillföra.

  Men! Tips! Jag tycker alla jordnötssmör blir torra i botten när de börjar ta slut UTOM green choice. Tror den kostar lite mer men räcker längre pga ätbar until the end.

  Sen har hälsans kök en jättego korv som heter något med chorizo. Mmmm! Dock inte säker om den är vegansk.

  Ooooch kanske old news men sriracha mayo?! Så gott så gott. Speciellt på korv med brö.

  Ps fina bilder!!!! Fin tjej!!!

 7. Mmm den där tofun är guld. Åt den så jävla mycket sommaren 2015. Stekt som tillbehör i en sallad med bland annat ungsrostade nektariner. Gick igenom ett break up och mådde allmänt skit, men maten var i alla fall god.

 8. Kul med matinspo! (Dock lite oklart vad det var annons för, eller har jag missat någon mening om det?)

  Jag har börjat läsa undertian.com och blivit väldigt inspirerad att äta både bättre och billigare mat, tänker därför direkt att du hade kunnat få ner priset på den här handlingen genom att göra egna röror och koka kikärtor och bönor själv! Fast man måste ju förstås ha tid att göra det då…

 9. tips vegan tips! på willys finns en kronärtskockepesto som är SÅ JÄVLA GOD! att ha på mackan. <3<3<3<3<3 titta vid pesto hyllan

 10. Tips är att köpa omogna avokados o lägga dom i en papperspåse med ett rött äpple. De blir jättefina och håller sig mogna längre!!

 11. Vilket bra inlägg! Måste bara tipsa alla med afte om att äta B-vitamin!! Har typ revolutionerat mitt liv. Jag är vegetarian och testade på vinst och förlust sen jag hörde att afte kunde bero på B-vitaminbrist och aften blev helt bra..! Märker direkt om jag slarvar, då kommer aften tillbaka som på beställning. Brukar köpa från ett veganskt märke (tror jag?) som heter typ Helhetshälsa. Känns bra att kunna rädda munnen på ett ”naturligt” sätt, dvs. inifrån hehe.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar