Annons
Annons


Hjälp mig välja väggfärg!


Nästa vecka ska det målas om i min nya lägga.

Jag tänker att, vafan, klart jag ska ha mycket färg.  Jag vill att man ska komma in i min lägenhet och tänka: OJ.

Så nu har jag letat fram några nyanser som jag fnular på. Kan inte ni säga vad ni tycker?

Annons

När jag var i Marrakech så blev jag helt förtjust i den här roströda, terracottafärgen som de har på många byggnader. Jag tänker mig att den skulle kunna vara superfin i sovrummet.

Tänk bara vad fint det skulle vara är att matcha den färgen med rosa, röda och grå nyanser i påslakan, kuddar, överkast och lampor.


Vänster: via Ellos. Höger: via Stillstars.com, foto: Heidi Lerkenfeldt

I hallen tänker jag att det vore fint med grönt. Vad tror ni om en nyans liknande dessa, liksom lite som färgen på ett olivträds blad?

Hallen är alltså egentligen bara hörnan vid dörren och väggen där den kvadratiska tavlan sitter. Där tänkte jag sätta upp mitt hyllsystem också, och kanske måla hyllplanen i samma nyans som väggen.


Vänster: Via Residence, foto Jonas Gustavsson. Höger: källa okänd. 

Eller blått kanske! Citerar min lillasyster: Kan ni helpa mig?

Tyvärr är de flesta bildkällor i detta inlägg borta, då bilderna har pinnats runt i en oändlighet. Du hittar hur som helst mer inredningsinspo på min Pinterest.

37 kommentarer till “Hjälp mig välja väggfärg!”

 1. Åh! Det finns typ ingenting finare än ett färgglatt hem. Jag säger absolut ja till det gröna i hallen och det roströda sovrummet, men jag är lite kritisk till det blåa. Det känns som att det är lite för kall ton, och kommer inte riktigt matcha lägenheten, det kommer att se lite för dyster ut. Men typ Ladys blåa färg Nordiskt Hav? Eller Retroblå? De här färgerna skulle också passa svinbra som fondvägg.

  Så himla fin lägenheten är förresten. <3 Du kommer att stortrivas, det ser man redan!

 2. Röstar ja för roströd och grön! Känns som att dom passar bäst ihop och även om blått är superfint, så känns det lite gjort? Tror det blir kalasfint!

 3. Detta kanske är gammalt och förlegat – men visst ska man inte ha rött i sovrummet? Pga stimulerande (?) färg som piggar upp snarare än får en att slappna av. Men det kanske inte alls stämmer med roströd! Och du kanske inte alls bryr dig om det hehe.. :)) Men den gröna i hallen LÄTT fy fan vad mysigt att komma hem till! Eller en mjukare blå, som en annan kommenterare också tipsade om, typ retroblå. Fast fan, jag tycker våga grönt! Har grönt sovrum och det är så härligt. KUL detta ska bli att följa, älskar färg på väggar!!

 4. Jag målade sovrummet i en superfin blå färg förra helgen! Beckers matta färg ”Hav”. Blev verkligen superfint, en dov blå färg!

 5. Olivgröna färgen är ju gudomlig😍 jag är lite osäker kring hur det kommer se ut om du endast målar hallen som är i hörnet, eventuellt kan det bli mörkt när man kliver in i hallen, bara en fundering🤔 Superfina färger iallafall, kör bara kör🤗

 6. alltså ja, ja, ja till färg! älskar både den roströda och de gröna och blå. jag hade nog ändå valt grönt eller blått i sovrummet pga *lugnt och fridfullt*, samtidigt som den roströda är kanonfin. så himla svårt?? är helt övertygad om att det kommer bli kanonfint i alla fall, hur du än målar!

 7. Älskar terrakotta och olivgrönt i andras hem! Blir så lugn av att komma hem till nån som har de två färgerna i kombination på olika sätt/ i olika rum.

 8. Ååh älskar diit inspo!! Blått är ju snyggt men: anser att den roströda/terracotta och olivgröna är mera ”dina färger”, de känns mera jordnära (varma (blått mera kallt)) och är enligt mig ett bättre färgpar. Hur du än gör blir toppen i alla fall, ska bli kul att få se hur slutresultatet blir 🙂

 9. Sån fina färger!! Kör på en helmatt färg så blir det nog asbra! Som killen i färgaffären sa till mig när jag köpte matt färg: once you go matte you never go back! 🎈

 10. Äskar det gröna men tänker mer på ljusinsläppet i hallen? Jättetråkigt att komma in i en hall som ser nästintill svart ut innan man tänt lampan. Men är där något fönster typ så är det ju nemas problemas

  1. Håller med!! jag har blått i sovrummet och tycker det är dömysigt. Dock är den röda färgen SJUKT fin men har aldrig sovit i ett rödmålat sovrum så kan inte uttala mig. Däremot: min dova blå färg är bäst

 11. BLÅÅÅÅ eller grönt. Gud va fint. Skulle själv börja drömma mardrömmar av röda väggar 😮

 12. Så så fint! Älskar den roströda och den olivgröna färgen. Kan dock vara värt att tänka en gång extra när du väljer färg till sovrummet. När jag är bakis/sjuk och ligger i sängen brukar jag tycka det är skönt med ljusa färger runt omkring mig. En stark röd färg kan i sådana stunder kännas lite aggressivt.

 13. Tycker inte rött! JAg hade en röd vägg (obs typ oxblod dock) i ett rum en gång och hatade det, blev så stressad och typ äcklad ?? hahaha.
  tkr mest om de blåa färgerna du valt! Dom är LUGNA <3333 och mysiga. men grönt kan nog också bli väldigt fint!!
  d blir nog bra vad du än gör! mmmm så taggad på denna resa i lägenheten, pls låt oss va med på allt!!!!!! <3 puss ha en fin helg <333

 14. Färger blir ofta mkt mörkare än vad man tror när man har dom på väggar, och en mörk lgh vill man inte ha. Du borde ta och prova att kanske måla olika färger på väggarna och se vilken som ser bäst ut, och sedan självklart måla över. Jag menar inte att du ska måla hela väggar, utan en lite splash av färg typ,.

 15. Rosa och ljusröd färger lockar kärlek så det är en bra färg i sovrum,
  Jag hade valt en ljusare teraccota då
  Blir jätte fint med rosa, röda och gråa detaljer

  Men blått är ljuvligt att sova i, rekommenderar starkt
  Varje dag känns det som att jag sover i en bit av himlen, jätte bra att meditera i också

  Hade nog valt grönt t hallen, blir snyggt med böcker, mat, intellekt, din färgkod på kläder osv

  Vore skitkul om vi fick följa med på detaljerad resa med nya läggan
  Typ riktigt detaljerat, älskar allt som har med nya hem att göra, förändringen, vad en älskar direkt och vad en kanske är orolig över men ändå övervinner osv
  Det är ju rätt skev process, att flytta så ah all lycka iaf

 16. Så vackra färger, älskar färg!! Men som många skriver kanske det finns risk ATG det blir mörkt? Dock är ju ditt kök vitt och lyser upp en del, och du verkar ha stort ljusinsläpp. Vi målade vårt sovrum mörkblått, med ljust golv och vår säng är också ljus. Kändes lite mörkt tills vi satte upp garderobsdörrarna med speglar som fångade upp ljuset.
  Men med ljust golv, speglar och ljusa möbler blir det nog kanon!

 17. Aaah jag ÄLSKAR den röda färgen!! Kan dock hålla med om att den kanske inte gör sig jättebra i ett sovrum? Du kan inte tänka dig att byta och köra den röda i hallen och grönt i sovrummet? Jag har en lite rostrosa färg i mitt vardagsrum och har inte ångrat den en sekund, mycket roligare än allt vitt och intetsägande! Kör hårt säger jag!

 18. Kanske inte borde kommentera ang färg då hela mitt hem är typ vitt vitt vitt😇. Meen, den gröna vad suuuperfin och tycker det verkar snyggt och coolt med rostrött i sovrummet! Men, om du tänkte matcha med rosa och grå grejer i sovrummet, kanske det känns mjukare med rosa väggar och matcha med roströda gardiner och sängkläder istället? Fast, har ingenaning egentligen 😊

 19. Yay för färg! 🙂 Tror egentligen också mer på grönt i sovrummet pga lugn färg, men du får gå på din magkänsla. Och ta hjälp att välja. Som många redan sagt blir färger ofta mörkare när de kommer på väggen. Så fin lägenhet!

 20. Den gröna färgen är jättefin!! Har ljust olivgrönt i mitt sovrum på väggarna och blir härligt lugn av det! Om jag var du skulle jag ta den ljusrosa färgen på väggen och roströda på lakan/gardiner osv eller måla nedre halvan röd som på inspobilden!

 21. Alltså rostrött är så så himla fint! Men tänker att grönt kanske passar bättre i ett sovrum? Det känns som en lite mer harmonisk färg typ? Hmmm. Aja tror det kommer bli jättefint vilka färger du än väljer! <3

 22. Kan verkligen tipsa om att använda färg från Jotun! De har så djävulskt fina kulörer och så väljer du den allra mattaste mattaste matta! Det är stor skillnad på upplevelsen av olika glans. Lady Pure Color från Jotun. Då blir det djupt och mumsigt. Har målat så mycket med den och jag jobbar i team med inredare som alltid använder den. Helt ljuvligt resultat. Och jag tycker gott man kan ha rostrött i sovrum! Lycka till och grattis till lägenhetsköp!!!

 23. Jag målade mina väggar i färgen ”hjärta” i tonårsrummet. Mådde super av den, kändes som jag sov tryggt i en grotta typ? Den var långt mer röd-röd än det du funderar på. Känns färgen bra i magen går det super att ha som sovrumsfärg. Jag påverkas mycket av färger vilket du också verkar göra. Så skit i alla som säger att man ”borde” måla i en viss färg och använd magkänslan!

 24. Jag håller med Petra här i kommentarsfältet om färg från Jotun!!!! Målade mattaste matta Lady Pure Color-färgen i vårt sovrum och det är helt DIVINE. Vi valde färgen Dark Teal som är en rätt mörk blågrågrön färg. Så rogivande. Sleeps like a baby now <3

 25. MER FÄRG ÅT FOLKET. Hoppas din toalett blir guldfärgad, som i Loranga.
  Kör på rött i sovrummet om du tycker det är fint! Då kan du leka manligt geni som Strindberg. Eller gult golv mmmmm. Tänk att göra yoga på ett soligt golv. Fatta energin! Håll dig bara borta från svart.

 26. Jag måste lägga in en varning om rostrött, jag valde själv en roströd (från jotun) när jag skulle måla om i ny längdenhet. Faller annars ofta för svala toner så som grön, blå och grå. Men ville bryta vana och hade blivit skitkär i rostrött efter tittat på byggnader precis som du. Målade mitt matrum och blev så sjukt besviken! Med varmt gult sken från taklampan på kvällen upplevde jag väggarna som mörkt bruna och det kändes SÅ FEL! Tror på att kanske inte använda rostrött till hela rummet? Eller kanske ha rostrött i inredning i stället och låta väggarna vara lite mer åt rosa?

  Men testmåla! Ljuset i ditt hem kanske är något helt annat. Jag hade noll tålamod och testmålade inte… Målade sedan rummet i sval matt grön, haha. — Roströda sängkläder blev det iat.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar