ANNONSSAMARBETE MED LA ROCHE-POSAY

Om fysisk närhet


Jag crave:ar fysisk närhet. Det är ett konstant behov som kanske är lite extra påtagligt just nu.

Jag har inte alltid varit sån. När jag var tonåring kändes kroppar så obekväma och läskiga. Att sitta tätt intill en kompis innebar att hen skulle kunna märka om jag luktade svett. Eller om mitt hår behövde tvättas. Låg vi för nära i soffan kunde jag inte slappna av. Jag blev så självmedveten.

Nu för tiden umgås jag gärna i en soffa där ben och armar kan ligga kors och tvärs som plockepinn. Jag har gärna någon i mitt knä och kan klia vänner på ryggen genom en hel film. Vill känna kroppsvärme. Vet hur bra jag mår av det. Jag landar där. Ofta tänker jag att vänskapsrelationer levlar upp ett steg om man vågar röra vid varandra. Obs, det behöver ju inte vara så. Vissa tycker inte om att vara för nära och det respekterar jag till hundra procent. Jag skulle inte tränga mig på någon, FÖRSTÅS. Men som tur är så gillar många av mina kompisar det här lika mycket som jag.

Hur får jag in närhet i min vardag då? 

– Jag sminkar mina kompisar ibland. Tycker att det är så mysigt att applicera ögonskugga och svepa borstar över kindbenen på en polare som är vinlullig.

– Jag kramar mig själv. Haha. Jo. Ibland, när jag har yogat klart och ligger i shavasana, så brukar jag klappa på min egen kropp. Låter ju knäppt när jag skriver det rakt ut. Men jag stryker mig själv över hjärtat och kanske magen. Blir förvånandsvärt lugn av det? Testa.

– Jag kryper ihop intill kompisar och familjemedlemmar. Om de sitter i soffan händer det att jag sätter mig på golvet framför dem, för då kanske jag kan få lite hårkli. Ett annat bra trix är att bara lägga fram underarmen på bordet framför en vän, det signalera att handleden behöver lite smek :-)))

– Jag gosar med djur och mina småsyskon. Finns ingen kärlek som är så ofiltrerad.

– Jag har spakväll med mig själv eller med någon jag gillar. Att ge någon massage eller smörja in någons händer. Serr. Det är så mysigt.

Det här blogginlägget är i samarbete med La Roche-Posay som är ett hudvårdsmärke som jag gillar väldigt mycket! De har produkter för alla hudtyper, inkluderat väldigt känslig hy. De finns att köpa på apoteket.

Den första produkten jag vill visa är Thermal spring water, ett lugnande fuktspray framställt för känslig hy. Jag tycker att det är gött att spraya det i ansiktet när jag har suttit vid datorn en lång dag. MMM JA. FUKT.

Den andra är en krämen Cicaplast Baume B5, som är till för att lugna och stärka torra och irriterade hudområden. Jag gillar att smörja den över mina sorgsna vinterhänder, på läpparna eller på armbågarna. Blev så mjuk efter denna lelle photo-sesh.

Uppmanar alla att ge sig själva lite gos idag. <3

Annonssamarbete med La Roche-Posay.

13 kommentarer till “Om fysisk närhet”

 1. åh! inte hört talas om detta märke innan. både lite knäppt och kul! blir därför så nyfiken på krämen nu! älskarrr hudvård, så tänker att jag definitivt ska spana in krämen. hur tycker du att den går in i huden? är den liksom fet och tar lång tid (och håller länge) eller är den mer ”vattnig” och går lättare in i huden?

 2. Hallå du var med i min dröm inatt. Jag var på fest men var deppig pga min kille var taskig plus att jag inte hade nåt fint att ha på mig. Festen var i ett hus så jag hade resväska med massa klänningar med mig och ba provade och provade men inget var bra. Men så ba kom du in i rummet och ba WOOW va snygg om alla mina outfits och sen hjälpte du mig att leta efter mina borttappade hörlurar så att jag skulle kunna ta en promenad och få distans till snubben. Alltså du hjälpte mig leta aslänge och det var du som till slut hittade dem <3

 3. Shit vad jag kan relatera till detta inlägg!! Älskar att krama folk och har fått höra ett antal gånger av mina vänner att jag ger bra kramar. Senast var det en vän som jag är med i samma kör som och träffade på skolan för första gången för ett år sedan ungefär. Hon sa att ”Jag gav så bra kramar för de känns genuina”. Det var fint <3 Brukar även alltid ta mina vänner (typ oavsett hur nära de är) på armen någon gång under en konversation eller när jag säger någon komplimang jag verkligen menar till dem. Älskar mys och fysisk närhet. Speciellt när en är vinterfrusen och nere.

 4. Btw Flora. Skulle du vilja tipsa om dina favoritpodcasts – om du har några som du lyssnar på?? Finns ett hål som behöver fyllas efter din och Fridas podd.

 5. SÅ bra inlägg! Har sagt det förut men det tåls att upprepas: dina annonssamarbeten är så bra skrivna!! Det märks att du lägger ner tid på dem <3 kraam och ha en bra söndag!

 6. Kan VERKLIGEN rekommenderas produkter, särskilt fuktkrämen + make up renovern + body lotion som är anti-kli! Det enda min atopiska och överkänsliga hud gillar!

 7. Dina bilder är alltid SÅ FINT redigerade. Kan inte du dela med dig av hur du gör specifikt, filter, antal snäpp i ljusstyrka, skuggor, etc??? ???? Om du vill såklart!!

 8. Flora! Har tänkt på dig så mycket på senaste, jag går också igenom ett breakup och då har typ bara pallat lyssna på sånt som inte bara romantiserar kärleksrelationer. Lyssna på BFF-podden tex, så skönt att höra några smarta hylla kompisar som det viktigaste i världen. Roliga gäster med! Kram till dig hoppas du har en mysig söndagkväll 🙂

 9. tyvärr djurtestat. men sjukt bra märke.har man väldigt torr hy så kan man kanske se det lite som medicin och medicin tycker jag en ska ta även om den tyvärr alltid är djurtestad. men vore bra om la Roche påsar kunde sluta med sånt, då deras SPF 50 e faaaantastisk. så fantastisk att jag bryter mot min egen princip och använder den för att det är den enda jag testat som verkligen varken ger finnar eller funkar så dåligt att jag ser ut att få mutschas (pigmentskada) efter en halv dag i maj. :/

 10. Så bra samarbete och inlägg! Cravear också så himla mycket fysisk närhet och är extremt kompiskär just nu. Vill bara ligga i en hög i soffan med alla mina kompisar typ och gosa tills vintern är över.

 11. Kan någon förklara för mig hur fuktspray fungerar? Sprayat man det i ansiktet under dagen när man har smink på sig? Vad händer med eventuell foundation eller puder? Och om man får lite i håret? Blev nyfiken, obs att länken är fellänkad, jag klarar ju av att googla själv men kanske värt att ändra om det år ngn sån addlink typ 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Laddar