Annons
Annons


Goa grejer jag har ätit på sistone


När jag skriver det här ligger jag på min säng och lyssnar till droppandet från toaletten. Det är torsdag kväll kl 23:45 och jag har ont i bihålorna. Värre var det när jag flög hem från Bryssel. Satt och kippade efter luft och trummade med fingertopparna mot kindbenen och pannan. Men vi landade tillslut. Och jag kom hem ändå.

Annons

Så trött på att vara förkyld. Har varit det sedan slutet av januari.

Det här är en frukost som jag åt när jag var sjuk förra veckan. Min standardsmoothie (1 banan + frysta hallon + chiafrön + stor sked jordnötssmör + skvätt havremjölk) toppad med diverse grejer.

Kärleken och hatet har jag bara läst en tredjedel utav. Får återkomma med tankar senare. +++++ på omslagsformgivningen av Parasto Backman i alla fall.

Åt även fröknäcke med avokado och flingsalt. Det har ni ju sett förut. Kom just på att den här bloggen har passerat 11 års-strecket nu! Nu har jag alltså fotat min frukost i ELVA år! Inte konstigt att jag gör så snygga avokadomackor.

En annan frukost (och fyllekäk, och middag, och mellis) jag har ätit är chokladgröt. Blir beroende av det från och till, och nu har jag tydligen blivit det igen.

1 dl havregryn, 2 dl havremjölk, 1 mogen banan, 1-2 msk kakao, 1 stor sked jordnötssmör, lite flingsalt. Mosa och koka ihop! Tjoff tjoff!

A juste! I söndags bjöd jag spontant över Sara på middag!

Vi gjorde jordärtskockssoppa och toasts. Och så pratade vi om life och jag tycker så mycket om henne, Sara. <3

Idag ska jag till nya lägenheten och förmodligen provmåla några färger på väggarna. Skriva blogginlägg och fota lite. Sen AW:a med Felix och dricka en extra god öl kanske. Hem och kurera sen. Vill kunna njuta av den här helgen; äta brunch och dricka bubbel och gå på fest och krama på folk jag gillar. Kanske gå på tinderdejt, vad vet jag.

Om jag blir frisk alltså.

12 kommentarer till “Goa grejer jag har ätit på sistone”

 1. Allting ser såååå gött ut! Har du möjlighet att dela receptet på jordärtskockssoppan? 👏👏

 2. Hej,

  Malin Laurén, inköpsdirektör på Lidl här. Jag vill ge en liten rapport om vad som har hänt på Lidl sedan Flora bloggade innan jul. Tack Flora för att du ställde frågan till dina läsare, svaren betyder mycket för oss.

  Först och främst vill jag tacka för alla bra förslag på och önskemål om hur vi kan utöka vårt veganska sortiment på Lidl. Alla synpunkter ger oss på inköpsavdelningen värdefull information som vi tar vi med oss när letar efter nya produkter och utvecklar sortimentet i våra butiker. Vår ambition är att det ska finnas ett bra sortiment för veganer hos oss.

  Låt mig berätta lite om våra planer för 2018. Inom kort kommer Tofu och kokosvatten finnas på våra butikshyllor. Dessutom kommer vegansk mjukost finnas i våra kyldiskar senare under året. Vi fick också in önskemål om Oatly och vi har idag havrebaserade drycker under vårt eget varumärke ”Bio Organic”. Utöver havredrycken har vi sojadryck och vi får även in en mandeldryck och en kokosdryck inom de närmsta veckorna. Vi hoppas kunna utöka sortimentet ytterligare under året.

  Ett annat önskemål som vi fick var ”Jordnötssmör utan socker och palmolja”. Vi har nu gjort om receptet för vårt befintliga jordnötssmör – sockret har minskats och vi har tagit bort palmoljan och ersatt den med jordnötsolja. Parallellt har vi tagit bort all palmolja som inte är certifierad (RSPO). På liknande sätt har vi gjort med kakao och kaffe. Alla Lidls egna varumärken som innehåller kakao eller kaffe, innehåller kakao och kaffe från certifierade odlingar. Under 2018 står teet på tur.

  På önskelistan fanns också veganska fryspizzor, vilket vi haft under några kampanjperioder. Vi jobbar nu på att de alltid ska finnas i våra frysdiskar.

  Idag har vi flera alternativ inom linser och bönor. Vi har också ett bra utbud att nötter till låga priser. I nuläget har vi inga planer på att utöka det sortimentet ytterligare.

  På Lidl ser vi ständigt över vårt sortiment och även om vi inte kunnat svara upp till alla förslag och önskemål de senaste månaderna betyder det inte att dessa produkter inte kommer finnas hos Lidl i framtiden. Arbetet med att utveckla vårt sortiment pågår ständigt och tar aldrig slut. Bara för en vara inte väljs idag betyder det inte att den inte kan dyka upp hos oss längre fram. Fortsätt gärna att komma med önskemål.

  Med tacksamma hälsningar,
  Malin Lauren, Inköpsdirektör Lidl Sverige

  1. men alltså <3 på det här! tusen tack för uppdateringen, malin. blir så himla glad av att se att ni tar önskemål och feedback på allvar. ert samarbete med flora var dessutom ett av mina favoritinlägg!

 3. okej det här kanske är en fett konstig fråga men det är en fråga jag tänker på varenda gång man ser bilder där folk ställt tallrikar och koppar i sängen för att fota sin mat; har det någonsin hänt att du spillt mat i sängen när du ska ta en bild? håller tummarna för att jag äntligen kan få svar på min knäpp-fråga <3

  1. Det har hänt! En gång tog jag en bild på min sushi i sängen, och sen spillde jag ut soyan över lakanen. Har fortfarande fläckar på bäddmadrassen efter det. Men i allmänhet spiller jag saker ganska ofta, för jag sitter nästan alltid på mitt golv och äter och dricker saker, och sedan går jag genom rummet och råkar sparka ut koppen. 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar