Annons
Annons


Följ med på min veckohandling!


Idag ska ni få följa med mig på min veckohandling! Eller alltså, jag brukar kanske inte handla en gång i veckan, men jag tänkte visa er vad jag brukar ha hemma!

Kanske kan det inspirera den som vill äta mer vego? Längst ner i inlägget klistrar jag in en lista på saker jag handlade. Detta är inget samarbete, så att du vet! B-)

Annons

Först ut har vi bananerna. Äter det varje dag i min morgonsmoothie så det måste finnas hemma. Om bananerna blir bruna är ett supertips att skala och dela dem och lägga dem i frysen. Då kan du lätt mixa ihop dem till bananglass när du blir sugen.

Lite äpplen också. Gott att doppa i jordnötssmör som snacks, eller att skära upp och ha i en sallad. Jag köper helst svenska.

På vinterhalvåret känns det helt knäppt att köpa sallad. Kål däremot, det håller sig i kylen svinlänge och är dessutom billigt. Jag gillar rödkål, vitkål, broccoli eller som här – grönkål. Godast är att ta bort stjälkarna och fräsa grönkålen mjuk i en stekpanna med olja, salt, peppar och vitlök. Eller att ugnsrosta dem så att det blir grönkålschips – gott att toppa en soppa med!

Förkokta rödbetor köper jag också ofta, mest för att det är så smidigt att bara cutta upp till en lunchsallad. Dock jobbigt att få rödbetssaft i hela köket. Men det är det värt.

Avokadon var stenhård, så den skippade jag. Vanligtvis brukar jag dock köpa ett nät. På lidl finns det billiga!

POMELO! Min bebis. Har köpt en i veckan den senaste månaden. Så gott.

Okej vidare till såshyllan. Jag plockade ner en burk sötpotatisaioli och en burk hummus. Gott att bre på frukostmackan eller ha till lunch.

Det godaste veganska smöret: Naturli.

Mmmm den här rökta mandel- och sesamtofun kan vi prata lite om! Den är fast och smakar faktiskt lite som kassler? Låter ju konstigt, men lovar att det är ett bra betyg. Fick ett tips på instagram om att denna funkar utmärkt i en vegansk korvstroganoff.

Bönor måste man ha. Kikärtor (till hummus, eller ugnsrostade med kryddor), blandade bönor till sallader och svarta bönor till tacos eller biffar. Apropå tacos: Ha alltid tortillas hemma, då kan du göra wraps av alla dina matrester.

Pasta. Ju knorvligare desto bättre. Denna ser väl god ut?

Hihihihi VA KUL att gå in i mejeriavdelningen.

Ner med en ikaffe-bebis i korgen. Jag brukar köpa flera på en gång, för om det är något som jag alltid behöver hemma så är det havremjölk.

Mitt bästa jordnötssmör. Garants ekologiska crunchy-variant.

Till kryddhyllan! Jag plockade med mig en ask buljongtärningar. Gillar den här umamibuljongen från Kung Markatta.

Häromdagen var jag hemma hos Kajsa och Per. De använde potatiskrydda på sina popcorn och hörni DET ÄR SÅ GOTT. Smakar ost! Men är veganskt! En sån fick åka med också.

Röda linser. Svinbilligt och så gott och användbart. Tänk pasta med linsbolognese, linsgrytor, linssoppor, biffar etcetera.

Sånt här också. Vet ni att jag använde Colgate förr, men fick supermycket afte (blåsor i munnen) av det? Så fort jag bytte tandkräm (använder oftast Zendium eller Sensodyne) så försvann det. Tips till alla aftepolare där ute.

Shoppade lite chips också. Sugen på att prova de här nya Gårdschipsen! Andra favoriter jag har är 3xlök, tryffelchips och lantchips.

En väääldigt bra vegansk korv från Anamma! Kajsa och Per bjöd på stroganoff gjord på denna. En höjdare.

Tulpaner! A men det är jag värd.

Köpte lite frysta bär också, till mina smoothies. Hjortonen var dock ganska lame, och inte styckfrysta. Handlade ost+smör till min farmor också, som har svårt att ta sig ut när det är så halt.

Sen promenerade vi hem, jag och Angela som hakade på och fotade och pekade ut sina matfavvos!

Är så nyfiken: Vilka är dina absoluta matfavoriter?

Här kommer inköpslistan:

Frukt & Grönt
Bananer
Avokado
Romanticatomater
Pomelo
Äpple
Grönkål
Broccoli
Rödbetor
Sötpotatis
Vitlök
Gul lök
Rödlök

Mejeri:
Oatly Ikaffe
Naturli-smör
Oatly imat

Frysdisk:
Vegobiffar eller vegokorv
Hallon
Mango

Konserver:
Kokosmjölk
Krossade tomater
Kikärtor
Bönor
Oliver

Övrigt:
Hummus
Sötpotatisaioli
Tofu
Pasta
Quinoa
Tortillas
Röda linser
Kaffe
Potatiskrydda
Umamibuljong
Jordnötssmör
Chips
Tulpaner

Kanske kul:
24 matvaror jag köper om och om igen
9 matvaror jag inte tycker om
15 recept med jordnötssmör

21 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar